Paragnost Eddie en Consulenten

Ik wil zo graag weten…

EIk wil zo graag weten…en greepje uit de dagelijkse vragen

‘ Ik wil zo graag weten of mijn ex-partner gelukkig is met zijn nieuwe partner en of de relatie nog lang zal duren ‘.

Lief mens
Je hebt het moeilijk met het verwerken van de relatie-stop en wilt heel graag weten of hij gelukkig is met zijn nieuwe partner.
Waarom wil jij graag weten of je partner gelukkig is met iemand anders tenzij je heel diep bezorgd bent om het geluk van je ex-geliefde?
Gaan we even een eerlijk en openhartig gesprek aan in plaats van te kijken of hij gelukkig is, laat staan om op je tweede vraag te antwoorden : ‘ Zal deze relatie nog lang duren ? ‘
Het wordt even stil aan de andere kant…ik vraag rustig wat er nu gebeurt en wat er allemaal door haar heengaat. De energie voelt heel onrustig aan de andere kant, want dit was niet het antwoord dat niet werd verwacht.
Kijk eens even terug naar jullie relatie…heb je de balans al opgemaakt hoe het samen zijn voor jullie is geweest, wat je van en door elkaar heen hebben ervaren en geleerd en waar jullie allebei wellicht tekentjes/ signalen hebben gehad dat deze relatie niet voldoende draagkracht meer had om verder te gaan ?
Je wilt graag weten of je ex-geliefde gelukkig is…vertel me, wat wil je écht weten, want ik voel dat onder je vraag een andere vraag en dat is: Komt hij terug? ‘.
‘Ja, neen, ik weet het niet, ik weet niet of ik hem nog terug wil, hij heeft me zo diep gekwetst’.
‘Wat voel je werkelijk op dit moment lieverd, voel je veilig om jezelf te laten zien in wat je werkelijk voelt?’
Het wordt terug even stil aan de andere kant…en er volgt een krachtig antwoord op die éne vraag:
‘ Boos, woedend, ontgoocheld, verdrietig, pissed…ik word gek van mezelf…en ik hoop dat hij niet gelukkig wordt en dat hij van eigen deeg een koekje krijgt ‘. ‘ Het is gemeen wat ik zeg, ik weet het, maar dat is wat er door me heengaat en wat ik voel, sorry ‘.
‘ Niets, geen sorry….je hebt het recht om te voelen wat je voelt, je mag het ruimte geven, dit is hoe jij erin staat. Geef jezelf niet op je kop omdat je je geuit hebt, jezelf hebt laten zien, dit is jouw waarheid en jouw beleving ‘.
Ik kan wel kijken hoe het met hem gaat, en ik zou wel kunnen kijken hoe de relatie is tussen je ex-geliefde en zijn nieuwe vriendin, alleen…ik doe dit niet om verschillende redenen.
– De ethiek om niet in te kijken hoe het is gesteld tussen twee mensen waar een derde niets meer mee te maken heeft is mijn leidraad: jij bent een derde persoon, jouw relatie met je ex-geliefde is voorbij, en de nieuwe persoon heeft niets met jouw leven te maken en staat hier volledig buiten.
– De valse hoop koesteren dat je ex-geliefde snel zal terugkomen omdat hij eerst moet ervaren dat jij zijn ware geliefde bent en niemand anders, moet ik zeker niet voeden.
– Het is niet aan mij om uitspraken te doen of een relatie al dan niet eindigt, ook dit is niet ethisch.
Het belangrijkste voor jezelf is het pad van aanvaarding te volgen door op een heldere manier naar de beëindigde relatie te kijken door deze niet mooier voor te stellen zoals deze in werkelijkheid is geweest. Iedereen zoekt een manier om met een relatiebreuk om te gaan en zeer zeker is dit voor veel mensen een rouwproces die een aantal fases omvat waaronder: woede – boosheid- ontgoocheling tot uiteindelijk acceptatie rust brengt.
Er is altijd een reden waarom een relatie eindigt…ongeacht de reden of redenen. Soms komen ex-geliefden terug op elkaars levensweg en herstellen relaties zich…woorden als:: het komt nooit meer goed, is een uitspraak die ikzelf nooit doe, net omdat het niet uitzonderlijk is dat mensen soms wel na tientallen jaren elkaar terugvinden: Gods ‘ wegen zijn ondoorgrondelijk. De redenen waarom…zijn redenen die met vaker andere zaken te maken heeft dan de redenen die we kunnen bedenken vanuit de ratio. Goddelijke Timing en Leiding is vaak aan het werk tussen twee mensen, ondanks dat het leven is doorgegaan, nieuwe relaties zijn aangegaan….er zijn zoveel scenario ‘s !
Relaties worden zeker in deze tijd gepeild op houdbaarheid….en waar één van beiden in een relatie bewuster is geworden en de ander zich nog steeds uit angst vastklampt aan veiligheid en zekerheid en de liefdes-energie niet langer stroomt, kan de ander zich uit de greep willen losmaken.
Ik hoorde onlangs het verhaal van een jonge vrouw waarin al ruim een jaar een machtsstrijd aan de gang was…de vraag : ‘ Hou je van jezelf of hou je van de idee iemand voor jezelf te winnen ,wetend dat die persoon heel duidelijk heeft gemaakt zich niet te verbinden met één vrouw ‘?
Houden van mezelf…tuurlijk hou ik van mezelf…ik wil enkel hém en niemand anders…en ik ga door tot ik hem heb. We zijn ‘ intiem ‘ geweest….
‘ Jullie hebben ‘ seks ‘ gehad ‘.
‘Dat is toch hetzelfde?’
‘Neen, seks om de seks is niet gebaseerd op liefde dan wel op lust en wordt ook nog eens gebruikt als machtsmiddel: de ene gebruikt en de ander laat zich gebruiken.’
Niets mis mee als jullie hier allebei akkoord mee gaan.
‘ Heeft hij dan nog seks met anderen ‘.
‘ Wie weet…hier ga ik me niet mee bemoeien noch ga ik die vraag vanuit de context waarop die vraag me wordt gesteld, op antwoorden.
Ik zou zo graag willen weten…Nieuwsgierigheid is één ding, wat het verborgen agenda is bij dit soort vragen, worden sneller nog dan snel doorprikt. Wees nu eens eerlijk. Zou jij dit dan zo prettig vinden als een derde bij jou ongevraagd (natuurlijk) en zonder medeweten ( want anders zou diegene zelf wel contact opnemen) zou inkijken en voorspellingen worden gedaan die over jouw leven, jouw partner, jouw privé gaan?
Ik ben ervan overtuigd: zeker niet.
Soms zijn de vragen natuurlijk misleidend en kunnen het stukje ego raken als je te horen krijgt: Je kan het niet zien, of je weet het niet….het gaat niet over mij, maar wel over hoe ik jou kan raken in het anders omgaan met de werkelijkheid zoals ze zich aanbiedt en hoe jij verder kan met jouw leven.
Het heeft in deze context niets te zien met: het niet kunnen zien, het niet weten, heel eenvoudig:
Het zich niet bemoeien met hoe ex-geliefden hun leven leiden, met wie ze zich bezighouden, wat ze denken, wat ze doen of laten is een gezonde houding …want cliënten hiermee doen is ieders eigen verantwoordelijkheid.
Dat je toch vroeg of laat je eigen leven zal dienen op te pakken….dat is de meest wijze raad die ik meegeef, ongeacht of je ex- geliefde terugkomt of niet.
Het leven gaat door, bekijk het voel het en laat het los. Van jezelf houden is misschien wel het belangrijkste wat je nu mag leren en wie weet….Liefde is de bron van alle leven, zo ook bij jou, met of zonder je geliefde. Kwel en pijnig jezelf niet langer met de vragen die je verder uit de verbinding met jezelf afhouden, misschien is het tijd om de verbinding vanuit jezelf met jezelf aan te gaan, net nu je niet anders kan dan op jezelf terug te worden gebracht : in liefde- voor – je-zelf- staan.

Liefs
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com