Paragnost Eddie en Consulenten

Wees niet te streng voor jezelf

Wees niet te streng voor jezelfElke fase van het leven laat veranderingen zien. Tijden waarin we onszelf en ook anderen tegen komen op weg naar volwassenheid.
Leven op aarde zal altijd veel van ons vragen en het is aan ons of we meegaan in het proces of dat we het ontwijken en vervolgens het pad gaan waarvan we denken dat dit het juiste is. Het kan zeker zo zijn dat je een andere weg inslaat net als ik op jongere leeftijd in de muziek terecht kwam omdat mijn hart uitging naar muziek en ik heb dat pad gevolgd met veel plezier. Maar het was niet de roep van mijn ziel en daardoor kwam ik er gelukkig op tijd achter dat zingen altijd één van mijn passies zal blijven maar het niet het juist pad was voor mij.

Zo zie je ‘’door dit voorbeeld te geven’’ je kan vele paden volgen in je leven maar eens zal je weten wat je ware roeping is en tot die tijd daar is gun jezelf zoveel mogelijk wegen om te onderzoeken wat je Soul- Pur- pose is.
Bij alles wat je doet genieten is superbelangrijk dit doe je door alleen maar de focus te houden op hetgeen waar je mee bezig bent en je door niets af te laten leiden.
Er is alleen maar het hier en nu een simpel gegeven dat heel krachtig werkt door er alleen maar aan te denken als je bezig bent lukt de concentratie ook beter en kun jet het ook simpelweg volhouden om de focus te behouden.

Bij alles wat je doet in het leven wees nooit te streng voor jezelf. Geef jezelf altijd wat respijt om de dingen die je doet met plezier te doen. Humor is een van de belangrijkste dingen in het leven omdat het zo heerlijk relativeert.
En jezelf wat minder serieus nemen is ook ze heerlijk. Ik ken mensen die de hele dag met een serieus gezicht en een strenge uitdrukking op het gezicht kijken omdat ze bezig zijn met het werk of ingespannen zijn door hetgeen ze mee bezig zijn.

Door zo een houding aan te nemen als je bezig bent span je heel veel spieren aan in het gelaat en deze spieren geven niet alleen rimpels maar ook lopen er meridianen over het gezicht ‘’dit zijn energiebanen’’ die corresponderen met de organen en deze activeer je dus de hele dag.
Ken je die mensen die altijd last hebben van de maag en of darmen? Let maar eens op hun houding het lichaam laat altijd zien waar we mee bezig zijn en het lichaam liegt nooit.
Simpelweg kun je wel stellen dat wij het zelf zijn die aangeven of we goed of minder goed met ons lichaam bezig zijn. We hoeven alleen maar te luisteren naar wat ons lichaam ons vertelt. En als we ongelukkig zijn door waar we mee bezig zijn dan is het tijd om een verandering in te luiden maar ook hier weer wees niet te streng voor jezelf.

Als je de dingen kiest vanuit je hart dan is er liefde voor hetgeen je doet en waar liefde is zal energie zijn en waar energie is zal groei zijn.
Geduld is hier ook een belangrijke factor want als je geen geduld hebt dan kun je ook niets laten groeien. Eerst is er het zaad daarna het plantje en dan kan de boom gaan groeien. Dit is met alles zo. Of je nu een bedrijf wil starten of een relatie aangaan of simpelweg voor het eerst leert koken of op schilderles gaat. Alles heeft tijd nodig en dan pas kan er groei zijn.
Soms vergeten wij mensen wel eens dat er altijd een periode ontstaat waarin wij onszelf tegenkomen. Meestal is dat in een periode dat je maar door bent gegaan en denkt dat je energie onuitputtelijk is. Maar als de man met de hamer daar is dan is het meestal te laat. Af en toe eens de boel evolueren voor jezelf werkt vaak beter dan eindeloos doorgaan. En vasthouden aan iets wat niet meer werkt is ook zonde van je energie en nogmaals of dit nu in een baan is of in een relatie je mag de dingen herzien daar is niets mis mee.

Maar wees niet te streng voor jezelf en haal niet het onderste uit de kan denk daarbij ook aan je gezondheid. De chinezen zeggen eet twee derde van je bord leeg en hou een derde voor de vertering. Dit is eigenlijk belangrijk voor alles wat je doet. Een deel om rust in te bouwen en weer te herstellen en energie op te laden en de rest om mee aan de slag te gaan. Slimme jongens die chinezen.
Leven kan eenvoudiger zijn als je jezelf niet zo onder druk zet. De weg naar volwassenheid kent vele obstakels en groei kent pijnen. Maar als je op den duur je hart volgt en als je de roep van je ziel gaat horen dan kom je vanzelf op het bijbehorende pad terecht. De meesters/gidsen zullen je begeleiden hierin om je die weg te wijzen en uiteindelijk zal het rustiger worden binnenin jou.

De nieuwe fase van je leven laat je zien dat het leven vele vermommingen heeft maar dat jij geen masker meer nodig hebt en je je ware zelf mag laten zien omdat dit simpelweg is wie jij werkelijk bent.

Warme knuffel,
Elisa-Lis box 68