Paragnost Eddie en Consulenten

Accepteren:

Accepteren:Accepteren is kern van een gelukkig en mooi leven. Maar ook het realiseren van je verlangens begint daar! Zodra je accepteert dat je een verlangen nog niet gerealiseerd hebt, ontstaat de ruimte om dat verlangen te gaan realiseren. Hoe zou je bv. iets kunnen leren zolang u niet accepteert dat u het nog niet kunt? Leren accepteren is niet altijd makkelijk. Maar u zult merken dat u snel leert, en dat u de wereld om u heen steeds makkelijker kunt loslaten. En zo kunt u u stap voor stap steeds vrijer en beter voelen.

En dat is dus ook meteen de kern van acceptatie. U vindt rust en vrijheid als u ook in moeilijke tijden, het leven kan accepteren zoals het is. Door even niets te willen, niets te hoeven veranderen, u niet te verzetten en alles even te laten zoals het is.

Zo zijn mensen die een burn-out hebben overwonnen dankbaar dat ze het hebben meegemaakt. De burn-out was een zwarte periode in hun leven, maar ze zijn er sterker door geworden en het heeft ze naar hun mening gevormd tot een uniek/bijzondere mens.

Veel mensen vinden het niet prettig om een zaak te accepteren omdat ze het gevoel hebben dat het dan nooit meer veranderd kan worden. u kunt echter ook accepteren dat iets nu zo is, zonder te accepteren dat het altijd zo moet blijven. Gek genoeg zorgt het accepteren van het hier en nu er juist voor dat u kunt gaan werken aan verandering.

Begin met acceptatie en kom uit uw comfortzone.

Sta regelmatig stil, kom tot uzelf en accepteer uw leven zoals het is. Dit kunt u doen door te mediteren, door los laten. Het gevoel van acceptatie maakt u tijdelijk vrij van uw verlangens.
Kleine momenten van waardering voor de huidige situatie kunnen een grote impact hebben op uw  leven.

Veel mensen blijven vechten tegen situaties waar ze geen invloed op hebben. Ze proberen iets te veranderen dat niet te veranderen is. Dat kost erg veel energie en heeft weinig zin. Accepteren is hier het toelaten van het onvermijdelijke.
Frustratie en boosheid ??“Ja maar, is  het terecht dat u boos bent!?” Ja, het is terecht om boos te zijn op uw man/vrouw omdat hij/zij u niet begrijpt. Maar nu bent u boos . Wie heeft u daar nu mee?

Bel/Chat ons gerust, wellicht kan mijn collega’s en of ik u hierbij helpen.

Warme groet,

Medium Evelien
Box nr 43