Paragnost Eddie en Consulenten

Zuivere voeding

Zuivere voedingZuivere voeding geeft energetische bescherming. Wist je dat voeding jou ook geestelijk en fysiek kan helen? En dat je door de juiste voeding tot je te nemen je ook je energieveld kan verhogen, waardoor je jezelf in een andere trilling kan zetten?  Goede voeding is van levensbelang en niet alleen omdat we zonder voeding zouden sterven maar ook om de kwaliteit van leven te verhogen.
Weet dat je voeding een grote invloed heeft op je gedrag, hoe je in het leven staat en hoe je beslissingen neemt.
De ene soort voeding verdicht je energie en de andere voeding verhoogt je trilling.
Als je regelmatig kant en klare (voeding) eet bv frituur, snoepen, alcohol, zal dit een verdichting van je energieveld veroorzaken. Je kent vast wel van die lusteloze mensen die nooit iets positiefs weten te vertellen of mensen die altijd moe zijn en op de bank hangen en of totaal geen idee hebben wat ze nog met hun leven zouden moeten geen zin in dit geen zin in dat.

Als je verse voeding tot je neemt zoals verse groenten, fruit, noten, vis, mager vlees dan zal je trilling enorm verhogen waardoor je steeds zuiverder wordt. Op deze manier geeft je lichaam de juiste signalen af naar de hersenen en andere organen.
Hoe het komt? Voedingstoffen kiezen hun weg door het lichaam en elke voedingstof kiest daarin zijn eigen weg.
Bv alle vissoorten en zeevruchten leveren belangrijke hoeveelheden eiwitten met essentiële aminozuren en zijn noodzakelijk om lichaamsweefsels te herstellen. Omdat je lichaam deze zelf niet kan aanmaken ben je aangewezen op de voeding.

Noten zitten vol antioxidanten. Walnoten, Amandelen, Hazelnoten, Pistachenoten bv verlagen niet alleen je cholesterol maar zorgen ook voor een beter doorbloeding van de hersenen. Ze helpen zelfs om af te vallen, nu niet meteen een hele zak nootjes gaan eten want dat is dan weer nadelig.
Verse groenten zorgen voor een geluksgevoel en volgens een recente Finse studie blijven mensen die gezond eten langer mentaal scherp staan. Een Amerikaans onderzoek deed daar nog een schep bovenop: wie veel groenten en fruit eet, naast veel vis, noten en bessen, en weinig rood vlees, zoetigheid en zout, ontwikkelt minder alzheimerdementie.

Wie veel groenten en fruit eet kan ook Diabetes type 2 ontlopen dit is door vele onderzoeken wetenschappelijk vastgesteld. Mensen die zich te goed doen aan fastfood ervaren het omgekeerde.
Het antidepressief dieet  gelanceerd door een Franse psychiater, is niets anders dan een gezond dieet met veel groente en fruit En af en toe een stukje zwarte chocolade.

Je eetpatroon doorbreken  is dus zeker geen slecht idee. Als je een gezin hebt is dit lastiger dat besef ik heel goed. Ik zou dat ook niet drastisch veranderen maar steeds weer een beetje erin doorvoeren. Zoals een fruitsalade maken en deze als toetje presenteren. Er zijn heerlijke fruitsoorten verkrijgbaar met heerlijke zoete smaken.
Kinderen mogen dit leren eten ipv al dat zoete en suikerrijke snoepgoed.

Als je er jong mee begint dan leren ze echt wel de smaken te waarderen en geef je ze een bomvol vitaminen en mineralen mee voor de oh zo nodige groei en presteren ze ook beter op school. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten je hebt een meer gemotiveerd kind omdat het zich beter in zijn vel voelt zitten en ze doen het goed op school.
Groenten kun je lekkerder maken door ze goed te kruiden of eens op een andere manier te bereiden en er bv zelfgemaakte appelmoes en/of een salade bij te geven. Zo krijgen ze toch alle essentiële voedingstoffen binnen.

Fastfood heeft een enorme opmars gemaakt. Voor de werkende vrouwen is dit een uitkomst gebleken maar qua voedingswaarden is het erbarmelijk slecht gebleken.
Te veel zout, additieven, vet, suikers en noem maar op moeten de meestal smakeloze hap verbloemen om het nog een beetje aantrekkelijk te maken.
Het vult maar voedt niet en zeker de opgroeiende kinderen krijgen op die manier tekorten in hun lichaam en ze worden er lusteloos en vervelend van.
Frituur, pizza’s, macaroni, spaghettisauzen uit potjes e.d. alles leeg zonder werkelijke voeding.

En weet je wat nu het goede nieuws is? Je kunt binnen een half uur een h(eerlijke voeding rijke maaltijd op tafel hebben.
Je hoeft het jezelf niet moeilijker te maken dan nodig is. Een gezonde pasta staat zo op tafel. Krieltjes in de pan een mager stukje vis /vlees en een heerlijke salade is zo gemaakt terwijl je even bijpraat met de kinderen of je partner.
Of laat de kinderen meehelpen dat geeft ook weer wat meer verbinding.

Het is zo de moeite waard om een verandering aan te brengen in je voeding.
Vers is echt veel lekkerder en fruit geeft zo een kick. En laat je niet gek maken door de media dat fruit niet gezond zou zijn en dat je dan weer te veel suikers zou binnen krijgen want het staat echt vast als een huis dat fruit supergezond is. Je moet het alleen niet in grote hoeveelheden eten terwijl je nog steeds fastfood ed eet anders ben je nog niet goed bezig.

Geef het niet op als je kind de bokkenpruik opheeft aan tafel want het duurt uiteraard even voor iedereen zich heeft aangepast. Langzaam doorvoeren en weet dat het voor een goed doel is. Je gezondheid van jou en je kinderen vaart er wel bij en dat is het belangrijkste. En wees ook niet te rigoureus je mag best eens af en toe uit de band springen zo maak je er een feest van ipv een gewoonte.

Zo voelt iedereen zich na een tijdje minder hangerig ,minder moe ,minder negatief en is je energietrilling sterk verhoogd. Waardoor je meer weerstand en incasseringsvermogen opbouwt en prettiger mensen kunt worden.
Ik wens je veel succes met het doorbreken van je eetpatroon en gun jou en je gezin een mooi nieuw leven.

Als je graag hierover wilt praten dan kun je mij bereiken bij paragnost-Eddie box 68.

Warme knuffel,
Elisa-Lis