Paragnost Eddie en Consulenten

De taal van de waarheid

De taal van de waarheid. Ik ervaar heel veel herkenning in de wijsheid van Don Miquel Ruiz. In alles wat hij meegeeft ervaar ik een uitnodiging tot zelfreflectie en waarnemingszin. De kunst van het eenvoudig verwoorden raakt mijn hart. De taal van de waarheid. Ik ervaar heel veel herkenning in de wijsheid van Don Miquel Ruiz. In alles wat hij meegeeft ervaar ik een uitnodiging tot zelfreflectie en waarnemingszin. De kunst van het eenvoudig verwoorden raakt mijn hart. Verwoorden in de essentie, waar het werkelijk om gaat.
Wat we allemaal wel kennen is babbelen, kletspraat, roddelen. Het is niet zozeer het babbelen, kletsen, roddelen over anderen, maar ook over onszelf. Zelfs als we naar een ander land gaan, gebeurt hetzelfde. Don Miguel noemt dit de grote mitote. Dit staat symbool voor de kletspraat en is meestal de oorzaak van misverstanden.
De taal van kletspraat en geroddel is de taal die vooral waarneembaar is bij diegenen die zich slachtoffer voelen, die het voornamelijk hebben over straffen en onrechtvaardigheid. Ergens zijn we heel vroeg geprogrammeerd geworden, de een meer dan de ander. Het is de verantwoordelijkheid in onszelf die uitnodigt om die programma’s los te laten en het slachtofferschap te transformeren. Er vindt al even een grote verschuiving plaats in het bewustzijn van mensen en dat is heel fijn om waar te nemen.
Dit is het moment waarin de verandering kan plaatsvinden en niet buiten onszelf. Wel in onszelf.
We kunnen de taal van de krijger spreken. Soms spreken we in waarheid en soms in een leugen. Niet opzettelijk. Dit heeft eerder met het bewust zijn van de woorden die worden uitgesproken. Kijk maar eens om je heen, hoe gemakkelijk geloof je iets wat wordt verteld, wat je aanneemt als waarheid, terwijl het een leugen is. Anderzijds is de taal van de krijger anders en meer te vertrouwen dan kletspraat en geroddel. En toch kunnen we nog een stapje verder gaan.
De derde taal is de taal van de waarheid. Het gaat niet zozeer over dé waarheid. Het gaat over de mate van sterk ontwikkeld bewustzijn in de manier waarop je je uitdrukt. Je bent je bewust van de woorden die je uitspreekt, de boodschap die je uitzendt en die zou eigenlijk altijd gebaseerd moeten zijn op waarachtigheid en onberispelijk. Wij zijn niet enkel de boodschappers maar ook de boodschap zelf. Het moment dat jij samenvalt met de boodschap, is er geen ruimte voor een leugen.
Je bent je dan heel bewust en de taal die je gebruikt om je uit te drukken is ontdaan van ruis. Je taal is helder en duidelijk en heeft niet de bedoeling de ander te schaden of kwaad te berokkenen. Je leeft in vrede met jezelf, met jouw leven en je laat ook anderen in hun zelfwaarde.
Reflectiemoment
Word je bewust of meer bewust van de soort boodschappen dat je overbrengt en de boodschappen die je ontvangt. Het gaat niet over oordelen vellen, niet over jezelf en niet over anderen. Eenvoudig de vraag stellen wat voor soort boodschapper jij bent en wat voor soort boodschappers anderen in jouw leven zijn. Dit is een krachtige stap naar meesterschap verwerven in je bewustzijn.
Misschien herken je alles in jezelf en heb je hierin zelf al prachtige stappen gezet en dat is de essentie met name zijn wat je in je diepste essentie bent.
Je kan altijd op elk moment de keuze maken te beslissen waarvoor jij kiest. De taal van het kletsen en roddelen, de taal van de krijger of de taal van de waarheid. Dit is in feite de keuze maken tussen liefde en angst.