Paragnost Eddie en Consulenten

Flexibiliteit is meer

Flexibiliteit is meerFlexibiliteit is meer. Bij sollicitaties lees je als een van de voorwaarden dat je flexibel moet zijn. Wat dit concreet inhoudt ervaar je meestal door de ervaring. En of die ervaring altijd als prettig wordt ervaren?
Keer even naar binnen nu en onderzoek even bij jezelf wat flexibiliteit voor jou betekent. Creëer een soort van raamwerk waarmee je dieper kunt doordringen tot jouw innerlijke waarheid.
Jouw raamwerk heeft een stevige structuur, het staat als een sterk fundament en daaromheen kun je ook heel veel vrijheid en flexibiliteit ervaren. Je kunt je voorstellen dat er een orkaan voorbijkomt, je raamwerk blijft stevig staan. Eventueel vindt er een aardbeving plaats, en schommelt jouw raamwerk heen en weer, toch stort die niet in.
Jouw raamwerk buigt zonder verzet en heel beweeglijk mee en wow, je bent helemaal onder de indruk ervan. Je kijkt vol zelfvertrouwen naar de binnenkant van jouw raamwerk, ondanks wat er aan de buitenkant gebeurt.
Je aanvaardt wat het leven jou op jouw weg brengt en je tracht situaties of mensen niet te bepalen of te herkneden. Het maakt niet uit wat je allemaal op je weg krijgt, je beweegt soepel mee en je voelt die beweging lijfelijk heel sterk, want verkramping in een situatie werkt door in je lichaam.
Alles werkt samen met elkaar: body mind en spirit. Verkrampte gedachten creëren op termijn een verkrampt lichaam. Er wordt in de algemene geneeskunde helaas niet verder gekeken. Een pilletje, een zalfje moet het probleem dan maar oplossen. Het lichaam wordt langzaam maar zeker een pillenfabriek.
Kijk eens naar jouw raamwerk. Is jouw raamwerk zo rigide dat er geen ruimte is om te bewegen? Stap eens echt lijfelijk in jouw gecreëerde raamwerk. En blijf daar voor even in rondwandelen en voel. Voel of je ruimte hebt om vrijuit te ademen. Voel of je ruimte ervaart om te bewegen en niet bewegen in kleine tegelpasjes.
Ervaar je een strenge striktheid omdat het zo hoort te zijn? Wat geeft jou die striktheid? Ervaar je verzet om die striktheid te veranderen naar losser en losser bewegen? Waarom? Ga nog een paar lagen dieper. Is jouw raamwerk jouw creatie of de creatie van je ouders of wat door de buitenwereld als hét ideale raamwerk wordt beschouwd?
Wil je echt ruimte ervaren, flexibiliteit in je leven en hoe wil jij dat gaan ervaren, voelen en helemaal doorleven?
Ik geloof dat de eerste stap begint met het durven voelen wat je voelt, je stijgt op naar je denken en daar zitten zoveel knooppunten die een zo grote impact hebben op de beweeglijkheid van jouw leven.
Je denken is de grootste gevangenis en die controleert je hele wezen, je durft je niet meer over te geven en je houdt alles netjes onder controle. Je wilt beheersen, overheersen. Je hele lichaam vertoont scheuren en barsten en je lichaam doet pijn, dus gooi je er pillen in in de hoop je lichaam verder te verdoven.
Het verdoven van onze pijn zorgt ervoor dat we een vreemde worden voor onszelf. We behuizen ons lichaam zonder verbinding, zonder echt te voelen. Ons denken vraagt om verandering, van hard denken naar hart denken en leven.