Paragnost Eddie & Consulenten

Zielsrelaties creëren – deel 1

Heel veel vragen handelen over relaties, relatiemoeilijkheden en ” de juiste ” relaties aantrekken.(sommigen gebruiken ook een heel duidelijke taal wat ook niet toevallig is…wanneer krijg ik een relatie, of ik kan hem/haar niet hebben, en voel me doodongelukkig).

In eerste instantie is het belangrijk om de gedachte dat je toekomstige zielsvriend aan al je voorwaarden of verwachtingen moet voldoen.

Er zijn inderdaad verschillende illlusies die losgelaten zullen moeten worden, die heel goed aansloten bij het oude denken, en met oude denken bedoel ik wel de tijd die we hebben gehad, mogen we grotendeels achter ons laten…alles verandert, mensen veranderen, invloeden veranderen, de aarde zelf verandert, de kijk op het leven, mensen, dingen veranderen.
Dit is de vaste constante in het leven nl de voortdurende versnelde veranderingen waar heel wat mensen mee worstelen.

Ik heb zo even een samenvatting gemaakt vanuit de vele relatieconsulten die ik door de jaren heen heb gegeven…zelf door heel veel diepgaande veranderingsprocessen ben gegaan. Niemand die betrokken is als hulpverlener kan dit proces ontlopen.
In een telefonisch consult zal ik vermoedelijk wel mensen ontgoochelen bij de vraag of de relatie ‘ voor het leven ‘ is…ik hoop dit uiteraard voor iedereen, maar laat ons eerlijk zijn: dit kan niemand voorspellen, zo simpel is het.

Mag ik jou even een aantal dingen helder stellen rond zielsrelaties,niet om je te pesten, maar wel om je net die  inzichten aan te reiken, na zowat 35 jaar studie, gespecialiseerd als relatietherapeute en zelf helemaal de diepte ben ingegaan, mee met de stroom der veranderingen….met de bedoeling dat je durft mee te gaan met jouw stroom van liefde, van licht…van vertrouwen dat liefde een onuitputtelijke Bron is, alleen…

De illusie dat een zielsvriend of/- partner iemand is met wie je voor de rest van je leven samen zal zijn. Er kan een zielsvriend op je weg komen voor een week, een paar maanden en/of jaren.Tijd heeft helemaal niets te maken met de kwaliteit van een relatie. Het is heel goed mogelijk dat je voor de rest van je leven zal samen doorbrengen met je zielspartner, uiteraard is dat mogelijk. Doch het is ook mogelijk dat je alles waarvoor je bent samengekomen om te leren en de hogere doelen van die relatie in een maand of een paar jaar hebt vervuld. Het zielscontract is dan klaar. Ik krijg heel veel van dergelijke vragen…na 30 jaar gaat mijn partner ervandoor met iemand anders ( of kiest ervoor alleen, al dan niet tijdelij, de weg verder te gaan)..vroeger werd wel gegekscheerd ‘ Midlifecrisis ‘…we weten wel dat er heel wat andere zaken spelen! Uiteraard is dit een pijnlijke ervaring, en bij dieper ingaan tijdens een gesprek blijkt de kwaliteit van de relatie al jaren op vriespunt beland te zijn. Wat dan nog mensen bij elkaar heeft gehouden…kinderen de deur uit vb…is nu klaar. Mijn oudste cliënt was 74 jaar…te gek zou je zeggen, en toch, de vrouw van mijn cliënt was duidelijk gedecideert om de knoop door te hakken.
Een volgende illusie is dat er slechts één zielspartner  is die je ware liefde is…dit heb ik in een eerder blog  geschreven. Er kunnen in je leven meerdere zielsvrienden zijn die goed voor jou kunnen zijn. Wie je op een bepaald moment in je leven aantrekt hangt af van de lessen die je dient te leren en het pad dat je kiest. Het hangt dan ook nog eens af van de mate waarin je mogelijke partner klaar is te kiezen samen te zijn met jou. Mensen vragen dan vaak: ‘ Was hij/zij dan niet mijn wàre?’
De volgende illusie die losgelaten mag worden is de illusie dat er een perfecte persoon bestaat die aan al je verwachtingen kan voldoen en die je alles kan geven. De verwachting dat een zielsvriend iemand is die het altijd met je eens zal zijn, of dat je samen op een roze wolk zal samenzijn voor de rest van de dagen..een mooie gedachte….Eén ding is wel duidelijk: zielsrelaties brengen je altijd groei en heel veel mogelijkheden om je hartcentra te doen ontwaken. Soms verloopt dit proces gemakkelijk en soms niet: relaties met zielspartners geven je altijd de mogelijkheid om op een dieper zielsniveaus te groeien.
Stel je nu voor dat je je hier klaar voor voelt en die illusies echt wil loslaten, niet enkel vanuit een gedachte ( jaja, ik weet het wel) maar echt ook al je angsten durft te facen…dan kan je de volgende stap nemen en je voorstellen dat je met de ziel van de ander versmelt ( dit hetzelfde als symbiose)
Vul jezelf met de wijsheid en de liefde van je ziel en vraag je ziel of het aantrekken van een zielsvriend de volgende stap is, voel of je hier werkelijk aan toe bent.
Ben je bereid om een verbinding met de ziel aan te gaan van de ander, waarvan je nu weet dat je de illusies,waarvan ik heel eenvoudig heb gehouden, zal moeten loslaten.
In het geval dat je een duidelijk gevoel krijgt of  het nu het juiste moment is voor jou een zielspartner aan te trekken is het zonder twijfel het geval…tenzij je ‘ego’ het te graag wil ( vb je wil niet langer alleen zijn, je hebt iemand nodig die je leegte moet opvullen, je gevoel van eenzaamheid moet compenseren….) dan zal het ook heel snel duidelijk worden dat dit niet zal werken, misschien wel voor heel even, maar als de ander hier wel klaar voor is, de illusies heeft achtergelaten, zal de energie niet stromen.
Onderzoek of je misschien bang bent of weerstand voelt tegen het aantrekken van een zielspartner, ook dat is heel goed moment…vaak heel onbewust.
Het is ook mogelijk dat er nog een gedachte is dat zegt: ‘ ik geloof niet in een liefdevolle, evenwichtige, vreugdevolle en voedende zielsrelatie’.
Zielsrelaties creërenOok kan het zijn dat je geen pijn meer wil in een relatie of dat je je vrijheid niet wil opgeven.
Vraag je ziel ( want dat is de plek waar het antwoord vandaan komt) je te helpen herkennen wat het best is voor jou.
Trek alleen een zielspartner aan wanneer jij het dieper gevoel hebt dat het nu het juiste moment is voor jou.

Ik weet dat er heel veel boeken zijn geschreven die beloftes maken als je dit en dat doet…alsof het lekker snoepjes zijn dat je even uit de snoepdoos haalt en binnen één hap naar binnen werkt…dé ware prins op dat witte paard ontmoet…en dat, lieve lezers, is magisch natuurlijk…word wakker, zou ik zo zeggen, en ga maar even diep contact maken met jouw prachtige ziel…die zich nooit laat forceren omdat het ‘ ikje wil graag die droomprins op het witte paard ‘ of de man die droomt van  ‘ de lieve knappe zich opofferende  doet-alles-voor-mij keuken- en bedprinses ‘.

Heel veel liefs
Medium Mieke
www.miekecoigne.com