Paragnost Eddie & Consulenten

Waarom krijg ik niet wat ik vraag?

Waarom krijg ik niet wat ik vraag?Reclamaties gericht naar het Universum.
Ik vraag al zolang een nieuwe job….ik word elke keer afgewezen.
Ik verlang naar een nieuwe partner…en ik wacht al jaren, en iedereen belooft me al jaren dat die partner er komt of toch al zou moeten zijn.
Ik bid elke dag dat mijn financiën verbeteren, ik vraag hulp aan het Universum, want ja, ik heb de Secret gelezen en heb alles gedaan wat in de boeken geschreven staat.

Ik volg het ene webinar na het volgende en ik doe bewuste bestellingen aan het Universum: wat is er wat het Universum niet begrijpt?

Het regent klachten….klachten omwille van de liefde, klachten omwille van werk, klachten omwille van geld….Het Universum hoort de klachten zonder twijfel, ontvangt de klachten, stuurt -tig tekenen dat er één en ander ontbreekt aan de bestelling of dat de bestelling onduidelijk is, of dat de bestelling wel geleverd werd, alleen….jij hebt de bestelling geweigerd omdat het niet voldeed aan de verwachtingen…daar ben je zelf iets later achter gekomen in de beste gevallen.

Veel mensen maken het zichzelf heel moeilijk en denken er niet aan heel dicht bij zichzelf te blijven als ze iets vragen aan het Universum. Met het Universum kan je onmogelijk sjoemelen….omdat elke gedachte een zaadje is dat zich uiteindelijk manifesteert en enkel de sterkste zaadjes zich manifesteren. Stel dat je het beu bent om uren in de file te zitten om op je werk te geraken, je houdt daarentegen bijzonder veel van het werk dat je doet, betaalt uitstekend, superleuke collega’s, glijdende werkuren, toffe baas en voldoende vakantiedagen….op een dag kan je beslissen ander werk te zoeken, omwille van de file en de lange rit-tijden en je kent zowat de werking van het Universum, dus je stuurt je bestelling hopla richting Universum. Je staat er in eerste instantie niet bij stil of je écht wilt veranderen van werk, want het probleem zit niet bij het werk en de werkomstandigheden, dan wel de vervelende files. Je zoekt in stilte naar vacatures, en je neemt vrij om te solliciteren, niemand op je werk weet waarmee je bezig bent, je houdt het voorlopig stil. Er volgen sollicitatiegesprekken, nieuwe uitnodigingen en telkens word jij het zelf nét niet. Hoe bestaat het…je hebt ervaring, bent gekwalificeerd, kan buigen op een interessant loopbaanverleden bij één werkgever en toch…je toont boos en verontwaardigd je vuist richting Universum. Bij een paar reflectievraagjes als: wat was je doel bij het zoeken naar een nieuwe baan, en wat voelde je terwijl je een deal sloot met het Universum? Hmmmm, dat is een lastige vraag….ik was gefocust op de files, en bij de gedachte dat ik alle fijne ervaringen en contacten zou missen, duwde ik die gedachten en gevoelens direct weg. Klaar. Alleen ….het Universum kan je niet beduvelen of iets wijsmaken, dat is het nou net. Het Universum pikte alles van je op…niet enkel : ik ben het beu om urenlang in de file te zitten maar ook: ik zal mijn collega’s, de fijne momenten, een superfijne directie, en mijn goede salaris wel missen. De balans sloeg over naar …het gemis en niet zozeer naar: ik ben het beu in de files te zitten.
Het Universum is fantastisch….maar heeft geen oordeel en hoort werkelijk elke bestelling die gedaan wordt en gaat ook altijd akkoord met de levering. Het punt is dus eigenlijk niet dé vraag op zich, maar de energie die in die vraag of vragen verborgen zit. Het Universum zit niet te suffen of te slapen, of pesten ons niet door ons niet datgene te geven waarvan wij willen dat het ons wordt gegeven of waarvan we denken recht op te hebben.
Een tweede punt is dat de vragende partij niet stilstaat bij de manier waarop de bestelling geleverd wordt. Het Universum kent wegen die niemand kan ‘ voorspellen ‘ net omwille van de gigantische creatieve wegen waarop onze bestellingen geleverd worden. Wanneer we iets bestellen en we zijn niet bereid om eens een keer een ‘ nieuwe weg ‘ in te slaan, dan koersen en hollen we aldoor aan ons ‘ pakketje ‘ voorbij, dat vaak maar amper naast de weg van onze gewone ‘ sleur ‘ ligt; Het pakketje ligt daar te liggen en te verrotten omdat wij het niet afhalen.

Sommigen doen hun bestelling op een uiterst nauwkeurige manier, heel gedetailleerd, anderen steken een zacht muziekje aan en branden een kaarsje en vragen hun bestelling vanuit het volste vertrouwen en weer anderen sturen gewoon in gedachten hun bestellingen tussen neus en lippen door, waar ze ook zijn…de vraag is dus niet HOE je je bestelling doet, maar altijd HOE je jezelf hierbij VOELT. Je kan iets heel hard willen en tegelijk voel je tegelijk dat dit toch niet zo goed….omdat het iemand anders kan schaden, omdat je er toch niet echt volledig voor gaat enz….zoveel redenen kunnen er zijn waarom je toch afhaakt uiteindelijk tot je wél volledig resoneert met je werkelijke verlangen.

Als het uiteindelijk niet blijkt de juiste ‘ timing ‘ te zijn, omdat er nog wat dingen af te handelen zijn bijvoorbeeld, zal de bestelling op zich laten wachten. Door te weinig geduld te hebben en dan iets anders te kiezen, kan je iets wat wél goed zou zijn geweest voor jou, aan jou voorbijgaan. Dat zijn mensen die vaker zeggen ‘ Had ik het geweten…ik had meer geduld en vertrouwen getoond. ‘

Als je tevreden bent met jezelf, zijn alle lagen van je wezen in harmonie en als je vanuit die energie jouw bestelling vraagt, trek je datgene aan wat met die trilling resoneert. Wil je iets aantrekken vanuit angst, schaarstegevoel, jaloezie, achterdocht, laag zelfwaardegevoel…dan trek je die dingen aan die nog meer van dit creëren. Het kan misschien wel eventjes een good feeling geven, maar hoelang je dit good feeling zal kunnen ‘ vasthouden ‘ is nog maar zozeer de vraag.
Er zijn heel wat verstopte boodschappen in het onderbewustzijn.
Succesvolle mensen zeggen vaak vriendelijke dingen, zijn ook heel blij met de successen van anderen, daarentegen voor hen die niet zoveel succes lijken te hebben, laten zich vaak heel kritisch uit naar anderen, of hebben het lastig anderen proficiat te wensen of gunnen anderen het licht niet in de ogen. Het is zeker moeilijker als iemand zich hiervan niet echt bewust is ( als een blinde vlek ). Achter jaloezie steekt vaak, dat je denkt dat je tegen de anderen moet wedijveren om jezelf aardig, sympathiek, competent enz…te vinden. Als die gedachten losgelaten kunnen worden, gaat alles weer stromen in jezelf en kunnen je wensen uiteindelijk ook verwezenlijkt worden.

tips : Als je jezelf betrapt dat je gedachten richting: Ik MOET dat hebben ( ongeacht wat het is), want ik kan niet zonder….weet dat je met deze stelling een veld creeërt waarin je elke dag steeds zwakker en zelfs zieker , afhankelijker wordt, want eigenlijk zeg je tegen jouw leven dat je zo goed als dood bent…gelukkig neemt het Universum je ongeordende gedachten over jezelf niet zo heel letterlijk.
– Het woord NIET wordt niet begrepen door het Universum, dus elke keer jij vertelt dat je dit of dat NIET wilt, geef je dit beeld veel aandacht, dus energie en kracht. Je bestelt dus onbewust juist datgene dat je niet wilt hebben. Bijvoorbeeld: Ik wilt niet nog een keer in de problemen komen….verander je beter op een manier dat het woordje NIET vervangen wordt: Vanaf nu verloopt het contact met mijn baas probleemloos.
Je kan je energieniveau alleen verhogen en versnellen ( verwijst niet naar ‘ tijd ‘ ) met alles waar je oprecht gelukkig en blij van wordt. Het is dus heel belangrijk om je eigen energieniveau te verhogen, zodat je de Universele bestellingen op de duur ook ‘ tijdig ‘ gewaarwordt ….je kiest niet langer meer voor duistere zaken, je doet geen bestellingen meer vanuit trage trillingen en emoties als afgunst, vanuit negatieve gemoedsstemmingen, vanuit angst, vanuit schaarste, vanuit hebzucht….maar omdat je je innerlijk verbonden voelt, vanuit schoonheid.

Er is natuurlijk nog zoveel meer over te schrijven over dit onderwerp. Bewustworden is en blijft de eerste stap naar manifesteren, gelukkig manifesteren en wat niet voor jou is bestemd, omdat het niet resoneert met je zielsdoel/ blauwdruk, komt niet aan jou voorbij. Als je diep van binnen weet en voelt dat je energie stroomt op een fijne lichte manier…dan is het nog wel eens een kwestie van ‘ goddelijke timing ‘. En dat, dat is weer een ander verhaal.
Geduld is nog altijd belangrijk…haastige spoed is heel zelden …goed.
Warme groet
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com