Paragnost Eddie en Consulenten

Wie speelt de hoofdrol in jouw film?

Wie speelt de hoofdrol in jouw film?Wie speelt de hoofdrol in jouw film? Misschien kom je tot de ontdekking dat je de helft van je leven niet de hoofdrol in jouw levensfilm speelt. Misschien ontdek je dat je je hele leven niet eens aan de hoofdrol bent gekomen. En nu ben je boos. Je bent boos en verwijt iedereen om je heen die je je hoofdrol ontnomen heeft. Je schopt om je heen, schreeuwt en roept om je heen. Alleen… er verandert niets. Je zoekt hulp en vraagt raad hoe je nou eindelijk je rol in jouw film kunt spelen. Je krijgt allerlei tips en adviezen. Je slaat iedereen om de oren want nu weet je het zeker dat het aan de anderen ligt en niet aan jou.
Het enige wat je doet is jezelf als het onschuldige slachtoffer neerzetten. Je werd helaas in die slachtofferenergie bevestigd door iemand die het beter zou weten dan jij. Brengt het je naar de rol die jij in je film wilt spelen? Ik denk het niet, want je blijft de verantwoordelijkheid naar buiten toe projecteren.
Stel je nu eens voor dat je jouw leven met jou in de hoofdrol ziet. Welke film zou dat zijn? Want ja, jij bepaalt in welke film jij de hoofdrol wilt spelen. Niemand anders. JIJ maakt zelf de keuze en daarvoor ben jij alleen verantwoordelijk. Is het een drama, een komedie, een actiefilm, een sprookje…
Jij bent nu de regisseur van je draaiboek, jij schrijft jouw script met jou als belangrijkste persoon in jouw film.
Het maakt niet uit wat de buitenwereld van jouw filmkeuze en jouw rol vindt. Misschien is dat wel precies wat op zeer jonge leeftijd is gebeurd: je ouders bepaalden het script en speelden de hoofdrol in jouw film. Jij moest wat worden en daarover moest worden gewaakt. Je was niet vrij om te zijn wie je wou zijn, je speelde de figurant in jouw film. Figuranten zijn passanten en vullen het decor. Figuranten worden vluchtig opgemerkt maar blijven niet hangen.
Misschien is het nu wel jouw tijd om je eigen verhaal te schrijven en jezelf in het centrum van je verhaal neer te zetten. Vandaaruit voel je welke mensen in jouw film een rol kunnen innemen voor een tijdje, want deelnemers komen en gaan. Misschien ontdek je nog veel meer diepe gevoelens in het feit dat mensen komen en gaan als hun rol klaar is. Alleen jij blijft in het centrum van jouw film en accepteert dat alles verandert.
Het enige wat je nog in de weg kan staan is je denken en je gedachten die je vanouds nog niet hebt losgelaten. Je opnieuw een slachtoffer voelen dat niets blijft, alles verandert en mensen komen en gaan. Waarnemen dat die energie nog in je denken ronddwarrelt en aanvaarden dat iedereen het recht heeft om uit je film te stappen, zodat ook medespelers weer verder kunnen.
We zijn geen slachtoffers, want waar slachtoffers zijn, zijn ook daders. En is nu precies dit denken dat we best gaan veranderen. Blijven we in dit denken ronddwarrelen, dan blijven we communiceren in de energie van ‘karma’.
Wat is karma meer dan de verantwoordelijkheid opnemen van eigen daden, gedachten en daar de ervaringen uithalen om in wijsheid en acceptatie onze weg naar heelheid verder te zetten?

Vergeef jezelf en vergeef iedereen die je liet zien dat het nu tijd is om te schitteren als kosmisch spiritueel aards bewust wezen.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45