Paragnost Eddie en Consulenten

Vreemd gaan de doodsteek in de relatie?

Vreemd gaan de doodsteek in de relatie?Als je een relatie binnenstapt is het allemaal spannend en oh zo leuk.
Maar al gauw komt de verantwoordelijkheid in een relatie roet in het eten van sommige mensen gooien. Want trouw staat bij sommigen niet zo hoog in het vaandel.
Hoe komt dit nu dat mensen hun grenzen niet kunnen behouden en dan blijkbaar niet nadenken over waar ze mee bezig zijn?

En hoe komt het dat men dan denkt dat ze er zo makkelijk mee weg komen? Is het echt zo dat de verleiding voor sommigen zo moeilijk te weerstaan is?
Blijkbaar is het zo eenvoudig dan ,gezien dit al voorkomt zolang de mensheid bestaat en er al zolang geen grenzen gerespecteerd kunnen worden.
Er zijn verschillende soorten mensen zoals er ook verschillende blauwdrukken bestaan. Ieder heeft zijn afdruk mee naar de aarde genomen. Maar niet iedereen gaat er blijkbaar zo zorgvuldig mee om. Is het nu zo dat als je in een vorig leven een vreemd-gaan-der was dat je dit ook in dit leven moet zijn?

Is het zo omdat alles wat je ziet voor het pakken ligt . En je net als een kind voor de etalage staat met je neus tegen de ruit aan staat om zoveel mogelijk te willen zien?
Kijken mag maar ook niet als je ontrouwe gedachten hebt dat is hetzelfde als vreemdgaan.
Hoeveel mensen doen dit niet en hoeveel denken niet ‘’zo dat is een lekker ding’’? Je zal ze de kost moeten geven de mensen die dit wel regelmatig doen en denken.

Je hebt je ogen niet in je zak zeg ik altijd maar dit is wel je grens overgaan en het begin van de verleiding.
Vreemd gaan kan in elke relatie voorkomen, maar wat is de werkelijke oorzaak?
Soms is het zo dat men elkaar verwaarloost en er weinig aandacht is voor elkaar en dat de communicatie tussen beide partners niet zo lekker meer loopt of gewoon niet goed is geweest.

Vreemdgaan kan een reden zijn als men elkaar niet/meer begrijpt of als er geen plezier meer is zoals de bekende sleur die in vele relaties voorkomt.
Dan zoekt men de spanning buiten de deur ipv een goede communicatie op te bouwen en te onderzoeken waar de problemen vandaan komen. Dit zou veel pijn kunnen voorkomen je kwetst iemand er superhard mee om vreemd te gaan en in de meeste gevallen is er daardoor een breekpunt bereikt.

Maar los van dit alles heb je ook een categorie mensen die er helemaal geen probleem van maken om ontrouw te zijn en het helemaal niet zo erg vinden als ze ontrouw zijn. Die maken er gewoon een spelletje van en tegen die mensen zou ik willen zeggen-ga dan geen relatie aan dan kun je ook niemand pijn doen.
Ook kan het zo zijn dat de leeftijd mee gaat spelen en men nog eens wil kijken of er geen groen blaadje te scoren is dit is dan om het zelfbeeld op te krikken. Jammer genoeg raak je daarmee juist je partner kwijt en krijg je een jarenlange strijd om de verdeling en maak je elkaar onnodig het leven zuur.

Ook fijn om te weten als je net begint met elkaar dat in elke fase het belang van communicatie niet vergeten mag worden daarmee kun je veel problemen voorkomen.
En voor sommige mensen kan het zo zijn dat er veel problemen uit de jeugd of vorige relaties meespelen waardoor ze geen band durven op te bouwen uit angst om gekwetst te worden. Dan kwetsen ze daarmee liever eerst de ander en gaan op die manier veel dingen uit de weg maar ook het werkelijke probleem.
Het hoeft niet te betekenen dat vreemdgaan/overspel het einde van de relatie hoeft te betekenen want ja er is veel ontwrichting mee gemoeid. Maar kom je er samen uit en ga je ook dieper in op elkaar en de problemen van jullie relatie dan kan het zo zijn dat jullie band sterker wordt en je daarmee de relatie kan redden en /of zelf sterker maken. Zodat het beter wordt dan ooit.

Wil je hierover eens met mij praten of met een van de collega’s van de lijn dan ben je van harte welkom. Paragnost-eddie box 68

Warme knuffel,
Elisa-Lis