Paragnost Eddie & Consulenten

Vrijheid door vergeving

ik vergeefWil je liever gelijk hebben of wil je liever gelukkig zijn?
Het lijkt mij dat we allemaal onze mening hebben over wie gelijk of ongelijk heeft en we kunnen daarvoor genoeg argumenten aanvoeren.
De ander zal echt wel boeten om wat hij zij ons heeft aangedaan. Karma is a bitch. Wat we daarmee wel voortdurend aan het doen zijn is dat we die gebeurtenissen uit het verleden steeds voor de geest halen waardoor we onszelf steeds weer straffen voor iets wat een ander ons heeft aangedaan. Vreemd toch?

Het verleden los laten of het tenminste een plek geven kan alleen maar als we bereid zijn te vergeven.
Dit houdt in dat we daarmee het gevoel van pijn en het uiteindelijke probleem leren los laten. Als er geen vergeving kan zijn dan gaan we langzaam kapot aan de negatieve gevoelens en emoties die daarbij horen. Je kan last krijgen van je hart, je bloeddruk, je ogen omdat je niet wilt inzien, je kan suiker krijgen of last van je bewegingsapparaat, maag /darmklachten of zelfs kanker als je maar lang genoeg blijft vasthouden aan de pijn en frustratie dan vreet het zich een weg door je lichaam heen.
En lieve mensen luister naar je lichaam want je lichaam liegt nooit.

Wat je ook doet in je leven welke weg je ook gaat vergeving is super belangrijk net als liefde de belangrijkste energie is in je leven. Zonder vergeving kan er geen liefde zijn en maak je jezelf slaaf van je gevoelens. Deze komen regelmatig weer tevoorschijn als je weer een confrontatie hebt met iemand of iets waardoor je jezelf weer schrap zet en jezelf laat overspoelen door boosheid rancune of gewoon een groot verdriet voelt.
En weet je lieve mens iets of iemand vergeven geeft juist jou de grootste ruimte om weer door te gaan.
Blijf je hangen in al deze lastige en beperkende negatieve gevoelens dan ben jij juist degene die er last van houdt en het maakt je ziek.

Je kan uit koppigheid zeggen. DIT VERGEEF IK HEM/HAAR/JULLIE NOOIT, maar daar heb je uiteindelijk alleen maar jezelf mee. Jij beperkt jezelf daar enorm mee en houdt al die negatieve krachten in jou waardoor ze langzaam maar zeker gaan woekeren en ziekte of kwalen zijn het gevolg.
Je kan ook wrok of pijn voelen in je lichaam omdat je jezelf niet kan vergeven. Bijvoorbeeld omdat je dingen hebt laten gebeuren waardoor je niet bij machte was om de dingen te keren en je daardoor vast kwam te zitten in emotionele situaties.

Of je kan te goed van vertrouwen zijn geweest omdat je gewoon niet inzag dat de ander/en je een loer draaide/n. Als je uitstijgt boven je eigen gevoelens van verdriet en pijn dan hoef je jezelf ook niet langer te kwetsen met de gevolgen uit het verleden.
Het is niet makkelijk om te vergeven maar wel het beste wat je kan doen voor jezelf ook al ben je nog zo vaak opgelicht en bedrogen weet dat jij alleen maar vrijheid zal kennen als je daadwerkelijk jezelf en de ander vergeeft. Als je terug in je kracht wil staan zorg dan voor jezelf en neem de verantwoording voor je eigen leven in handen.

Het is de hoogste tijd dat je leert om te gaan met jezelf en je weigering om te vergeven los laat.
Dit kun je doen door middel van een mooie oefening van Louise Hay die je steeds weer opnieuw kan doen net zo lang tot het je lukt om er afstand van te nemen.
Sluit een ogenblik je ogen en zie een mooie stroom water voor je.
Denk nu terug aan een pijnlijke ervaring uit je verleden.
Zie je pijn en je weigering om te vergeven.
Leg deze gebeurtenis nu in de stroom.
Kijk hoe hij begint op te lossen en wordt meegesleurd tot hij helemaal is verdwenen. Doe deze oefening zo vaak je kunt.
Nu is het tijd voor mededogen en heling.
Keer naar binnen en maak contact met het deel dat weet hoe je kan genezen.
Je hebt enorme mogelijkheden. Wees bereid om een hoger niveau te bereiken en mogelijkheden te ontdekken waarvan je het bestaan niet kende zodat je niet alleen je ziekte kunt genezen maar jezelf kan helen op alle niveaus. Je heelt jezelf in letterlijke zin. Je accepteert elk deel van jezelf en al je ervaringen en beseft dat dit allemaal deel uitmaakt van het leven.

We kunnen ellendige gebeurtenissen in ons leven ervaren zonder verbitterd te raken door dit als een les te zien en niet als straf.
Door het leven te vertrouwen. En als het leven ons ogenschijnlijk een verkeerde kant op lijkt te sturen dan is die omweg blijkbaar nodig.
Er is nu eenmaal een lange weg van ervaringen nodig zodat je leert om waarheid van onwaarheid te onderscheiden. Het zou zo fijn zijn om te begrijpen dat al die zogenaamde problemen in werkelijkheid kansen zijn om te groeien en te veranderen.

En we krijgen volop kansen aangeboden. De meeste problemen worden veroorzaakt door gedachten die we zelf hebben uitgezonden.
We hoeven alleen maar ons gedachtenpatroon te veranderen en bereid zijn om onze wrok los te laten en om te vergeven.

Wil je hier eens over praten met mij dan ben ik bereikbaar op Paragnost- Eddie box 68.

Hartegroet,
Elisa-Lis