Paragnost Eddie en Consulenten

Astrologie voor de ziel

Astrologie voor de ziel van 8 augustus 2018Astrologie voor de ziel van 8 augustus 2018.  Het wordt weer een bewogen week. Zaterdag hebben we de Nieuwe Maan in Leeuw, waarbij we de derde eclips van deze zomer hebben. Het gaat om de tweede zonsverduistering. De eerste gedeeltelijke zonsverduistering vond plaats op 13 juli. We hebben allemaal die heftige eclips meegemaakt; we zijn diep in de chaos gegaan, alsof alles uit elkaar viel. Het werkte allemaal niet meer, er kwamen heel veel twijfels en vragen. We zijn toen als het ware iets verloren; we hebben dingen moeten loslaten. Het ego nam weer de overhand, onze ziel raakte weer in de verdrukking. De zonsverduistering op 11 augustus is een soort van geboortetijd, van de wederopstanding. Deze is superkrachtig. We gaan de levenskracht weer hervinden die ons zal ondersteunen en verzorgen. We gaan weer naar een uitbreiding van bewustzijn. Omdat de Zon daarbij conjunct staat met Mercurius retrograde (dat wil zeggen dat ze samenvallen), gaan we boodschappen ontvangen die ons verder helpen in het proces van verlichting.

We hebben ook te maken deze week met een heftig T-vierkant van Venus, Cheiron en Saturnus. Venus kwam deze week in een oppositie met Cheiron en samen staan ze vierkant met Saturnus. Cheiron is onze wond, de wond van pijn en lijden. En op een dieper niveau is het de wond van onze kosmische geboortepijn die zich uit in de pijn van afgescheidenheid, afgescheiden van de bron.

Daarnaast is Zwarte Maan Lilith na een verblijf van negen maanden in Steenbok nu naar Waterman gegaan, waar ze ook weer negen maanden zal verblijven. Dit is een zeer belangrijke verschuiving. Zwarte Maan Lilith staat enerzijds voor onze schaduwkanten, de dingen van onszelf die we ontkennen of niet willen zien. Maar als we die schaduwkanten gewoon onder ogen willen zien, aanvaarden en er laten zijn, dan verschijnt er achter die schaduwkanten onze goddelijke vrouwelijkheid. Zwarte Maan Lilith in Steenbok botste in de afgelopen negen maanden op de patriarchale kant van Saturnus, de heerser van Steenbok; de mannelijk gedomineerde wereld van macht, externe autoriteiten en het ego. Nu gaat ze naar Waterman. Waterman maakt verbinding mogelijk met het galactisch centrum. Waterman trekt ons weg uit het ego en brengt ons naar de kosmische levenskracht. Waterman is de toekomst.
En Zwarte Maan Lilith in Waterman zal ons meer en meer brengen bij de godin in onszelf. Het hervinden van de godin zal ons bewuster maken van onze scheppingskracht.

Dus we hebben met Zwarte Maan Lilith negen zeer interessante maanden in het vooruitzicht. Dit is een uitzonderlijke tijd van healing door doorbraken. En die doorbraken houden in dat we onszelf openen voor het voelen, de ruimte in het hart. En daar is het waar we onvoorwaardelijke zelfliefde kunnen vinden.

De mantra voor deze week:
Als ik het lijden erken
en de pijn ten volle voel,
opent het mijn ogen voor het mysterie van het leven,
zodat ik verwondering en plezier kan toelaten.

De video met Nederlandse ondertiteling van de gehele astrologische vooruitzicht van deze week, tref je hieronder aan.

Hartelijke groet,
Bob
Box 80

Kaypacha 8 augustus 2018; video met Nederlandse ondertiteling