Paragnost Eddie en Consulenten

Wat zeggen jouw emoties?

Wat zeggen jouw emoties? Weet dat emoties een belangrijke rol spelen in je leven. Ze vertellen je immers waar je nog vastzit in pijn en verwerking.
Je ervaart emotie als een sensatie in je lichaam en als je de emotie weghaalt dan is daar alleen nog de sensatie het gevoel als reactie op wat je heeft getriggerd.
Ingewikkeld?

Nee hoor we ervaren allemaal wel eens een gevoel van pijn en of verdriet in een gebeurtenis waardoor je op een gegeven moment voelt en denkt wow dit is wel heftig. Dan laat een trigger zien dat je ergens nog een stuk hebt wat om heling vraagt.
Deze emoties zijn niet negatief en als je ze herkent laat ze dan stromen dan kun je de pijn die eraan ten grondslag ligt verwerken en weer terug komen in je basis.
In een vorig blog heb ik al eens aangegeven dat we vóór onze incarnatie afspraken maken met de belangrijkste mensen in ons leven.
Dit zullen dan je ouders, familie, vrienden, kennissen, partners enz zijn.

Deze mensen zijn in je leven terug gekomen om je te spiegelen ivm interne conflicten of verwondingen die je hebt opgelopen op te lossen te helen.
Emoties spelen een belangrijke rol in ieders leven omdat zij je laten zien dat er iets vanuit het verleden geheeld mag worden.
Karmisch gezien is het je plicht om je pijnstukken te helen zodat je steeds minder gevoelig gaat worden voor externe prikkels.
Doe dat maar eens ga daar maar eens aanstaan.

Dit is heel lastig maar hoe minder emotioneel we worden hoe meer we hebben losgelaten en daardoor kunnen we weer gaan openstaan voor ons ware zelf en steeds harder gaan groeien naar wie we echt zijn.
Wanneer we onze emotionele en spirituele behoeften niet vervullen kunnen we compensatiegedrag gaan vertonen. Dan zoeken we ons heil bv in alcohol of roken verslavingen of stoppen we onszelf achter een masker en laten dus niets meer zien van wie we werkelijk zijn.
Je kan jezelf echter niet altijd blijven verstoppen voor jezelf dit gaat dan ten koste van je gezondheid. Hoe meer je jezelf verstopt hoe harder het terug komt op je pad.

De contacten vermijden waarmee je eigenlijk steeds geconfronteerd wordt met je pijnstukken is ook niet handig want juist deze mensen kunnen je helpen om jezelf te zien zoals je werkelijk bent.
Juist de mensen waar je alsmaar aanvaringen mee hebt in je leven kunnen je leraar zijn. De pijn en het verdriet wat hiermee gepaard gaat is je verwerking en juist deze verwerking is zo belangrijk om te helen.
Vermijd jij ook je pijnstukken? Loop je ook weg als het te lastig wordt en vermijd je de confrontatie met jezelf daardoor?
Doe jij jezelf anders voor om maar aardig te worden gevonden of verdraai je de waarheid om anderen niet te kwetsen?

Je blijft echt net zo lang situaties aantrekken via anderen van wie we nog moeten leren tot onze lessen zijn geleerd.
Niemand ontloopt deze lessen dat is een karmische wet en die mogen we allemaal inlossen. Doen we dit niet dan worden de lessen steeds lastiger en vermoeiender en blijven we onszelf ontvluchten.
We zien het om ons heen en je zal vast wel iemand herkennen in deze woorden. Misschien is er iemand in je omgeving of misschien ontloop jij zelf wel je lessen door ze niet aan te willen gaan. Weet dat alles kan worden geheeld op het juiste moment dus hoe lang geleden dan ook. Neem er de tijd voor en ga het contact aan met jezelf en die ander door rustig te blijven in de confrontatie en adem eerst eens diep in voor je de drang voelt om weg te lopen.

Als je eens rustig zit met jezelf ga dan eens goed op je ademhaling letten en doe dagelijks de ademhaling die ik al een aantal keren heb aangegeven in andere blogs.
En leg één hand boven en één hand onder je navel en adem dan naar je handen.
Op deze manier kom je wat meer in je rust en kun je een stukje meer in je kracht komen. Doe deze ademhaling dagelijks een aantal minuten je zal jezelf er dankbaar voor zijn.
Geef jezelf de ruimte en leer jezelf en anderen te vergeven zodat je weer een stukje dichter bij je mooie zelf kan komen.

Lukt het je niet om met jezelf aan de slag te gaan en wil je hierover eens chatten met mij, dan ben je van harte welkom.

Warme knuffel,
Elisa-Lis op box 68 bij Paragnost-Eddie.