Paragnost Eddie en Consulenten

De godin in onszelf

De godin in onszelfDe godin in onszelf kan weer tot leven komen. Ik had vandaag, vrijdag 16 november, de dag waarop Mercurius weer retrograde ging voor 3 weken, diverse bijzondere gesprekken. Op de lijn, maar ook met collega’s. En eigenlijk was er een overkoepelend thema. Een ervaring die diverse mensen hadden. We kunnen de godin weer in onszelf laten terugkeren. Het lijkt alsof het iets is dat buiten onszelf gebeurt. Nee, helemaal niet, we doen het zelf. We geven de ruimte aan de godin in onszelf om weer tot leven te komen.

Is dat nu belangrijk dat de godin weer in ons terugkeert? Ja, dat is essentieel. Zo heb ik dat zelf ervaren. We hebben allemaal een goddelijke essentie, maar doordat de goddelijke vrouwelijkheid was verdwenen, was de goddelijke mannelijke geamputeerd. De god, de goddelijke mannelijkheid, in ons kan niets zonder de inspirerende en integrerende kracht van de goddelijke vrouwelijkheid. Zij ontvangt de inspiratie uit het universele scheppingsveld en kan de god in ons activeren om die op aarde neer te zetten. Dit klinkt misschien allemaal abstract, maar het mooie is dat diverse mensen dit hebben kunnen ervaren de laatste tijd.

In mijn visie heeft dit ook te maken met de overgang naar het Waterman-tijdperk, waarin we nu zitten. Waterman gaat over de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke, terwijl we in de afgelopen jaren eigenlijk alleen vanuit het mannelijke leefden. Maar wat ik al zei: de god in ons is geamputeerd zonder de godin. En dan komt het mannelijke naar buiten via het ego, het mannelijke ego. Dit ego is strijdend, is uit op fysieke zekerheid, op macht en op het overheersen van de ander. En dan krijgen we die vreemde toestanden, waarmee we dagelijks geconfronteerd worden, zowel in de grote wereld als in onze microwereldjes. In onze eigen wereld zien we dat tot uiting komen in relatieproblemen, gedoe op het werk, onzekerheid over onze bestaansmogelijkheden.

Hoe gaat dat in zijn werk; de godin toelaten? Mijn eigen ervaring is dat zij kan binnentreden via de rechter hersenhelft en verbinding maakt met het hart. Daar kan zij een soort van heilig huwelijk sluiten met de wachtende, goddelijke man in ons. Als zij samenkomen in hart kunnen ze levensenergie, prana of chi, door het lichaam laten stromen. Dat gebeurt energetisch, maar ook letterlijk. Want het hart pompt het bloed door ons lichaam. En bloed is niets anders dan water dat allerlei informatie bevat en zich van alles herinnert en dat weer doorgeeft. Dat is een bijzondere eigenschap van water. Water heeft een enorm transformatieve kracht.

In mijn boek DE HOLIST ga ik hierop dieper in. Het boek is intussen een feit. De fondsen zijn binnen om het te laten drukken. Wil je het boek graag ontvangen en lezen? Dat kan dat door een mail te sturen naar bob@kuklerfilmliteratuur.nl. Voor €20 exclusief verzendkosten ontvang je het boek over circa een maand, want die tijd is nodig om het te laten drukken.

Hartelijke groet,
Bob, box 80