Paragnost Eddie & Consulenten

We zijn wie we zijn

We zijn wie we zijn Als we momenten inbouwen waarin we rust en stilte creëren dan komen we dichter bij onszelf. Ons hedendaagse leven kan een vlucht zijn in werk, dagelijkse drukte en internetverkeer.

De één zal meer praten en de ander zal meer zwijgen. De kunst is om in jezelf aanwezig te zijn en te blijven.

Streef er altijd naar om goed te zijn voor een ander, maar ga daarbij niet aan jezelf voorbij. Zeg je eigen waarheid maar doe dat op een rustige manier en blijf daarbij ook open staan voor de ander. Want jouw waarheid is niet dé waarheid.

“Waar je mee omgaat wordt je door besmet”, zegt een oud spreekwoord.
Dit werkt twee kanten uit, als je omgaat met hen die negatief zijn of niet willen leren van hun fouten bestaat het risico dat je omlaag getrokken wordt in je eigen energie je zijn en je groei.

Als je omgaat met hen waar je iets van kunt leren, mensen die je werkelijk iets te vertellen hebben kun je (mee)groeien en bewuster in het leven komen te staan.

Zoek het gezelschap op van mensen waar jij je goed bij voelt.
Wat je niet mag doen is jezelf met anderen vergelijken ‘’ieder mens groeit op zijn/haar manier’’ en je zou teleurgesteld kunnen raken omdat iemand “verder” is in jouw ogen. Ook mag je jezelf nooit boven iemand anders plaatsen omdat iemand in jou ogen “minder ver” is. Iedereen heeft een ander proces.

Wees ten alle tijden jezelf en geniet van wie je bent en wat je hebt bereikt en of/wat je plannen zijn.
Wees met je volledige aandacht bij de dingen die je doet. Waar je dan ook mee bezig bent. De enige zekerheid die we hebben is het ‘’hier en nu’’

Hou niet te veel vast aan het verleden dat is immers voorbij en geweest is geweest.
Blijf open staan voor het leven zoals het zich aandient.

De aardse realiteit laat zien dat er ook mensen zijn die het goede niet nastreven die dus heel anders in het leven staan en die je goede bedoelingen niet waarderen. Gooi geen ‘’paarlen voor de zwijnen’’ ze waarderen je goede bedoelingen niet, dus houdt afstand van deze mensen.

“Wie goed doet, goed ontmoet”, dat wat je geeft en verspreid krijg je uiteindelijk terug. Zolang je maar blijft luisteren naar je eigen gevoel hierin. En niet eindeloos energie steekt in iemand of in een situatie waar geen eer aan te behalen valt. Aan een dood paard kun je niet trekken.

Wees jezelf in de liefde, veins nooit gevoelens die er niet zijn om niet alleen te hoeven zijn dit maakt juist verdrietiger. Liefde is de allergrootste kracht waar uiteindelijk alles om draait.
Overal kun je liefde in vinden, in het kleinste gebaar, in de kleinste bloem. Liefde is blijvend.

Door jezelf steeds sterker te maken kun je jezelf beter beschermen bij tegenslag. Je mag het leven niet te zwaar maken ook al leerde het verleden je misschien anders. Verdriet kan spookbeelden veroorzaken. Daardoor kan angst een slechte raadgever worden en kun je vermoeid en eenzaam achterblijven.

Zet deze beelden eens aan de kant je hebt ze vastgezet op je netvlies en elke trigger veroorzaakt weer dat negatieve beeld waardoor je geen stap verder komt. Het verleden is gedaan en elke situatie ‘’ook al lijkt het op dat moment niet zo’’ is echt anders. Zolang je steeds weer opnieuw getriggerd wordt in dezelfde dingen vraagt dit nog aandacht .

Je hebt hierbij wel een gezonde discipline nodig maar wees niet te streng voor jezelf .
Straf vooral jezelf niet om datgene wat je (nog) niet lukt, geef jezelf de ruimte.
Je bent wie je bent op dit moment ‘’een kind van het Universum’’. Ook jij hebt net zoveel recht om te zijn als ieder ander.

Het leven zal zich ontvouwen zoals het zich ontvouwt en alles komt op het juiste moment en niet eerder. En dat is goed zoals het is

Heb daarom vrede met God, of hoe je hem ook wilt noemen en denk niet dat God alles wel zal regelen en als dat niet gaat zoals je het had bedacht voor jezelf dat God daar de oorzaak van is. Niets is minder waar, jij alleen bent verantwoordelijk voor je leven en niemand anders.

Houd vooral vrede met jezelf en je ziel in de hectische tijden van het leven
Wie jij ook bent, wat je ook doet, wat je dromen ook zijn, je verlangens, vragen, vervlogen dromen, en vele gevoelens in een wereld vol van tegenstellingen, en schijnwerkelijkheden weet dat de aarde toch een prachtige leerzame school is.

Wil je hierover eens met mij praten, dan kun je mij bereiken bij Paragnost Eddie box 68

Warme knuffel,
Elisa-Lis