Paragnost Eddie & Consulenten

Weet wat je eet

Weet wat je eet Weet wat je eet en vooral wat het met je doet. Veel mensen zijn daar echt niet mee bezig en eten gewoon alles wat ze lekker vinden.
Uiteraard is dat ieder zijn eigen weg. Ik zal niet degene zijn die daar iets over wil zeggen.

Wat ik wel graag wil uitleggen is wat er gebeurt in je lichaam als je jezelf eindeloos blijft voeden met NONFOOD. Zo heb ik het maar voor het gemak genoemd.
De meeste producten die we in de supermarkt kopen die behoren niet eens voeding te heten.
En aangezien de dames en heren fabrikanten heel goed weten dat de mensheid niet meer alles slikt omdat ook wij wijzer zijn geworden en kunnen nadenken zijn ze overgestapt op zogenaamde bio en verantwoorde producten die wij geheel zorgeloos kunnen eten.

Ja dat is iets waar we op zaten te wachten toch? Alleen zitten er nog steeds ook in die producten stoffen die zeker niet goed zijn voor het lichaam.
Nee je kunt het niet vertrouwen dit gaat alleen maar om winstbejag zo duidelijk is dit al decennia. Zij maken ons iets wijs met een behoorlijk reclamevoering en daardoor lopen we er in. Ook ik heb dat regelmatig voor gehad. Nu lees ik eerst keurig de etiketten maar wat er in zit kun je bijna niet lezen door de veel te kleine lettertjes.

Dus nemen de mensen niet eens de moeite om het nog te lezen.
In eerdere blogs heb ik al eens aangegeven dat ik niet zelf ,maar absoluut vertrouwen heb in een aantal mensen die daar echt elke dag mee bezig zijn. Monique van de Vloed en Juglen Zwaan nemen je regelmatig mee in hun nieuwsbrieven om ons zo goed mogelijk op de hoogte te houden van hun bevindingen. Dus als je interesse hebt daarin kun je jezelf ook abonneren op hun nieuwsbrief en wordt je een stuk wijzer over het wel en wee op voedingsgebied.
Wat is wel goed voor je en wat kun je rustig eten?

Laat ik het simpel houden, en eet alles wat zonder verpakking in de winkel ligt.
Juist zelfs de groenten zijn tegenwoordig verpakt. Helaas is het dus een trieste situatie te noemen.
Kijk eens wat er in de Bio winkels ligt en proef vooral eens wat een smaakverschil. Oké je legt iets meer neer voor groenten en fruit maar je haalt wel een groot voordeel eruit als je bv goed kunt combineren.

En koop vooral groenten van het seizoen dat scheelt ook al enorm.
Groenten, fruit, noten, vis, quorn, en scharrelvlees als je een vleeseter bent.
Verder zoveel mogelijk combinaties maken en je kinderen er ook in meenemen laat ze helpen in de keuken maak ze bewust van wat er in het eten zit wat goed voor ze is zodat ze de juiste voedingsmiddelen leren waarderen en begin daar al vroeg mee.
Als je zelf een beetje inventief bent dan kun je heerlijke gerechten maken zonder al te veel poespas en hoeft het ook niet extra duur te zijn.
Het is zoveel beter voor het lichaam en voor de geest van de kinderen en het voorkomt veel problemen als ze ouder worden.

En ook voor jou zal het verschil maken als je overgaat op puur natuur. Je kunt je eigen eiersalade maken of je eigen chips bakken je eigen broodjes maken en dit hoeft echt niet zo heel veel tijd te kosten maar neem daar even de tijd voor en bak ook eens je eigen cake en koekjes je proeft het direct en je kinderen vinden het super als ze je mogen helpen ipv de hele dag achter hun gsm of games te zitten.
Dus is het uiteindelijk een win-win situatie. En je kunt veel invriezen dus het is even omschakelen maar je laat wel een scala aan zogenaamde voedingstoffen staan die eigenlijk alleen maar ziekmakend zijn en je dus verre van gezond houden.

Supermarkt is dus een grootgrutter die zoveel mogelijk wil verdienen aan de mensen en het niets uitmaakt wat er met jou of je kinderen gebeurt op gezondheidsvlak.
Gelukkig zijn er vele mensen die zich daar wel zorgen om maken en vooral vanuit eigen bevindingen op onderzoek zijn gegaan. En met resultaat dat er een schat aan informatie ligt waar het echt de moeite waard van is om je daar eens in te verdiepen.
Het is misschien in de tegenwoordige en haastige tijd niet echt leuk om je eraan te zetten maar begin eens te lezen wat er in je ‘’voeding’’ zit. En kijk ook eens wat het met het lichaam doet op termijn of zelfs al bij de zeer gevoelige onder ons in korte tijd. Je zou verbaasd staan hoe de gezondheid van jou en je kinderen op korte termijn verbeterd als je overstapt op een andere manier van eten.

Dit blog zou te lang duren mocht ik alle voordelen op noemen, maar ik hoop dat je toch eens de moeite zou willen nemen om eens bij eerder genoemde mensen te kijken/lezen.
Je gaat je sowieso beter voelen dat is al vast één voordeel. En al die zogenaamde welvaartsziekten verdwijnen op den duur ook. Dus zoals ik als zei een win-win situatie voor jou en je gezin.

Wil je hierover eens chatten met mij dan kun je mij bereiken op box 68
bij Paragnost-Eddie.

Warme knuffel,
Elisa-Lis