Paragnost Eddie & Consulenten

De hereniging

De hereniging van het vrouwelijke en het mannelijke in onszelfVeel vragen op de lijn gaan over relaties. In veel relaties is er sprake van afhankelijkheid, in die zin dat we bij de ander zoeken van wat we zelf zo missen. Voor de meeste mensen is dat je het complementaire geslacht zoekt om je heel te voelen in jezelf. Bij homoseksualiteit zal de één vaker het mannelijke vertegenwoordigen en de ander meer het vrouwelijke.

En daar zit precies de omkering, de vervorming van het ego: we zijn in de essentie al heel. We zijn mannelijk en vrouwelijk. En we gaan dit meer en meer beseffen, nu we ons bewegen naar het Waterman-tijdperk.

Dat wil niet zeggen dat er geen seksuele polariteit is tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Die seksuele polariteit zorgt voor de aantrekkingskracht. Maar het maakt een heel groot verschil als je via de afhankelijkheid van de liefde van de ander, je heel meent te voelen. Dat word je afgeleid van je eigen heelheid, je innerlijke kracht en zelfliefde.

Stel dat je nu die innerlijke heelheid van het mannelijke en het vrouwelijke zou kunnen ervaren. Stel dat je daarbij ook je zelfliefde zou kunnen ervaren. Wat zou dat kunnen betekenen in de relatie met je partner? Je krijgt dan een heel andere dynamiek in de relatie. Je hoeft dan niet meer de liefde van de ander te ontvangen om je heel te voelen. Je deelt je eigen heelheid en je zelfliefde met de ander en er ontstaat een heel andere liefdesversmelting, een ware zielsversmelting.

Deze vorm van liefde geeft een enorme bevrijding in onszelf. We ervaren dat we dichter bij onze goddelijkheid komen die we in wezen zijn.

In mijn literaire roman ‘DE HOLIST. Kosmische liefde op aarde in het licht van de transitie naar het nieuwe tijdperk’ is de hereniging van het mannelijke en het vrouwelijke een belangrijk thema dat door het boek loopt als een leidmotief. De mannelijke hoofdpersonage ervaart de instroom van de goddelijke, vrouwelijke energie. En daardoor wordt zijn goddelijke mannelijkheid geactiveerd.

Op een ander moment in het boek krijgen de hoofdpersonages energie door, waarmee ze doorzien dat onvoorwaardelijke zelfliefde de toegang geeft tot de drie-eenheid van de godin en de god die leiden tot de goddelijke scheppingskracht. Dat is een heel bijzonder punt, waarmee we in contact kunnen staan met het universele scheppingsveld. Op dat punt komen al onze grootse, creatieve krachten vrij.

We mogen best concluderen dat de hereniging van het vrouwelijke en het mannelijke in onszelf een buitengewoon belangrijk proces is waardoor we kunnen groeien en te transformeren naar het nieuwe tijdperk.

Zou je het mogelijk willen maken om de roman DE HOLIST het levenslicht te laten zien? Steun me dan met een donatie via onderstaande link.

https://www.voordekunst.nl/projecten/7879-boek-de-holist-1#donaties

Hartelijke groet,
Bob, box 80