Paragnost Eddie en Consulenten

Worden we bewust dom gehouden?

Worden we bewust dom gehouden?Worden we bewust dom gehouden? Nou, dat is wel een titel, waarbij je denkt, ho ho, dat kun je niet zomaar zeggen. We gaan toch echt allemaal naar school hoor. En de meesten gaan daarna ook nog studeren. Ben dan wel benieuwd, waarom deze vraag wordt gesteld.

Allemaal krijgen we onderwijs. Het is zelfs een verplichting om naar school te gaan tot een bepaalde leeftijd. We leren daar heel veel. Hoe we er te lezen, te schrijven, te rekenen. Iets over de geschiedenis, over de verschillende landen. We krijgen info over de natuur, in de vorm van biologieles. We krijgen ook iets mee over het maatschappelijk leven.

Nou, dan leren we toch heel veel. Dan zijn we toch niet dom? Dat klopt, we doen veel kennis op. En met al deze kennis kunnen we veel bereiken. En toch is het een keer goed, je af te vragen of we niet bewust dom worden gehouden?

Kennis opdoen zegt niet zoveel. Je krijgt mee hoe je kunt lezen en schrijven. Je krijgt mee hoe je kunt rekenen en een vak kunt uitoefenen. Heb je dan geleerd zelf na te denken? Of hoe je goed zou kunnen communiceren? Hoe je voor jezelf dient te zorgen en op welke manier. Hoe je een probleem dient aan te pakken?

Je krijgt kennis mee, dat klopt. Heb je kennis meegekregen over jezelf. Over liefde, relaties, spiritualiteit? Zonder deze kennis en het niet zelf na hebben leren denken, waar blijf jij dan op een gegeven moment?

We krijgen allemaal in het leven te maken met uitdagingen in ons leven. Die de mens problemen noemt. Hoe pak je die aan en op? Daar heb je andere kennis voor nodig, dan die je hebt meegekregen. Dat heeft je geleerd hoe je het moet doen. Het heeft je niet geleerd, wat je moet doen. Zeker niet als je in de problemen komt.

Je hebt ook geen kennis opgedaan over liefde en relaties. Dat is schijnbaar zo vanzelfsprekend, dat hier in onderwezen worden, niet aan de orde is. Wij van Mediumvisie vinden dit grote hiaten. Merken dagelijks dat mensen, die bij ons hulp zoeken, vast zijn gelopen. Omdat ze geen idee hebben hoe ze zichzelf staande dienen te houden in relaties. Of met zichzelf. Maar ook geen idee hebben, dat als ze iets overkomt, hoe ze dat aan kunnen pakken.

Worden we bewust dom gehouden? Moeten we het echte leven leren door vallen en opstaan? Is er dan niemand die bij zichzelf denkt. Wacht even, laten we kinderen mee gaan geven wat liefde is. Zodat ze beslagen ten ijs zijn als ze volwassen zijn. En hierdoor op gebied van liefde en relaties zichzelf op een fijne wijze staande kunnen houden. Wij van Mediumvisie zijn blij hoor, om al deze mensen bij te staan en de kennis wel mee te geven, die ontbreekt. Maar als mediums en paragnosten, die zich hebben verdiept in het spirituele, vragen wij ons echt wel eens af. Worden we bewust dom gehouden?

Zodat we net genoeg weten, en we door diegenen die het voor het zeggen hebben, ons best blijvend doen. Braaf ons werk doen. Geld verdienen en weer uitgeven. Bang zijn om onze baan te verliezen. Bang zijn niet goed genoeg te zijn. Zodat we ons aan opgelegde regels blijven houden en luisteren naar wat anderen ons vertellen.

Wel eens bij stilgestaan? Wel eens over gemijmerd, dat het best wel heel vreemd is, dat het onderwijs wat we krijgen, onvoldoende is. Dat al die knappe koppen die het bedenken, dit misschien wel bewust doen. Zodat we niet wijzer zijn dan we moeten zijn. En zo in het plaatje blijven passen, waarin ze ons willen zien.

Want zodra jij kiest voor jezelf en in vrijheid te leven. Wat gebeurt er dan? Juist, je wordt voor gek versleten, een dwarsligger. Iemand die ze niet meer in hun macht hebben.

Liefde, als we de mens daarin zouden gaan onderwijzen, dan verandert er zo ongelooflijk veel. Maar als we dat gaan doen, dan gaan we veel minder waarde hechten aan geld. Waardoor er veel minder wordt gespendeerd. Waardoor mensen gezonder zullen zijn. Stel je voor, dan hebben heel veel beroepen geen inkomen meer.

Vraag je dan gewoon eens af. Worden we bewust dom gehouden?