Paragnost Eddie en Consulenten

Een gezonde geest

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam
Weet je dat wij veel zelf aan onze gezondheid kunnen doen?
Buiten alle meditaties, heldere en krachtige gedachten, ‘’want daar schuilt ook echt je kracht-  in je gedachten’’.

Is het ook noodzaak om gezond en bewust te leven.
Je lichaam liegt immers nooit, maar het is wel heel handig om te weten wat het lichaam je zegt, of niet?
Als consulent bij de lijn  van Paragnost-Eddie voel ik dat het ook mijn taak is om mensen hierin een stukje bewustzijn te geven.
We weten inmiddels wel dat een fout eetpatroon ziekten veroorzaken kan en dat je hier hard je best voor moet doen om dan niet steeds terug te vallen. Want ooh wat is diëten lastig, en moeilijk vol te houden in deze oh zo zware tijd.
Maar als je lichaam je lief is dan is het toch wel een must om daar eens bij stil te staan. Patronen doorbreken is niet zo eenvoudig maar zeker wel te doen. En je hoeft niet op dieet maar pas je eetpatroon aan.
Als ervaringsdeskundige weet ik dat het niet altijd een kwestie is van een knop omdraaien maar dat het thuisfront ook een handje mag meehelpen.
Want als je moe bent van het werk en je moet dan ook nog eens dubbel koken omdat niet iedereen op dieet hoeft dan is het niet altijd makkelijk om het vol te houden.
Nu ben ik in de gelukkige omstandigheden dat partner en kind ook gezond bezig zijn dus heb ik niets te klagen. Dat ik dan zelf af en toe zondig is omdat het immers weekend is en ja dan mag je wel eens iets extra’s anders hou je het niet vol, toch?
Een gezonde geestTja er is gigantisch veel geschreven  over diëten  maar daar wik ik het nu niet over hebben in dit blog.
Ik hoor je al verzuchten…’’gelukkig’’ nee het gaat in dit blog om iets anders.
Weet wat je eet en wat dit veroorzaakt in je lichaam, en zeker wat het kan aanrichten in je lichaam als je heel gevoelig bent.
Opletten wat je koopt in de supermarkt is iets waar weinig mensen zin in hebben.
En op elk pakje staan te  turen wat er inzit al helemaal niet en de tijd nemen om uit te zoeken wat goed is voor het gezin is echt tijdrovend.
Hoe doe jij dat dan hoor ik vaak zeggen? Ja daar neem ik inderdaad mijn tijd voor. Als ik boodschappen haal dan weet ik uiteraard al wat ik moet vermijden omdat ik dat al uitvoerig heb onderzocht.
Maar de handigste manier is om geen zakjes pakjes en doosjes te gebruiken om je maaltijd te bereiden.
Additieven en toevoegingen zijn immers alleen maar nodig om een product zo lang mogelijk te kunnen bewaren. En sommige toevoegingen zijn dus ronduit ziekmakend.
‘’En daar gaat dit blog wel over’’ .

Want lieve spirituele mensen die ziekmakende  toevoegingen waar je volgens de producent helemaal niet ziek van wordt en de door de E.U. goedgekeurde stof  kan echt helemaal geen kwaad.
Neen?…  dank je de koekoek zeg…als men dat gaat openbaren en dus toegeven dan verkoopt geen ene supermarkt meer zijn producten dus dat wordt onder het tapijt geveegd net zoals zoveel dingen maar dat is een ander  blog waard.
Wat veel mensen niet weten is dat sommige stoffen ziekten veroorzaken die soms af gedaan worden als depressie door het werk of zal thuis wel te veel spanning zijn of bedenk maar een ander excuus…ADHD?
Heb je enig idee waar ik het over heb? Welnu dat zal ik je uitleggen.
Een mens heeft goede voedingstoffen nodig om onze motor te laten draaien.
Net zoals je bij een auto de  juiste benzine of olie moet tanken anders rijdt de auto niet meer.
En om maar bij het voorbeeld van de auto te blijven, het juiste onderhoud en regelmatig naar de garage voor een onderhoudsbeurt laten je auto goed rijden.
Dus als we ons lichaam vol gooien met stoffen die niet in het lichaam thuis horen dan wordt niet alleen het lichaam ziek maar ook de geest.

Van sommige toevoegingen kun je zelfs zo  ziek worden dat je ernstige ziekten ontwikkelt.
Ook kan er een ernstig tekort aan vitaminen en mineralen ontstaan met alle gevolgen van dien.
Vaak hebben wij  niet in de gaten dat dit inderdaad door de voeding kan komen.
Trouwens voeding noem ik dan groenten , fruit en liefs bio-logisch  en gezonde graansoorten.
Ja maar dat lust mijn kind niet ik krijg dat er echt niet in, wat nu? Langzaam opvoeren en dingen weglaten stapje voor stapje.

Best is het om vanaf de geboorte een goede voeding te geven geen snoep en vieze potjes waar uiteraard al van alles inzit wat er niet in hoort.
Want waardoor kun je het immers zo lang bewaren?
Suikers vermijden, en absoluut geen cola en andere koolzuurhoudende limonades geven.
Gister zat ik in de trein en naast mij aan de andere kant van het gangpad nam een stel jonge mensen plaats met hun zoontje, ik schat dat hij een jaar of 8 was.
Eerst had ik het niet in de gaten omdat ik zelf even bezig was met iets. Maar opeens kreeg ik een irritatiegevoel en blijkbaar was dat niet alleen van mijn kant maar de hele coupe ergerde zich blijkbaar aan het gedrag van dit kind.
Ik keek opzij en daar zag ik die jongen  met een fles cola…hoeveel suikerklontjes zitten daar ook al weer in, en welke stoffen?
* Koolzuurhoudend water
* Suiker (dit is vaak sucrose of glucose-fructosestroop)
* Cafeïne
* Fosforzuur v. karamel (E150d)

Natuurlijke aroma’s (waaronder dus het cocablad extract)
Wat er eigenlijk gebeurde bij die jongen is dat hij hyperactief werd…en dus supervervelend werd en heel luidruchtig zijn verzorgers zat uit te dagen.
Ik heb  meteen een groot scherm tussen ons ingezet en kon daardoor geboeid kijken en vooral voelen wat er gebeurde.
De jongen lachte hard met zijn schelle meisjesstem  een gierende en lang aanhoudende schaterlach. Al roepende om aandacht van de klaarblijkelijk uitgeputte ouders.
Na veel gezucht van de medepassagiers en door 1 blik van mijn kant naar de jongen was het even kort wat rustiger.
Tot het volgende moment zich aandiende…
Opeens hoorden wij een kreet van de zijkantkomen  die door alle drie de mensen aangevoerd werd als was het een openbaring.

Maar helaas …Uit de tas kwam een grote zak en een doos vol snoepgoed…waarom het snoep-‘’goed’’ heet is mij ook een raadsel.

De jongen brulde het nu uit en wilde zich helemaal ontfermen over zijn doos.
Zelf toen was het niet rustig want blijkbaar zat er ook wat zuur snoep in de grote zak en trok de vader een zuur gezicht. Schaterend koerde de jongen tegen de vader…aaaagh is het zuuuuur.
Pffft het glazuur sprong spontaan van mijn gebit. Wat een enorme hoeveelheid suiker werd hier geconsumeerd.
Deels om het jong zoet te houden en deels omdat men blijkbaar toch echt niet wist wat men aanricht ermee.
De jongen had dus in een korte tijd zoveel suiker tot zich genomen dat hij niet in bedwang gehouden kon worden. Hij werd steeds drukker en riep steeds harder.
Op dat moment greep de vader in en sommeerde de jongen wat rustiger te zijn.
Wie o wie is hier de schuldige- als je daar van kunt spreken dan?
De fabrikant omdat er zoveel suiker gebruikt wordt en te koop wordt aangeboden in wel tig verschillende soorten snoep?
De ouders die onwetend zijn over de werking hiervan…nja het is een ADHDkind hoor…we hebben RITALIN voor hem maar werkt niet helemaal goed.

Kijk eens wat zo een simpel voorbeeld kan laten zien?
Wij mensen zijn niet gemaakt om al die zooi te eten en te drinken.
Wij mensen zijn lichtwezens en ons lichtlichaam kan dit niet verdragen.
Velen van ons zijn op zoek naar een andere manier van eten en zoals je inmiddels wel zal weten staat het internet vol van voedingsdeskundigen die hun goedbedoelde adviezen aan ons willen slijten.
Waar ik voor zou willen pleiten is dat  er meer helderheid zou mogen komen over de uitwerking van voeding op ons lichaam.
Zo kun je met een goede aanpak veel problemen voorkomen die niet opgelost hoeven te worden met een pilletje.
Binnen een half uur kun je een h(eerlijke) maaltijd op tafel hebben staan die zonder toevoegingen en dus zonder pakjes of doosjes  bereid kan worden.
Sta een half uur eerder op en dek ’s avonds de ontbijttafel zodat je gezamenlijk kan ontbijten superbelangrijk moment van de dag het ontbijt. Yoghurt fruit ontbijtgranen het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. En je hebt daar een groot gewin mee voor jezelf en je gezin.
Het is maar waar je jouw prioriteit legt. En zeg nou eens eerlijk, jij wilt je toch allemaal goed voelen of niet soms?
Een gezonde geestAls je wilt weten wat er in je voeding zit kijk hier dan eens naar en weet wat je eet hoor, want een goede geest huist in een gezond lichaam.
En je kinderen zullen je dankbaar zijn. Ook al moet je iets langzaam doorvoeren doe het stap voor stap en leer eens zuivere smaken te ontdekken.
Ons lichtlichaam heeft zuivere stoffen nodig zonder toevoegingen en additieven en alleen op die manier groeien we gezond op. Zeker de kinderen van deze tijd hebben het hard nodig.
Uiteraard is alles lekker gemaakt door de heren fabrikanten. Met een uitgekiende marketing en en een heel team van smaakmakers wordt het ons door de strot geduwd.
Momenteel zijn de fabrionakten zich bewust van een groep mensen die gezond wil leven dus wordt daar ernstig op ingespeeld.
Ja daar moet je voor geleerd hebben. Je zou bijna denken dat er een contract is afgesloten met de heren van de farmceutische industrie. Tja de een zijn brood is de ander zijn dood toch?
Het zal allemaal nog wel aan het licht komen. Komt wel aan het licht als de tijd daar rijp voor is?
Ik zou er niet op wachten, want voor je lichaam is het altijd de juiste tijd om in te grijpen.
Een verandering kan al een groot verschil maken durf jij het aan om die verandering door te voeren?
Als er 1 schaap over de dam is volgen er velen.
Ik ga je graag voor….volg je mij?

Veel succes met je nieuwe manier van leven…
Een warme omhelzing,

Eliza-Lis