Paragnost Eddie en Consulenten

De kracht van vier woorden

De kracht van vier woorden. We hebben een model van de wereld gevormd en dat model is vertrouwd. Inspiratie is een signaal van het goddelijke. De dingen die we binnen het bestaande model hebben geleerd zijn opgeslagen De kracht van vier woorden. We hebben een model van de wereld gevormd en dat model is vertrouwd. Inspiratie is een signaal van het goddelijke. De dingen die we binnen het bestaande model hebben geleerd zijn opgeslagen in ons geheugen en worden herinneringen.
In dat opzicht halen we heel veel uit onze opgeslagen herinneringen.

Willen we handelen vanuit geïnspireerde signalen van het goddelijke, dan dienen we deze herinneringen vrij te maken.
Onze soms gigantische bagage wordt gevormd door herinneringen vanuit het verleden en dat vormt een obstakel. Het vrijmaken van herinneringen of negativiteit om veranderingen in onszelf en ook bij anderen te zien is de stap naar geïnspireerde goddelijke liefde in onszelf.

De vier woorden die we voor onszelf als een mantra uitspreken ‘ik hou van jou‘ maken het verschil in het aantrekken van liefde.
De wereld die we buiten onszelf waarnemen is een projectie van hetgeen we in onszelf voelen.
Omdat liefde ook dankbaarheid omhelst, trekken we nog veel meer ervaringen aan om dankbaar voor te zijn.
In wezen verlangt iedereen naar liefde en die zoeken we vanuit het model waarin we leven, buiten onszelf. De krachtige helende woorden ‘ik hou van jou’ schoont op waardoor we meer gaan stralen van binnenuit.

Hoe moeilijk is het om in moeilijke situaties de woorden uit te spreken ‘ik hou van jou’? De herinneringen uit het model hebben ons uit onze goddelijke essentie gehaald. Waar we leren meer liefde in te laten stromen, verzachten verharde knobbels van boosheid, wrok, wraak en laten we op een dieper niveau los.

Hoe moeilijk is het om ‘Het spijt me‘ en ‘Vergeef me alsjeblieft’ uit te spreken? Waar verharding is ontstaan tussen mensen, in je lichaam, in situaties, wordt verzachting gebracht. Het model waarin we zijn opgevoed heeft ons geleerd om nog meer verharding aan toe te voegen. Ik lees wel eens zinnen die me raken als ‘die rotziekte’. Begrijpen we de boodschap van alles wat ons wordt getoond? We gaan in verzet en zien niet verder of dieper dan de symptomen die waargenomen worden. Herinneringen uit het model creëren angst en wantrouwen, geen liefde.
Neem een situatie uit je leven waar jij last van hebt. Het maakt niet uit wat het is.
Terwijl je de situatie of de persoon in je bewustzijn hebt, zeg in stilte ‘Ik hou van jou’. Deze verklaring kun je ook aan het goddelijke in jezelf richten. Het maakt zelfs niet uit of je de kracht van die vier woorden gelooft, vertrouw op het proces.

Alles zit in onszelf, het goddelijke moeten we niet buiten onszelf zoeken, het goddelijke zit in onszelf en met deze vier eenvoudige woorden creëer je een hartsverbinding.
‘We zijn de optelsom van onze ervaringen, wat betekent dat we zijn belast met ons verleden. Bij stress of angst zouden we, als we zouden opletten, zien dat de oorzaak feitelijk een herinnering is.’ (Simeona).
Inspiratie uit ‘Ho’oponopono’ een oude Hawaïaanse manier van verzoening en vergeving.