Paragnost Eddie en Consulenten

Weekreading 5 – 12 december 2016

rust-en-herstelVoor deze week heb ik drie prachtige boodschappen voor jullie in petto….
De eerste boodschap is duidelijk : RUST EN HERSTEL – na alle heftige en woelige ervaringen die velen ervaren hebben is het tijd om de stekker er even uit te trekken, rust te nemen om te herstellen. Velen die nu geveld in bed liggen door de griep, liggen niet zomaar plat: het is een teken dat het teveel is geweest of teveel is geworden, ongeacht welke situatie.
Waarom de ene ziek wordt en de andere niet….kan enkel door degene die ziek is nader onderzocht worden. Het vraagt dan werkelijk de tijd nemen om fysiek en ook emotioneel te herstellen en verder op te schonen. Het lichaam is niet te bedriegen, het is met ons denken dat we onszelf vaak in de maling nemen tot ons lichaam, dat al langer stop roept, er de brui aan geeft.
Deze kaart heeft niet toevallig het getal 4 en numerologisch betekent dit de ‘ basis ‘ ( = ons fysieke lichaam) dus tijd nemen om te herstellen, te healen, dicht bij onze ziel te zijn zonder zich zorgen te maken over morgen. Reflectie en zelfreflectie kunnen pas als er ook ruimte wordt gecreëerd, en wanneer nemen we helaas vaker de tijd om stil te staan bij onszelf? Niet doorheen de drukte van de dag…want dan hebben we het druk met druk bezig zijn…denderen we verder aan een duizelingwekkend tempo; ziek worden en ziek zijn is helaas vaker het enige moment waarop het merendeel van de mensen werkelijk tot stil-staan, tot stil-stand, tot de kern van hun leven komen.
Het is opvallend hoe ik vaak opmerk dat ondanks het lichaam signalen geeft dat het op is, aan het einde van zijn krachten is…mensen toch nog snel even dit willen afwerken en dat willen doorzetten…en vaak niet voor zichzelf, maar vaak om vb collega’s , vrienden, familie, werkgevers niet teleur te stellen. Dat zal best, maar kijk wat er ondertussen gebeurt met jezelf, met je lichaam, hoe je je mentaal voelt …..je hele wezen protesteert heftig en maar doorgaan…tot je letterlijk ‘plat ‘ ligt. Wat zijn we toch vervreemd en afgesneden van onszelf…ik bedenk me dit ook over mezelf hoor….daar waar ik voel ‘ stop ‘, ga ik ook nogal eens door….en zeker als je voor jezelf werkt , komt het al helemaal niet uit ziek te worden. De enigen die ons dwarsliggen, zijn wij , onszelf…want of we het nou leuk vinden of niet: als ons lichaam ( dat al langer onze kuren verdraagt) een halt toeroept en we denderen maar verder, zal het op een dag helemaal ‘ out ‘ zijn. Om dit te beweren, hoef je al zeker geen medium te zijn….dat weten we allemaal met ons gezonde boerenverstand.
Door uit te rusten, zoals mijn grootste voorbeeld Doreen Virtue zo vaak als beste advies meegeeft – take a nap during the day, tijd voor onszelf te nemen, kunnen we helderder en rustiger naar een situatie of een probleem kijken. Dit put ons minder uit vergt minder energie, en we kunnen gemakkelijker vanuit een helicopterview kijken wat er zich werkelijk voordoet, in onze realiteit uiteraard.
Veel leeftijdsgenoten hebben nog meegekregen ‘ enkel de zon gaat voor niets op ‘, het leven is hard, het leven is werken, genieten en rusten kan je later nog….wanneer later?Wie heeft ons ‘ later ‘ beloofd? Wie heeft ons trouwens morgen beloofd? Daarom is ziek zijn lastig, maar heel gezond, want het is slechts door verplicht rust te nemen, verplicht uit te zieken, dat we weer tot zinnen, tot bezinning komen.
Voor ons, de hardnekkige doorzetters, is het belangrijk bewust en tijdig op de rem te gaan staan…want ziek zijn kost net tijd om te herstellen. Tijd nemen om tot innerlijke rust te komen biedt weer nieuwe mogelijkheden, laat ons duidelijker zien, geeft ons moed en energie om het leven en het werk op een aangename manier te ervaren.
En dit is toch de basis van het leven, verbonden zijn en blijven met onze ziel en de leiding van onze hogere wil volgen en niet wat we onszelf verplicht opleggen om bij de massa te horen, om nog beter, nog rijker, nog meer materie te vergaren, maar meer mogen genieten met een groot gevoel van dankbaarheid.

transformatieDe tweede boodschap- TRANSFORMATIE – mijn vorige blog sluit mooi aan op de boodschap die ik nog maar eens mag toelichten – het is opvallend dat veel cliënten die ik beluister het spiritueel taaltje al goed weten te hanteren….en dit is fantastisch– ik merk ook daadwerkelijk het toenemende bewustzijn van velen, en dat het heel hard gaat, dat is ongetwijfeld ook het geval. Het blijft belangrijk zich niet te verzetten tegen de veranderingen die er nog aankomen, maar wel vanuit een diep vertrouwen zich over te geven aan de stroom van het leven.
Deze kaart brengt in herinnering dat de dood van een oude manier van denken, van geloven noodzakelijk is om een nieuwe weg in te slaan. Het pad van verandering is voor velen niet zo rechtlijnig, noch gemakkelijk, tenminste als je dit pad met je hele wezen bewandelt, niet vanuit een mentale bezigheid, maar ook alle emoties en gevoelens die je hierbij ervaart ook ruimte geeft, en dat dit nogal eens heftig kan zijn…is heel ‘normaal ‘, menselijk…want ook al zeg ik wel vaker dat we allen spirituele wezens Zijn die hier aardse ervaringen komen opdoen, dit betekent niet dat we ons mens-zijn moeten ont-kennen omdat het a-spiritueel zou zijn. Net integendeel. Verandering is nu eenmaal een natuurlijk proces en gaat gepaard met ups en downs, accepteer dit en ga er zelf niet over oordelen, én laat oordelen van anderen voor wat ze voor jou waard zijn los. Het is jouw weg- jouw proces, met jouw emoties, gevoelens en jij mag dit ervaren op jouw manier. Er is geen betere of snellere manier, er is slechts JOUW manier.
Hoe meer je natuurlijk laat binnenkomen van anderen, hoe anderen het doen, hoe anderen groeien, welke weg anderen kiezen, hoe verwarder je je kan voelen. Neem de tijd om uit te maken wat echt werkt voor jezelf en niet wat voor anderen werkt.

De derde boodschap HARMONIE – betekent een heel mooie verandering in partnerschap of herstel in relaties- op menige blogs kan je lezen dat tweelingzielen elkaar op een dieper niveau herkennen en een relatie beginnen met elkaar. Ik krijg regelmatig de vraag of in een bestaande relatie de partner een tweelingziel is…in één van mijn vorige blogs heb ik al eens de informatie meegegeven dat er zoveel vormen van verbindingen zijn, dat ik toch wil meegeven dat je je niet hoeft blind te staren of de soort verbinding, dan wel of de verbinding die je aangaat met een potentiële partner klopt voor jou, voor jullie samen. Het verlangen naar een tweelingziel kan zelfs een obsessieve gedachte worden dat menige mensen een mooie beloftevolle relatie laten passeren…om toch maar die tweelingziel te ontmoeten. Er is hier al zoveel over geschreven….veel mooie verhalen, veel drieste drama’s…waarin relaties met vermeende tweelingzielen falikant aflopen.

Ik kan wel één bijzonder goed boek aanbevelen van Mona Lisa M( Tweelingzielen en andere allianties) een heel krachtig medium die mijn partner en ik persoonlijk kennen en althans mits een krachtige channeling weten dat wij samen zijn gekomen met een hoger doel en ook die ontmoeting kon niet vroeger plaatsvinden omdat we zelf nog hard moesten groeien als partners én in ons mediumschap. Ontmoet je je tweelingziel als de één of ander of allebei hier niet klaar voor zijn ( en ja, wat is ‘ klaar voor zijn ‘ ) dan is deze relatie gedoemd te eindigen.

De gedachte dat een tweelingziel ( of andere alliantie) noodzakelijk voor een vrouw een man is en/ of voor een man een vrouw is, is eveneens al lang achterhaald. Om die reden krijg ik regelmatig mensen in gesprek die na een jarenlang modaal leven als man -vrouw hun tweelingzielpartner herkennen als zijnde man -man en/ of vrouw- vrouw. Helaas is rond deze relaties nog zoveel onbegrip en weinig inzicht, dat ik dit wel eens hou voor een ander blog, waarin ik veel dieper inga. Ik krijg rond deze vragen ook meer en meer cliënten aan de lijn, die ik met alle kennis en liefdevolle aandacht begeleid in het dieper zielsproces.
Harmonie begint altijd in onszelf en niet bij de ander….de liefde die gezocht wordt bij de ander begint altijd in onszelf, zolang een partner wordt gezocht om de harmonie te vinden in onszelf, kan het na een tijdje helemaal misgaan. Een harmonieuze relatie kan maar duurzaam gedijen als we in staat zijn volledig op onszelf te zijn, zonder de nood en/ of de behoefte aan iemand die ons de liefde geeft die we verlangen.
Deze kaart geeft de boodschap keuzes te maken op het vlak van de relaties in je leven. Waarop zijn de relaties in je leven gestoeld? Maak even de tijd om hier eerlijk naar te kijken- welke relaties zijn voedsel voor je ziel?welke relaties kosten je zoveel energie dat je uitgeput bent geraakt?

harmonieOp welke patronen zijn je huidige relaties gebaseerd? Welke ouderlijke patronen heb je meegenomen in relaties en van welke patronen voel je nu dat het tijd is deze aan te pakken zonder je relatie te verbreken– Mindfulness in een relatie kan relaties een nieuwe input geven elkaar meer vanuit compassion en mededogen te benaderen. Als Mindfulnesstherapeut zie ik relaties die elkaar al hadden opgegeven, toch op een heel mooie manier doorheen alle crisissen een heel nieuw begin maken. En dit proces past perfect in de Nieuwe Tijd waarin communicatie, hartsverbinding, compassion en mededogen, gelijkwaardigheid dé meest krachtige pijlers zijn.

De relaties in ons leven zijn een reflectie van de relatie die we hebben met onszelf : relaties gebaseerd op het in stand houden van ouderlijke patronen – tot de één of de ander ontwaakt en patronen wil veranderen en doorbreken.
Dit is wat hetgeen reeds een hele tijd aan de gang is, we kunnen hier niet langer naastkijken, dan eerlijk en oprecht in ons eigen hart kijken. Welke spelletjes worden nog gespeeld om een relatie in stand te houden? Relaties spiegelen ons echt altijd wie we zijn in relatie tot onszelf.

Stel jezelf de vraag : Wat leer ik nu van de relatie? Is de relatie waarin ik me nu bevind het beste voor mezelf én de ander?
Heeft de relatie groeipotentieel?
Wat heb ik tot op heden over mezelf geleerd in de relatie?
Is de relatie stimulerend voor mezelf én de ander?
Halen we het beste uit elkaar?
Daar waar strijd is, maak verbinding met je hart, en voel je hartsenergie in jezelf stromen….sluit je ogen en zie je partner in verbinding met jou, voel wat je voelt en accepteer elk gevoel, zonder oordeel…en als je even de tijd hebt genomen om in je hartsenergie te verblijven, is het heel goed mogelijk dat jouw liefde opnieuw gaat stromen: in eerste instantie jouw hartsenergie.
Relaties die gedijen op liefdevolle hartsenergie dragen elkaar vanuit een diepere hartsfrequentie, zoals ik er dan nog graag aan toevoeg : in goeie en minder goeie dagen…..

Heb een wondermooie week !
Engelenmedium Mieke

www.miekecoigne.com