Paragnost Eddie en Consulenten

De heks in jezelf

De heks in jezelf De heks in mezelf ontmoeten? Hier doe ik niet aan mee. Ik ben geen heks, wat denk je wel.
Een heks is vanuit het volksgeloof meestal een vrouw die contact heeft met kwaadaardige geesten en zijn in staat mensen en dieren te betoveren en schade te berokkenen, tussen haakjes ook soms om te genezen. Maar in het volksgeloof wordt de nadruk op het kwade gericht.
Moderne heksen breken met het stereotype beeld en leven vanuit een heel andere essentie. Ze benaderen het leven, de natuur en alles wat hen verbindt met de aarde op gelijkwaardige basis van man en vrouw. Dus ook mannen kunnen de heks in zichzelf (her)ontdekken.
Helaas heeft in het dagelijkse taalgebruik nog steeds een heel pejoratieve betekenis en wordt het doorgaans nog steeds gebruikt als scheldnaam.
Heksen voelen zich heel sterk verbonden met de natuurelementen, de sterrenstelsels en de maan. Ik ben zelf geen maanaanbidster, sinds ik me bewust ben dat onze authentieke maan ingevoegd werd als een kunstmatig ingevoegde maan. In oorsprong was het leven op aarde helemaal anders.
De natuurkrachten zijn verbonden met vier klieren van de mens en de twee hersenhelften. Twee testikels bij de man en twee eierstokken bij de vrouw.
De linkerhersenhelft ( wat in onze samenleving overheerst) staat voor alles wat met ratio, denken en ontleden te maken heeft en de rechterhersenhelft staat voor intuïtie, gevoelens, creativiteit.
Als we kunnen leven vanuit een totale verbinding van deze twee polen, voelen we ons één en zijn we in staat om de juiste keuzes of beslissingen te maken.
Heksen dansen bij Volle Maan rond het water, een boom, vuur enzovoort. De symbolische betekenis van de ronddraaiende bewegingen weerspiegelen de beweging van de hemellichamen.
Dat ze soms naakt zijn heeft niets te maken met seks of losbandigheid. Dit ritueel hoort eerder bij het opwekken van hun innerlijke energie of kundalini.
Heksen komen meestal op vrijdag samen, want vrijdag is de dag van Venus (Isis of Freya), de godin van liefde en vruchtbaarheid. Heksen geloven dat ze zich op die manier onttrekken aan het ‘normale’ verstrijken van de tijd, buiten de lineaire tijd om en op die manier in staat zijn om de tijdloosheid van de kosmische tijd, waar verleden, heden en toekomst naast elkaar bestaan, te ervaren.
Heksen maken contact met de allerfijnste trillingen en de astrale wereld;
Heksen worden ook overwegend geassocieerd met de kleur zwart: ze dragen zwarte kledij, hebben vaak een zwarte kat, hond of kraai als metgezel.
Ook hier zijn veel vooroordelen. De zwarte kleur heeft totaal niets te maken met het aanbidden van de duivel of met negativiteit, maar met de ongemanifesteerde oermaterie die vergeestelijkt moet worden.
We zien ook heksen afgebeeld op hun bezem. Er werd heel lang beweerd dat het berijden van de bezem verwees naar een seksuele daad. Freud nam aan dat de bezem symbool stond voor de fallus. Vanuit andere belichtingen staat de heksenbezem symbool voor het paard van de godin Epona.
Epona, de toverkoningin, kent de waarde van contactmaken met de natuurgeesten en wordt door Doreen Virtue ook als een Opgevaren Meester erkend.
Heksen activeren de astrale verbinding door middel van aardse middelen.
In de sprookjeswereld koken ze vaak een magisch goed, met kikkers, spinnen, brandnetels, slangen, maar eigenlijk is dit een alcoholische drank, waarin vooral de bittere smaak van de wortel van de paardenbloem en de acacia, het zenuwstelsel moest stimuleren om de mystieke magische warmte te helpen opwekken.
Symbolisch staat de heks voor de beginfase van de spirituele mens: hij is in staat om de natuurkrachten te ervaren, er is het talent om met kruiden te werken en past dit ook toe. Het is de beginfase om verder te groeien tot tovenaar die verbonden is met het hartchakra.
In elk geval is het een uitnodiging om de innerlijke heks in jezelf te ontmoeten en alle oordelen die over het begrip heks vastgezet zijn in het linkerbrein, te herzien. Welkom heks, of je nu een man of vrouw bent. Geniet van je ontdekkingsreisje naar jouw innerlijke heks en vier het leven.