Paragnost Eddie en Consulenten

Zachte heelmeesters

Zachte heelmeesters Zachte heelmeesters maken stinkende wonden
Een uitspraak die soms wel eens met een dubbel gevoel onthaald wordt….moet je mensen nu echt een spiegel voorhouden om hen in een vastgelopen situatie vooruit te helpen, moet je mensen nu voorhouden dat alles wel zal goedkomen.

Mensen die elke keer weer opnieuw tegen dezelfde issues aanlopen, help je niet verder door hen te beloven dat het ‘ooit ‘ wel eens verandert, dat het ooit wel eens goedkomt. Er is dan wel weer even een gevoel van geruststelling, een gevoel van ‘ het is voorspeld ‘ dus het komt wel goed…tot de volgende keer en de volgende keer en je ondertussen een jaartje verder bent en er van die voorspelling helemaal niets is uitgekomen. En waarom niet? In heel wat situaties komt niet alles zomaar als vanzelf goed. Dit is een klinkklare realiteit. In het geval dat ik helder zie en weet dat een situatie zich niet als vanzelf oplost, je niet op je twee oortjes kan slapen en voortdoen zoals je bezig bent, ben ik vrij scherp…zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Mijn vraag is duidelijk: wil je echt geholpen worden, wil je dat jouw situatie echt verandert, en weet je echt helder en duidelijk wat je wil? Je zegt het ene, en je doet het andere….je geeft je ex-partner aan voor vb stalking en tegelijk hou je nog zoveel van hem, maar ondertussen staat je hele gezin op zijn kop, en vraag jij of ik voel of er nog een toekomst is? Dat je nog van je partner houdt, dat kan ik heel goed begrijpen, doch er zit een patroon tussen jou en die ex-partner die verre van ‘ gezond ‘ te noemen is, in een liefdevolle relatie én toch….moet ik dan ‘ voelen ‘ of en welke richting het uitgaat. Herinner je je waarom je die relatie hebt beëindigd…even terugkeren naar de voorgeschiedenis. Er zit een patroon van emotionele afhankelijkheid, destructiviteit, en is heel toxisch en onveilig voor de kinderen. En toch…je houdt ‘ verschrikkelijk’ van die man…omwille van de ‘ verschrikking ‘ , je houdt ‘ geweldig ‘ veel van die persoon…omwille van het ‘ geweld ‘…kijk eens aan, hoe helder en duidelijk mensen het onbewust ‘ verwoorden ‘. Taalgebruik liegt er niet om. En aangezien ik heel scherp attent ben in woorden die gebruikt worden in een gesprek, hoor en voel ik de energie die heerst tussen mensen. Als we het hebben over wat de toekomst betreft, kijk ik heel ‘ nuchter ‘ omdat relatieproblemen zich niet zomaar oplossen en al zeker niet de problemen waar geweld, agressie, verslavingsgedrag de belangrijkste redenen zijn om een relatie te beëindigen.
In probleemsituaties kijk ik nogal realistisch verder omdat het naïeve geloven dat alles zomaar goedkomt, vaak/ meestal op een wishful thinking is gebaseerd en zodoende vaak een grove onwaarheid. Get real, word wakker en kom terug ajb met je twee voeten op de grond. Je partner is verslaafd, is verslavingsgevoelig…zoek de juiste hulp, dit gaat niet zomaar abracadabra over…tenzij je nog gelooft in sprookjes. Je mag in sprookjes geloven, maar zoals je misschien zijn sprookjes bij overdracht super geromantiseerd ( en op het einde was iedereen gelukkig en tevreden). Sprookjes waren oorspronkelijk hard, zelfs verschrikkelijk en zeker niet romantisch! Sprookjes waren oorspronkelijk bedoeld voor volwassenen en niet voor kinderen en omwille van de hardheid zijn de gekende sprookjes ‘ opgesmukt ‘ en uiteindelijk gericht naar….grote en kleine kinderen ( van 9 tot 99 jaar).

heelmeesters Je ex- partner waarvan jij nog niet bent losgekomen en met wie je toch nog steeds energetische spelletjes speelt ( samen) door de band in stand te houden en hierbij heel dubbelzinnig gedrag te tonen…misschien is het de moeite waard om nu te beslissen hoe eerlijk je wel met jezelf bent in deze malafide situatie en of jij klaar bent om hulp te zoeken? Moet je een ex-partner haten? Dit zijn woorden die ik nooit zal uitspreken, want haten is en blijft evengoed een verbinding, maar dan wel een heel toxische verbinding. Om die reden zeg ik vaker in deze eerlijk makende tijd: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Of jij moet meegaan om te kiezen voor geluk en liefde in plaats van ellende, verdriet, pijn…dat ligt niet in mijn handen, ik kan slechts vanuit een heldere kijk op een situatie, vanuit een dieper weten en voelen én natuurlijk met de twee voeten in de aarde, datgene aanreiken waar iemand zelf de conclusies mag trekken. Doorgaan op dezelfde manier of niet. Hierin verloopt het leven voor mij niet anders dan voor hulpvragers en zelf apprecieer ik de hulp van iemand die me niet in slaap sust ( waar ik eigenlijk zelf weet dat dit niet goed voelt) die me komt vertellen dat alles in orde komt ( terwijl ik me zelf goed realiseer dat ik een probleem echt op een andere manier zal moeten aanpakken en oplossen) maar wel iemand die me straight en zonder omwegen laat kijken en zien, want met voelen….daar schiet ik weinig mee op in bepaalde situaties.
Geniet van alle veranderingen die gaande zijn, of je deze nu slecht of goed vindt, veranderingen zijn de constante die ons leven ‘ levendig ‘ houden, niet altijd even welkom voor de ‘ vasthouders ‘ aan hetgeen gekend is, je weet wat je hebt…en dat voelt dan wel lekker in de comfortzone, doch is dit wel in alle omstandigheden datgene waar jij nu geluk en sprankelend van wordt? Alleen jij kan dit onderzoeken…en al vind je het bangelijk om iets of iemand los te laten, als jouw ziel jou laat voelen dat het tijd is…laat het gebeuren, accepteer dat alles gebeurt voor jouw allerhoogste welzijn, al lijkt het aanvankelijk negatief te zijn. In de meeste gevallen vertellen mensen me dat het ‘ achteraf ‘ gezien, het beste is wat hen kon gebeuren.
Zoals ik al in eerdere blogs heb geschreven….de roetsjbaan gaat op dit moment in de hoogst versnelling, blijven ademen tijdens deze heftige reis, open al je zintuigen, het is niet meer de tijd om in te dutten, je dronken in slaap te wiegen, versuft en verduft als een konijn door de ene pil na de ander te slikken…het Universum heeft echt wel het beste met je voor…als jij tenminste het beste met jezelf voorhebt. En met het beste bedoel ik : een leven in vreugde, in vrede, in liefde en licht…en waar er nog wat donkerte huist, geen nood, want ook dàt is er, liefdevol naar die donkere plekken kijken, accepteren wat we allemaal spirituele goddelijke wezens zijn, die het hier op onze prachtige grote Moeder Aarde, echt goed kunnen hebben…met minder hebzucht, minder jaloezie, minder concurrentiedrift en meer het beste van onszelf delen met en onder elkaar.

Liefs
Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com