Paragnost Eddie en Consulenten

Echte liefde

Echte liefde vind je niet, daar bouw je samen aan. Ons denkbeeld zegt, vind echte liefde, als je die vindt, dan ben je waar je moet zijn. Dat denkbeeld is een plaatje in ons hoofd. Net zoiets als dagdromen over mooie oorden, waar je je hemels voelt. Wil je dat beeld verwezenlijken, zul je daar zelf mee aan de slag moeten. En datgene wat ons in de weg zit, zijn onze eigen gedachten, die ons tegenhouden zoals we het graag zouden willen zien.

De gedachten hebben iets bedacht, dat is zoals we het willen zien. Ik ga zelf regelmatig naar een hele rustige plek om weer te aarden, rust te vinden, energie op te doen. Te schrijven, de blogs, boeken, lezen, kennis opdoen. Daar heb ik soms een beeld bij, en dat kan het zomaar zijn, als ik daar ben, dat het helemaal niet is, zoals ik het mij van te voren had voorgesteld.

Ik heb dan helemaal niet in dat fijne gevoel dat ik er van te voren bij heb bedacht. Dat kan dan een grote teleurstelling zijn en vaak is dat voor velen ook zo, omdat ze niet nadenken dat ze zelf iets hebben bedacht wat nooit de werkelijkheid is.

Het kan wel werkelijkheid worden, als je je gedachten gaat bijsturen. De teleurstelling veroorzaak je zelf, doordat je misschien nog veel te gehaast bent, omdat er dingen tussenkomen, als een tuin vol onkruid die toch echt aandacht nodig heeft en ja, dan kom je niet toe aan de dingen die je voor ogen had. Dan accepteren en bijsturen in je hoofd.

Als je dan niet bijstuurt, is de periode waar je een bepaalde voorstelling bij had, ineens een grote desillusie. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Je eigen gedachten geven dat gevoel af, dat het niet zo is, zoals je wilde. Dan kun je twee dingen doen. Accepteren en bijsturen. Accepteren dat het niet zo aanvoelt, zoals je graag het had willen zien. Zodra je dat doet, sijpelt de teleurstelling snel weg en begin je vol goede moed aan een klus die voor je klaarligt, wetende dat je daarna de tijd neemt om de dingen te doen die je voor ogen had. Of andersom, kan uiteraard ook.

Vasthouden in je hoofd zoals iets zou moeten zijn, dan bouw je niet, dan ga je aan iets belangrijks voorbij, het echte leven. Het leven heeft een eigen pad voor jou in petto, waar je niet altijd invloed op hebt. Dat betekent bijsturen en dan ben je aan het bouwen.

Daar moet je wel zelfkennis voor hebben, als dat ontbreekt, is het leven vaak een aaneenschakeling van teleurstellingen die er alleen maar voor zorgen dat je het leven aan het tegenwerken en aan het afbreken bent.

Hetzelfde principe werkt ook binnen een relatie. Als jij er een romantisch beeld bij hebt en er dient iemand zich aan, dan denk je, nu gaat het gebeuren. Het blijft uit, altijd, want je zult het zelf moeten laten gebeuren, dat gaat de ander niet voor je doen. En er samen aan willen bouwen aan het echte leven en niet aan het plaatje wat je er bij hebt bedacht. We zullen toch eerst echt die ander moeten leren kennen toch! Een niet onbelangrijke stap.

We gaan aan de haal met onze eigen gedachten, die partner moet daar aan voldoen. Doet die dat niet, ontstaat wrijving en beginnen we de ander te willen veranderen, dat die maar in dat romantische plaatje van jou past. De relatie gaat een nare onaangename wending krijgen. Jij die chagrijnig rondloopt, omdat de ander niet aan het plaatje voldoet en maar teleurgesteld is in de ander.

Hoe kun je dan wel krijgen zoals het wel goed zou zijn. Plaatjes loslaten, in de realiteit gaat staan, met een realistische blik. Dit is het, ben ik er blij mee of niet. En als je niet met alles blij bent, geef dat aan, maar vraag niet aan de ander die verandering te zijn, daar kan die ander nooit aan voldoen. Wil je dat de ander anders is, dan kun je het aangeven, gaat de ander daar niet in mee, blijf dan niet zitten. Zeg elkaar gedag, want dan blijf je bij elkaar, om een relatie te hebben, maar bouw je niet aan een liefdesrelatie. Zoek contact met een Wicca, die zijn bij uitstek geschikt jou handvatten te geven hoe je kunt bouwen aan echte liefde.