Paragnost Eddie en Consulenten

Zielsdromen

Zielsdromen Hoe weet je dat de dingen waarvan je droomt te realiseren afgestemd zijn op je Ziel?
Een vraag om bij stil te staan.
Ik lees heel graag en vooral boeken die me inspireren, die mijn hart raken en waarbij ik ook gespiegeld word. Eén van de laatste boeken van Don Miquel Ruiz las ik (en het boek is nog niet uit) lees ik dat in elk mens een kunstenaar zit. We zijn in staat om te creëren, te scheppen, al geloven sommigen niet dat ze die innerlijke kracht in zich hebben. Wat ik zo vaak aan mensen vraag is wat ze willen creëren? Deze vraag is heel eenvoudig en tegelijk heel moeilijk, lijkt het wel. Wat voel je heel diep van binnen als je alleen al maar denkt aan een idee, een gedachte om iets te doen wat je al een poosje voelt?
Voel je de opwinding, de vreugde, de passie, het enthousiasme, zie je het al met al je zintuigen voor je? Sommigen antwoorden heel eerlijk en wat verward neen. Waar heb je het over? Ik wil iets doen, ik moet toch iets doen, ik word hier in elk geval niet wild van zoals jij het me vraagt. Ik ga dan wel een paar lagen dieper met iemand om echt bij hun ware passie te komen en daar kan best nog wat stof overheen liggen. Maar dat is helemaal niet erg.
Belangrijker is dat ik meewandel, meega naar de kelder of de zolder en me verder laat leiden door wat ik voel en zie, zonder het in te vullen voor de ander. Ik kan niet weten wat daar in die kelder of op die zolder nog onder het stof ligt. Alles ligt in ieders onderbewustzijn opgeslagen en wacht om naar het bewustzijn te worden gebracht. Invullen wat de ander moet of zou moeten doen is, zoals ik het ervaar, is niet de bedoeling.
Het is misschien schijnbaar de gemakkelijkste weg voor de ander. Vertel me wat ik moet doen, want jij bent het medium. Inderdaad, ik fungeer als een middel om jou zelf te laten ontdekken wat daar onder dit stof ligt. Ik sta naast jou om jouw verborgen schatten met vreugde te mogen zien en jij mag die vreugde delen met mij, al kan je je misschien wat onzeker voelen of dit wel jouw schatten zijn. Kom lief mens, dit zijn jouw schatten die jij nu mag verwelkomen, niet krampachtig uit de weggaat uit angst om ze te verliezen. Want jouw schatten zijn jouw gaven, jouw talenten die jou met je incarnatie zijn meegegeven. Niet om onder het stof verborgen te houden.
In het boek van Don Ruiz lees ik het volgende, wat eigenlijk overeenstemt met hoe ik dit meestal aan mensen vertel. Volgens Don Ruiz zijn er twee soorten kunstenaars. Kunstenaars die hun verhaal creëren zonder bewustzijn en kunstenaars die hun bewustzijn terugvinden en hun verhaal creëren met waarheid en liefde. In die waarheid en liefde ervaar ik de ziel en ook die van mezelf. Hoe bijzonder dat zielen elkaar zo sterk kunnen voelen, aan de andere kant van de lijn. En toch tracht ik niet te oordelen als ik niet die afstemming ervaar als de ander.
Ik moet niet oordelen als iemand me vertelt wat hij of zij wil doen en ik invoelend een gemis aan scheppingskracht vanuit een diepere laag waarneem. Het enige waar ik dan wel aanspraak op maak is gedrevenheid, passie, doorzettingsvermogen, bezieling en ik vertrouw erop dat diegene die ik hierin een stukje op weg help, vanzelf ontdekt wat de werkelijke zielsmissie is voor diegene.
Niettemin is het leven leren, ontdekken, ontwikkelen, exploreren, onderzoeken en zoals ik onlangs van een klant vernam hoeveel omwegen deze had gemaakt om bij haar ware essentie te komen. Het gaat er mijn inziens niet om hoeveel wegen jij of ik hebben bewandeld. Elke weg die jij en ik afleggen, geeft ons die scheppingservaringen die ons dichter en dichter bij onze ware zielsmissie brengen.
We moeten niet allemaal therapeuten, coaches, dokters, leerkrachten worden. Dankbaar dat ieder een mag scheppen op eigen unieke wijze. Dankbaar dat ieder een er werkelijk toe doet. Dankbaar dat we elkaar recht in de ogen kunnen aankijken vanuit een wederzijds respect voor wie jij en ik en wij allen voor elkaar kunnen betekenen.
In lak’ech zegt Kaypacha vaak in zijn wekelijkse Pele rapporten ‘Astrologie voor de Ziel ‘. Je kan elke week de vertaalde ondertitelde Pele rapporten lezen bij www.paragnost-eddie.nl . Mijn collega paragnost Bob (Box 80) verzorgt elke week het plaatsen via een blog en filmpjes.

Warme hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com