Paragnost Eddie & Consulenten

Wonden helen

Wonden helenWonden helen uit het verleden met Opgestegen Meester Angelica

Velen gaan door een heftige emotionele periode van verwerking…in eerdere blogs heb ik geschreven rond de invloed en effecten van retrogrades die een extra zetje geven om lang geleden pijn/ verdriet te verwerken, een plek te geven en je leven terug op te nemen.
Er is dus de reading en er zijn dus de planetaire kosmische invloeden die net voor die extra’s zorgen. Als je niet weet waarom je net nu veel emotioneler reageert, waarom je je verward voelt na een intensieve droom , waarom er zoveel uit het verleden aan de oppervlakte komt, dan is dit één van de belangrijkste oorzaken. Je kan blijven vasthouden aan het verleden maar je kan ook schoon schip maken met ervaringen uit het verleden. Sommigen blijven wel helaas ervaringen toedekken, verbloemen omwille van heel veel redenen. Die redenen kunnen een groot excuus vormen om alles bij het oude te houden. De homeostase in het gezin wordt uit balans gebracht als je met jouw ervaringen naar je nog levende ouders toestapt en vertelt over je vader die zijn handen niet kon thuishouden. Vader ontkent, moeder ontkent , dus je verhaal wordt niet geloofd, je hebt je dat allemaal voorgesteld, jij mag dus in therapie want je maakt je ouders tot schande. Dat is slechts één verhaal van de zovele verhalen. Geloof het of niet: waar in een gezin incest plaatsvindt of één van de ouders grenzen overschrijdt, is de andere ouder hiervan op de hoogte doordat die ouder dit eenvoudig weg weet en voelt. Heel veel onderzoeken die hiernaar werden gedaan bevestigen dit. Doch er is een ‘ stilzwijgen ‘ in het gezin waar het gebeurt en dat is best verwarrend voor het kind, die zich al die tijd niet veilig heeft gevoeld en uit loyaliteit naar de beide ouders die stilzwijgendheid niet te doorbreken. In mijn opleiding als o.a gezinstherapeute en het in therapeutische context begeleiden van gezinnen in misbruik en grensoverschrijdend gedrag, stelde ik ook de hamvraag: ‘ Wat was het dat een ouder ergens voelt en weet dat het kind misbruikt wordt en toch niet ingrijpt ‘ ? Niet vanuit schuldinductie ,maar wel om te begrijpen welke factoren hier een rol in speelden. Heel delicaat en niet eenvoudig.

Veel ervaringen werden verdrongen en komen nu zeker in alle heftigheid aan de oppervlakte, en dit is nu wel dé krachtigste tijd om het verleden bij de wortel aan te pakken , te helen , te transformeren en zeker in heftige ervaringen als misbruik : vergeving vergeving vergeving. ( Ho’oponopono)

Het is voor degenen die deze ervaringen hebben gehad niet gemakkelijk om over vergeving te praten….laat staan de bereidheid te voelen die stap te zetten naar vergeving en toch: het vasthouden van alle toxische emoties en gevoelens is ziekmakend, belast vaak het aangaan van harmonische evenwichtige en gelukkige relaties. Vergeving betekent niet dat je de daden goedkeurt of dat je moet vergeten wat je kindertijd en zelfs nog langer verpest heeft. Wat gebeurd is in je leven, is de realiteit: dit zijn feiten, dit is gebeurd…alleen hoef je er niet langer de sporen van je dragen. Het is voorbij, ook al kan je er nog wel aan terugdenken, doch als je ervaart dat je emotioneel en relationeel dit verleden met je meetorst, dan kan je wel hulp gebruiken om te helpen verwerken. Er zijn heel wat professionele manieren om traumatische ervaringen te verwerken, je kan ook extra ondersteuning vinden in het gebruiken van Lichtwesens Essences. De Lichtwesens Essence die je kan gebruiken voor je transformatieproces, om pijnlijke traumatische ervaringen te verwerken is de Lichtwesens Essence van de Opgestegen Meester Angelica.
Niemand kan voor jou bepalen wat voor jou een traumatische ervaring is ( geweest) . Van het moment dat een bepaalde ervaring als dusdanig voelt, is dat voor jou jouw ervaring en hierin zou niemand afbreuk aan horen te doen. Uitspraken als: ‘ Ach , dit is toch niet zo erg, waar maak je nu zo een drama van ‘ tot ‘ Je hebt het allemaal verkeerd gevoeld, je bent veel te gevoelig ‘ vind ik totaal ongepast en absoluut niet respectvol naar degene die zich dan kwetsbaar opstelt .
Herken je voor jezelf een aantal zaken :
– Zijn er mensen die ik iets wil zeggen, met wie ik nog dingen heb uit te klaren, maar twijfel of ik het al dan niet zou doen?
– In het geval dat je twijfelt om je verhaal te brengen, kan je je verhaal vertellen in een briefvorm, zonder dat je die noodzakelijk verstuurt…het schrijven in een briefvorm kan het begin van verwerking inzetten. Dit is een krachtige manier trouwens als de persoon in kwestie overleden is, of helemaal uit je leven is verdwenen. Je hebt de ander niet per sé nodig om pijnlijke ervaringen te verwerken.
– Aan welke situaties, gebeurtenissen uit het verleden denk je het liefst niet meer, maar ervaar je dat dit je leven, je relatie, je zelfvertrouwen belast? Schrijf dit voor je uit in je dagboek. Wat heb je nodig in je verwerking, Wie kan je hierbij helpen?
– Welke ervaring ( en) herhaalt ( herhalen) zich in je leven als een rode draad? Herken je bij jezelf dat je vaak over je grenzen laat gaan? Verstop je jezelf liever achter de massa dan je te laten zien zoals je bent? Schrijf dit voor je uit in je dagboek en zoek een manier om uit die vicieuze cirkel te geraken. Wat heb je nodig? Wie kan je hierbij helpen?
– Blijf je de ervaringen uit je verleden gebruiken om niet te veranderen? Wat levert het jou op om het verleden als excuus te gebruiken?
Wat zou er kunnen gebeuren dat je uit de dwangbuis van je verleden stapt?
Welke stappen wil jij zetten om je script van jouw toekomst te schrijven?
Wat heb je nodig en Wie kan jou hierin helpen?

Met Angelica als Essence maak je de verwerking een stuk zachter, lichter, komt er meer ruimte om van jezelf te houden, jezelf te vergeven, je hart terug te openen en de liefde te voelen voor je leven, dankbaar om de mensen die het wel goed met je voorhebben, die er wél voor je zijn, wél naar jouw verhaal luisteren en jou de hand reiken met een open hart. Het is jouw transformatie-weg en ook al moet je zelf doorheen die weg, je moet het nooit helemaal alleen doen.

Als je even op internet kijkt, Angelica ingeeft, kom je vanzelf op de sites waar je de Essences kan aanschaffen. Voel je hierin ook vrij.

Wil je graag praten/ chatten over wat jouw hart nog bezwaart, waar je het moeilijk in hebt, voel je welkom in vertrouwen.

Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com