Paragnost Eddie en Consulenten

Affirmaties: Een affirmatie

Affirmaties: Een affirmatieAffirmaties: Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Hoe vaker we een bepaalde gedachten hebben, hoe meer we daarin gaan geloven (en hoe meer het zich in ons leven zal manifesteren).

Eigenlijk gebruikt iedereen al van jongs af aan affirmatie, helaas zijn dat negen van de tien keer alleen geen positieve affirmaties.

We vertellen onszelf dat we iets niet kunnen, dat we iets niet waard zijn of dat we dingen niet goed doen. Zonde, want de kracht van affirmaties is vaak dat het zich bij herhaling in ons leven gaan manifesteren.

Vertel jezelf vaak genoeg dat je iets niet kunt en op een dag zal dat waarheid worden.

Hersenspoel jezelf (op een positieve manier)

Daarom is het juist zo belangrijk dat we positieve affirmaties in ons leven binnenlaten. Onze hersenen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze geloven wat we vaak zien of horen. Een echt werkzame affirmatie beïnvloedt het onderbewustzijn en herprogrammeert eigenlijk de hersenen. Maar wat is een echt werkzame affirmatie precies?

Het geheim van de affirmatie:

Het geheim zit ‘m erin dat je de affirmatie gebruikt om iets dat al in je aanwezig is te versterken. Drieduizend keer herhalen hoe gelukkig je je voelt terwijl je diep van binnen kapot gaat, werkt helaas niet.

Herhaal niet alleen simpelweg een rijtje met woorden, maar neem de tijd om woorden te kiezen die echt bij jou passen en iets voor je betekenen. Op die manier geef je met de affirmatie ruimte aan wat er al is, in plaats van iets te forceren dat er niet is.

Formuleer een affirmatie die bij jou past!!

Kies het liefst een positieve gedachte in de tegenwoordige tijd. Neem even de tijd om affirmaties te formuleren die bij jou passen. Denk na over wat jouw waarden zijn en wat jij belangrijk vind in het leven. Aan de hand daarvan is het makkelijker om een affirmatie te formuleren.

Op welke momenten gebruik je de affirmatie?

Het mooie aan affirmaties is dat je ze op elk moment van de dag kunt herhalen in je hoofd. Of je nu op de wc zit, achter je bureau op kantoor of thuis op de bank zit. Omdat het in het begin nog wat onwennig zal voelen, is het slim om een vast moment van de dag te kiezen om de affirmaties te herhalen. Bijvoorbeeld vlak nadat je bent opgestaan, tijdens het tanden poetsen of juist vlak voor het slapengaan. Dit maakt het ook makkelijker om het vol te houden. Probeer dit minstens een maand te doen. Op die manier geef je jezelf de ruimte en tijd om deze nieuwe gewoonte in je leven te integreren. Ben jij klaar om de kracht van affirmaties te ervaren?

Inspiratie nodig? Dit is een kort lijstje met algemene affirmaties:

-Ik ben krachtig
-Ik accepteer mijzelf zoals ik ben
-Ik geef mezelf de ruimte om fouten te maken
-Ik ben veilig
-Ik ben tevreden
-Ik ben gezond
-Ik heb lief
-Ik ben geliefd
-Ik leef
-Ik neem de tijd voor mezelf
-Ik ben dankbaar
-Ik zie mogelijkheden
-Ik durfIk ben alles wat is
-Ik geef mijn lichaam wat het nodig heeft
-Ik ben waardig
-Ik hou van het leven
-Ik ben vrede

Leef in tevreden tijd

Liefs Esmee( boxnr 20)