Paragnost Eddie en Consulenten

Cheiron Planeet van de gewonde healer, genezer

Cheiron Planeet van de gewonde healer, genezerCheiron is een figuur uit de Griekse mythologie, half mens- half paard ( centaur). Hij was ontwikkeld in kennis en wijsheid van kunst, muziek, medicijnen, boogschutten en genezing. Hij was ook een uitstekend beeldhouwer. Cheiron was ontsterfelijk maar hij werd geraakt door een giftige pijl van Herakles waardoor hij aan hevige pijnen leed die hij zelf niet kon helen. Cheiron was dus door zijn deels mens zijn geen einde maken aan zijn pijn en zocht verder om te genezen, in geneeskunde waarin hij heel bedreven werd.

Ik wijd heel graag een apart blog aan Cheiron, de planeet van de gewonde healer. Waarom over een planeet en wat betekent dit voor ons, in ons leven, in onze relatie, in onze verder stappen, in de keuzes die we maken, in het verwerken van ervaringen die we al veel te lang in ons meedragen en waar we nu een prachtige kans krijgen om onze wonden te healen, onszelf te vergeven, anderen te vergeven en ons voor te bereiden op een nieuw begin. We glijden naar de lente- equinox vanaf 21 maart en we staan dus voor een nieuw seizoen, een nieuwe energie, dus waarom niet de tijd nemen om ons te buigen waar we nog mogen vergeven, welke delen in onszelf nog om genezing vragen?
Het gaat over onze blinde vlek, kwaliteiten die we nog niet zien in onszelf en die anderen wél opmerken, en dit terwijl we dit wel nodig hebben om van binnenuit te healen.
In consulten gaan de thema ’s voornamelijk sterker en duidelijker richting verwerking van oude wonden, oude pijnen, verdriet, rouw …en ik leg ook in die consulten uit dat dit onder invloed is van Cheiron, die ons bijna dwingt om hiernaar te kijken. We weten dat er heel veel haat- en roddelcampagnes worden gevoerd, mondiaal, op zowat elk terrein, in ons werk, op politiek vlak en dit is mondiaal. De pijn van het verleden wordt, de pijn van het verlies wordt voluit de ether ingegooid, social media zijn de kanalen bij uitstek om de strijd te voeren net vanuit die oude niet gehealde kwetsuren, vooral op emotioneel vlak. Niemand is hiervan gevrijwaard, alleen kunnen we wel naar binnen keren, en onderzoeken waar precies bij onszelf nog liefde mag instromen, waar we verstard zijn geraakt door de pijn van afwijzing, verloochening en dit in onszelf genezen.
Als je benieuwd bent in welk teken Cheiron bij jou staat kan je kijken op www.astro.com ( geboortechart) of https://www.catharinaweb.nl/astrologie/cheiron.htm
http://www.astrovdm.com/cheiron.htm

Je geeft je geboortedatum in je krijgt onmiddellijk te zien in welk teken Cheiron staat en bij astro.com geef je je geboortecoördinaten in ( met geboorte-uur) en krijg je bij het kopje geboortechart net hetzelfde te zien ( met de totale tekening van de planeten, de huizen enz…)
Ik heb het ook voor mezelf gedaan en ik ben niet verrast. Ik ben geboren op 18 april 1958 ( 14 uur) en mijn Cheiron staat in Waterman. Krijg ik het volgende te lezen
‘Met Cheiron in Waterman verlang je erg naar vrijheid en zou je verantwoordelijkheden het liefst willen ontlopen. Toch zul je juist als kind vaak al veel verantwoordelijkheid te dragen krijgen.
Je kunt je als kind ook bewust zijn geweest van het feit dat je ouders heel anders waren dan de ouders van andere kinderen. Misschien hebben je ouders niet veel tijd besteed aan het opvoeden van hun kinderen en waren ze niet in staat om je een stimulerende omgeving te bieden, en heb je geen gereedschap gekregen om je diepe en vaak filosofische gedachten te leren uiten.
Met Cheiron in Waterman ben je je tijd vaak ver vooruit, je voelt vaak als een van de eersten aan welke kant iets op zal gaan, maar het kan moeilijk zijn om hierover met anderen te praten. Vaak worden mensen met deze stand onderwijzer, filosoof, kunstenaar of dichter. Zij moeten proberen dat wat in ons collectief bewustzijn zit een vorm te geven om zo -ondanks de weerstand die ze zullen ondervinden- een bijdrage te leveren aan de mensheid.’

Dit is een basisinformatie wat helemaal klopt, geef eenvoudig je geboortedatum in, ofwel bij astro.com of Catharina’s web en je ziet onmiddellijk in welk teken Cheiron staat. Het klopt dat ik eigenlijk helemaal mijn pad het uitgezocht en afgelegd, ik heb jarenlang ook les gegeven, ook dat klopt, Ik hoorde ook regelmatig dat ik teveel fantasie had , als ik het had over het oprichten van een palliatieve eenheid in het ziekenhuis, ik was te progressief, niets van, ik zag gewoon de dingen te vroeg en ik geloofde ook dat het kon, alleen was de tijd er nog niet klaar voor. Ik snapte niet waarom leidinggevenden of directeuren niet konden ‘ zien ‘ wat ik ‘ zag ‘ en ‘ voelde ‘ en aangezien ik mezelf een klein visje voelde in de grote oceaan, transformeerde ik mijn creatieve ideetjes om in schrijven of musiceren. Dat was dan ‘ mijn ‘ wereld waarin ik geen toestemming nodig had. Heel wat jaren later werd dan wél een afdeling ingericht, met veel tam-tam en ik dacht bij mezelf: ‘ Nu kan het wel, toch vreemd, waarom kon het toen niet ? ‘ Ik kon er 20 jaar geleden niet met mijn verstand bij en ik betrok dat stuk afwijzing op mezelf…omdat ik mezelf toch maar een klein visje voelde in die grote oceaan. Ik weet dat hier nog wat te healen valt. Ik weet dat ik dit niet persoonlijk moest nemen, het had niets met mij te maken, maar met de ‘ tijdsgeest ‘. Niet te vergeten dat ik in een omgeving woonde waar verandering heel erg langzaam en moeizaam plaatsvond en eigenlijk is dat toch nog steeds wel het geval. Alleen is mijn kijk hierop wél veranderd. Anderzijds neemt mijn gevoeligheid gigantisch toe; voel ik vrijwel onmiddellijk in een consult als ik getest word, of in de maling wordt genomen…en word ik bijgestaan door mijn Helpers me dit duidelijk te laten zien. Het heeft niets te maken met : je bent toch helderziend…in eerste instantie werk ik vanuit vertrouwen dat iemand aan de andere kant met hetzelfde vertrouwen belt of chat en ga ik er niet vanuit dat iemand zo graag die spelletjes speelt waarvoor er dan blijkbaar graag wordt betaald. Een beetje zielig vind ik dit.

Bijzonder dat dienstbaarheid mijn rode levensdraad is sinds mijn kindertijd: van de zachte tot de harde sector, voor mens en dier. Ik heb geleerd dat kwetsbaarheid en veerkracht hand en hand samen gaan. Ik heb geleerd dat sommigen die kwetsbaarheid als zwak beoordelen en ook die kwetsbaarheid bespotten of zelfs gebruiken als het hen goed uitkomt, ik heb geleerd dat het niet om anderen gaat maar wel om mezelf en wat anderen hiermee doen of hierbij denken, mijn geluk niet beïnvloeden op een manier dat ik me onderuit gehaald voel. Als het gebeurt, dan raakt het me wél…maar ik kan er verder niets mee. Ik heb bijzonder veel waardering en respect voor mensen die zich op eigen-wijze in hun kwetsbaarheid laten zien en dit delen in wederzijds vertrouwen, in het vertrouwen dat niet/ nooit beschaamd zal worden, wat er ook mag gebeuren. Mensen groeien verder en contacten kan je ont-groeien als de weg verandert. Niets op dit pad ligt vast omdat we zelf elke keer keuzes maken om een ander pad op te gaan. Dit is geen reden om het vertrouwen van anderen te schaden, vind ik.

Dankbaar dat ik voor incarnatie dit levensscript heb afgesproken, met alle mensen met wie ik dit script ging ervaren en doorleven…uiteraard niet in alle opzichten aangenaam op het moment zelf, maar bij nadere zelfreflectie heeft het me wel bewust gemaakt dat ik geen slachtoffer ( meer ) ben van omstandigheden buiten mezelf, maar dader geworden ben van mijn leven. Sonja Bos gaf het zolang geleden aan ons mee, de Nieuwe Tijd staat symbool voor het transformeren – hercreëren en transmuteren van het leven op Moeder Aarde. We kunnen niets hercreëren met een nog met pijn , woede, wanhoop gevulde rugzak. We kunnen niets opbouwen op los zand. We moeten nu een stevige basis maken om op te bouwen, om te scheppen. We gaan over een paar dagen de lente-equinox in: een nieuw begin- een nieuwe start. Je kan nu voor de komende periode echt schoon schip maken en wel met liefde, met dankbaarheid. Schoon schip maken met woede en boosheid verandert niets positief aan je leven, want je draag gif met je mee, emotioneel, spiritueel en fysiek.

Het heeft dus wel één en ander helder gemaakt om naar Cheiron te kijken, te voelen, mijn levensfilm terug te spoelen en die regelmatig op ‘ stop ‘ te zetten op die delen waarin ik een ‘ ai ‘ voelde. Met de diepe transformerende violette vlam van Saint- Germain voelde ik een heel diep opschoningsproces plaatsvinden. Je hoeft niet te lang te blijven hangen in het verleden als je met de krachtige purificerende energie van Saint- Germain werkt.
De crisis die je nu als heftig kan ervaren is een fase waar je helemaal doorheen geraakt, loop er niet van weg, ga er moedig doorheen want dit hoort bij je her-geboorteproces als krachtigste transformator.

Welke weg je ook neemt om je gewonde delen te healen, wees zacht en lief voor jezelf, omring je met mensen die niet oordelen en respect hebben voor jouw proces- meestal zullen mensen die eveneens dit pad bewandelen geen oordeel geven over hoe en wat – vermijd plaatsen/ mensen die je energie naar beneden trekken- neem tijd en rust voor jezelf – zorg voor gezonde en gebalanceerde gevarieerde voeding- heb vertrouwen in de leiding die je ontvangt, luister naar rustgevende muziek met natuurelementen, doe echt datgene wat goed voor je voelt. Laat de buitenwereld niet teveel naar binnenkomen, wat niet betekent dat je een kluizenaar moet worden. Denk eraan dat dit over jou gaat. Hoe meer mensen de weg van opschoning en healing kiezen, hoe sterker we afgelijnd en afgestemd op een fijnere frequentie van verbondenheid, kwetsbaarheid en veerkracht.
Bijgevoegd voor de liefhebbers van de transformerende violet flame.
Wil je graag meer lezen rond Cheiron?
o Zane B. Stein : Keerpunt Cheiron
o ‘Cheiron, de aanvaarding van de planeet Aarde en het aardse leven’ : Hilde De Steur
o Enkele sterke aanraders voor diegenen die zich willen laten inspireren zijn een paar kanjers van Brené Brown, die ook gevolgd kan worden via haar persoonlijke kanalen:
o De kracht van kwetsbaarheid
o Verlangen naar verbinding
o De moed van imperfectie

Warme groet en weet, je doet het goed!
Mieke Moon Box 45