Paragnost Eddie en Consulenten

Excellerende intuitie

Excellerende intuitieHet nieuwe jaar is weer goed en wel van start gegaan.
De blue Monday van vorige week is voorbij en we zijn weer een beetje gesetteld in de mondiale energie verschuiving van 2018.
En daarom leek het me een goed thema om het over intuïtie te hebben.
Het is al lange tijd een modewoord maar hoe verklaren we nu wat intuïtie werkelijk is.
De oorsprong van het woord is: ‘het kijken naar binnen’, het innerlijk aanschouwen.
En het leuke is daarbij dat het innerlijk alleen gaat groeien/versterken als we de minder leuke dingen in het leven toelaten.
De omgeving versterkt de ingeving. Maar we het benutten als groei, zonder je natuurlijk zelf weg te cijferen.

Ik zeg altijd: als we denken dat we door niks te doen geen fouten kunnen maken, is dat onze grootste fout. We kunnen niet groeien door in de veilige ruimte te blijven.
De onveiligheid toelaten is een heugelijke gebeurtenis voor onze intuïtie.
En het is een misvatting om te denken dat we alleen intuïtie kunnen vergaren door alleen het gevaar op te zoeken, zoals we dat altijd zien in Thrillers of meeslepende series.
En bovendien kunnen we nooit van iemand anders zijn of haar ervaring leren..
Simpelweg omdat jou wijsheid niet die van iemand anders is.
Het bekende gegeven. “Wat hoort en wat niet het is maar hoe je het ziet”.

Een paar leuke tips om te kijken of het intuïtief goed zit is om bijvoorbeeld (je moet er natuurlijk zin in hebben) een film aan te zetten en het geluid en ondertiteling op off te zetten.
Want in de lichaamstaal zit een psychologisch Almanak verscholen van wat waarheid is en wat niet.
Nog zoiets: het is een feest voor je intuïtieve ontwikkeling om met je voorgevoel te spelen als je naar het tv programma “First dates” zit te kijken. Of het een match is en of de kandidaten elkaar nog eens willen zien.
Je moet eens kijken wat er dan gebeurt als je de gelaatstrekken van die personen goed bestudeerd. Het is geweldig om zo je invoelingsvermogen te versterken.

Als vrouw is het ook heel interessant om te kijken waarom die persoon aan de bar je wat te drinken aanbiedt, of de manier hoe die haar een vuurtje aanreikt.
Daaruit kan je opmaken wat de intenties zijn.

Als kind/puber maakte ik er een hobby van om het publiek om me heen te observeren.
Wat ze zouden bestellen, of dat de man in kwestie met zijn vrouw of bonusvrouw (lees minnares) samen is. (Kijk daarbij naar de trouwring en hoe ze elkaar begroeten en vasthouden), want het zit hem natuurlijk in de details. Want net als bij de numerologie is alles in het leven opgebouwd uit inhoud, maat en getal.
Dus als mensen het een zeggen en het andere bedoelen, waarbij je voelt dat het ergens niet klopt, is dat al een signaal van je intuïtie die tegen je zegt. Voelt niet goed HANDREM!

En emoties zitten in ons hoofd en ook ons denken. En we weten allemaal dat alleen het denken ons voor de gek kan houden.
We negeren vaak onze twijfel in liefde, zakelijke transacties, gesprekken of deals omdat we alleen het plaatje zien, wat daarmee gepaard gaat is de verpakking/masker van aantrekkelijkheid, de gouden bergen brenger, de mooie woorden of het dromerige voorruitzicht.

De dieren doen dat goed. Die weten dat alles energie is (zonder dat ze het willen onderzoeken of het wel of niet zo is wat ze zien of voelen).
Er is geen dier dat een onstabiele leider volgt.
Wij mensen kiezen alleen leiders die de droom van leiderschap verkondigen.
“Make America Great Again”. Met alle respect Mr Trump maar wat is er niet Great aan het machtigste land van de wereld.
Maar enfin we dwalen af.

Weet dames en heren dat niks zo pijnlijk is om te beseffen dat je fout zat..
Je hoeft niks het voordeel van de twijfel te geven, omdat er al twijfel is.
En onze intuïtie plant het zaadje van twijfel, en wil zo aangeven dat we niet op het juiste spoor staan. Laat mensen niet meer binnen die je met gladde praatjes op een zijspoor willen zetten, zodat het een dwaalspoor word. Het voorgevoel geeft ons de ervaringen, die we kunnen gebruiken om voor ons zelf het spoorwegenboekje te schrijven en te illustreren, zonder ooit nog ontspoort te raken. Trouw blijven aan de ervaring vanuit een eerdere ervaring is de manier om het dierlijke instinct aan te wakkeren.

Trek uit zelfbescherming even het jasje aan van ‘de kat uit de boom kijken’.
De Lakota Indianen geven de vos daarvoor de credits, omdat het symbool staat voor camouflage/observeren, en door te observeren kan het dier feilloos aanvoelen wanneer hij de keuze maakt, om aan te vallen of toch nog even in het gras te blijven wachten.
En nu weer naar menselijke proporties.

Hoe meer we het ‘zeker weten’ toelaten en er geen twijfel meer is, beschikken we over een coherente staat van gezond verstand en een hoog intuïtief vermogen.
En dan zal die pijnlijke ervaring uit het verleden waardoor onze intuïtie juist door is gaan groeien, een principe creëren dat we een ‘’keuze mogelijkheid’’ hebben in mensen vergaren, die precies dezelfde afstemming hebben als jij.
Die door veel ervaringen hebben moeten incasseren, en van daaruit te genereren.
En omdat alles energie is, staan deze ‘’nieuwe mensen’’ juist open voor zo’n authentieke en oorspronkelijke ziel zoals jij! J

Stel nou dat je in de toekomst een persoon tegen het lijf loopt die zogezegd lak heeft aan jou intuïtie, en het voor jou allemaal beter weet, die probeert om je op andere gedachten te brengen (misleiden verleiden omleiden) dan kan je ze altijd wijzen op die hoepel in de gang.
Zie je die hoepel daar? Hoepel op!

Lieve mensen vertrouw op je intuïtie,
Het is een radar die breder word en verder gaat reiken naarmate we zuiverder naar ons innerlijk weten gaan luisteren. En iets wat we innerlijk weten, zal niet snel door de buitenwereld begrepen worden.
Maar de mensen die dat wel doen, die mag je een plaatsje geven in jou leven.
Mits het de moeite waard blijft voor jou! Want ga nooit meer een verdieping lager voor iemand, als ze je niet kwijt willen moeten hun de moeite nemen om de lift of de trap te zoeken.

Medium Tony box 09