Paragnost Eddie en Consulenten

Waarom er niets verandert

Waarom er niets verandertWaarom er niets verandert. Wat je ook doet of onderneemt, er verandert niets. Je komt elke keer opnieuw op hetzelfde punt uit.

Veel mensen zoeken handvatten, oplossingen, krijgen tips en adviezen, inzichten of zelfs een doos met goede hoop dat het wel verbetert.

Het is zeer opvallend dat met die handvatten, tips, adviezen en inzichten maar zeer weinig tot niets wordt gedaan. Enerzijds is het mogelijk dat je bevestigd wordt en anderzijds blijft het bij informatie. In het beste geval doe je effectief iets concreet met alles wat je verder kan helpen.

Sowieso verandert er niets als je niets concreet aanpakt. Stel dat je weet hoe je diepe pijnen uit het verleden het best zou kunnen aanpakken, maar je doet er niets mee, dan blijven die pijnen net zolang duwen om eruit geperst te worden. Niemand staat te popelen om zo diep te gaan en niemand kan je verplichten om die diepste pijn aan te pakken. Velen praten wel over de pijn van het verleden, maar we zijn een bevroren geschiedenis. Kijk naar je lichaam en je ziet waar je pijn zich uitgekristalliseerd heeft.

Sommigen ontwikkelen onder andere een eetverslaving, worden rond, creëren onbewust extra lagen om hun lichaam, denkend dat ze wel gezond eten, maar er is veel meer dan ‘gezond’ eten. Die mensen laten zich niet op een zeer diep emotioneel niveau benaderen. Ze kunnen dan wel aardig en liefdevol doen, maar ze zijn in de diepste betekenis van intimiteit emotioneel niet bereikbaar.
Dit is zeer opvallend in onze samenleving dat steeds meer mensen en jongeren ‘ronder’ worden en hoe gemakkelijk het wordt verhaald op de overgang, hormonale stoornissen, maar het zit veel en veel dieper. Kijk maar eens welke oplossingen voorhanden zijn in de medische wereld, welke risico’s hieraan verbonden zijn. Verandert er iets van binnenin? Zeer weinig tot niet. Door middel van systematische ingrepen, wordt een patroon aan banden gelegd. Wat niet aan banden kan worden gelegd, is de pijn die je nog steeds met je meedraagt.

Dit is slechts een voorbeeld van de vraag die me vaak wordt gesteld waarom er uiteindelijk na vele zoektochten in werkelijkheid niets is veranderd. Een hulpverlener of spiritueel coach kan nooit je pijn weghalen, maar wel de weg ernaartoe faciliteren. We moeten het uiteindelijk toch wel zelf gaan doen, maar kijk eens, hoeveel excuses er worden verzonnen om het diepe healingsproces niet aan te gaan. Er is altijd wel een reden: te vroeg, te moeilijk, te zwaar, te duur, te ver… .

Wanneer je echt oprecht in je liefdeskracht kunt komen dan zullen er geen excuses meer zijn, dan laat je je zien in je naaktheid, kwetsbaar en bereid om gelukkig te worden met jezelf. De liefde die je dan zult voelen, zal doordrongen zijn van ware diepe liefde zonder de lagen die er voorheen voor zorgden om je geliefden niet te kunnen toelaten.

En dat gaat heel diep en heel ver, samenvloeiend zonder je eigen uniciteit te verliezen.

Dan is er ook sprake van een krachtige ik, jij en wij.

Zoals het voorbeeld van de Lotus zo prachtig symboliseert: zonder modder, geen lotus.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45