Paragnost Eddie & Consulenten

Voorbereiding op de Volle Maan

Voorbereiding op de Volle MaanVoorbereiding op de Volle Maan in Boogschutter ( 29 mei 2018)

Velen voelen heel sterk de krachtige energetische opbouw van de komende Volle Maan. De meeste herkenbare ‘ klachten’ ( om het maar even als ‘ klachten ‘ te benoemen) zijn voornamelijk een heel sterk onrustig gevoel, alsof er iets staat te gebeuren ( en meestal hangt er wel degelijks ‘ iets ‘ in de lucht), fysieke veranderlijke pijn, zwaarder op de hand ( emotioneel) , kort lontje, heel moe, hartkloppingen, oorsuizen, duizeligheid, constant hongergevoel …algemeen worden dit ascentieverschijnselen genoemd en er zijn van die verschijnselen een heel uitgebreide lijst te vinden. Surf even op ‘ ascentieverschijnselen ‘ en je vindt meteen de recente lijst. Voel je je ongerust over je gezondheid, neem dan ajb een consult bij de dokter. Het is evenmin altijd het geval dat een arts, zelfs met doorverwijzing, iets verontrustend opmerkt. Dokters zijn evenmin alweters…dat is al meer dan voldoende gebleken in werkelijkheid. De laatste tijd zijn er heel veel sterke energetische shifts geweest, dewelke de summier vernoemde klachten teweeg kan brengen. Eigenlijk is het soms wel eens teveel van het ‘ goeie ‘, zeker als iemand hier geen weet van heeft, kan dit wel heel verontrustend zijn.
In dit geval wordt vaak verkeerdelijk gedacht dat al die nare verschijnselen veroorzaakt worden door iemand anders, door zwarte magie, door een ex enz….De focus wordt dan zo sterk op de ander gericht, dat dit soort verhalen een eigen leven gaan leiden, terwijl de ander hier in principe helemaal niet mee bezig is. Ik hoor vaak ‘ Hij trekt aan mij, is hij aan mij aan het denken ‘. Eerlijk gezegd….ik ben niet degene die dit zal ontkennen noch zal beamen. Ik weet namelijk niet wat de ander ‘ denkt ‘ of wat iemand ‘ aan het doen ‘ is. Dit lijkt me niet zo gezond en niet zuiver om in dit soort verhalen mee te gaan. Als ik verder luister en opmerk dat er wel iets anders speelt…nl het toenemen van gevoeligheid voor indrukken, blijkt dit voor sommigen niet datgene wat ze dan liever horen. De whisfulthinking gedachten kunnen zo dwangmatig vast komen te zitten, dat er maar weinig beweging tot enige realiteitszin te bekomen is. Eerlijk heb ik de ervaring dat het zweefgehalte van sommigen veel hoger ligt, dan mediums of paragnosten. Net in dit werk moet je heel goed met de twee benen op de grond staan, en behoorlijk emotioneel in balans zijn om dit werk te kunnen volhouden. Iedereen dient goed voor zichzelf te zorgen, maar zeker in een hulpverlenend beroep is dit een must…de burn-outs in deze sector liggen gigantisch hoog, net omwille van teveel zorg voor de ander, en te weinig zorg voor zichzelf.
Door de sterke toenemende ‘ shifts’ worden we soms heftig uit onze comfortzone getild en soms wel eens gecatapulteerd, net om bewuster stil te staan bij de kwaliteit van ons leven, te onderzoeken welke gedragspatronen ons belemmeren om voluit te leven, welke destructieve en toxische gedachten we over onszelf uiten ( zowel in onszelf als naar de buitenwereld), welke emotionele blokkades er nog steeds voor zorgen dat we maar weinig vreugde kunnen ervaren in ons leven, welke relaties we in stand houden die al lang uitgebloeid zijn, de bezieling en verbinding weg is, waar we onszelf steeds maar in onze eigen schaduw zetten of laten zetten, waar we bang en onzeker zijn om onszelf in ons eigen licht te zetten- en dat is niet hetzelfde dan opgehemeld worden of neergezet te worden als de volgende en zoveelste goeroe- het goeroe-schap is voor de Nieuwe Tijd overbodig omdat iedereen zijn eigen goe-roe- schap mag opnemen. Ik vertaal het anders: groeien naar eigen meesterschap. Een groeiweg dat zich vanbinnen afspeelt. Veel aardlingen hebben nu nog een heel grote behoefte aan goeroes: ‘Vertel me wat ik moet doen, en dan word ik zoals jij ‘. Een valse goeroe zal jou vertellen wat je moet doen, om gelukkig te worden…maar of die valse goeroe eigenlijk zo gelukkig is, zal blijken doorheen de tijd die komt. Ik hoor wel eens: ‘ We moeten mensen op de hoogte brengen, verwittigen dat er een valse goeroe rondloopt en mensen wil binnenhalen, zich wil verrijken op arme slachtoffers ‘. Ik geloof niet dat dit op die manier werkt, noch de bedoeling is. Waarom zou ik me gaan bemoeien met de keuze van mensen die in iemand een goeroe of een meester zien en die ervaringen wellicht nodig hebben, om zelf uiteindelijk het onderscheid te kunnen maken tussen wat “ echt “ en “ onecht “ is? Facebook wemelt van dit soort ‘ verwittigingen ‘. Zeker in de spirituele wereld gonst het van dit soort berichten. Merk op, met aandacht en laat het voorbijgaan. Iedereen mag zijn ervaringen opdoen, mag zijn lessen leren op zijn tijd en zijn manier. Bovendien werkt het zelfs omgekeerd…ga maar eens een kind verwittigen iets niet te doen, omdat het niet goed zou zijn, schadelijk kan zijn….wat doet een kind, eigenwijs en leergierig als het is? Net datgene doen, waar jij voor vreest. Niet dan?

Zoekende mensen nemen hun eigen weg hierin…met vallen en opstaan en blijven soms ook met een lege portemonnee achter. Jammer, maar dan heb je ook weer iets geleerd voor een volgende keer. Niemand heeft jou verplicht of vastgebonden , dit heb jij zelf gekozen uit vrije wil, of niet? Dus, zie het dan als een ervaring voor een volgende ervaring. We kunnen niemand met de vinger wijzen als wijzelf keuzes maken in de hoop onze verantwoordelijkheid te ontvluchten, in de hoop dat een goeroe jou zal vertellen hoe jij je blauwdruk mag neerzetten en je alle verantwoordelijkheden ontneemt. Het eindigt vaak in mineur : ‘ Hij/ Zij heeft me gezegd dat ik dit moest doen/ moest laten, en dan zou het allemaal goedkomen ‘. En dat heb jij dan geloofd. Wakker geworden nu?

Kijk , eigenlijk is er zoveel meer aan verandering onderhevig, dat we niet alles zomaar kunnen weten en zien, dat is onmogelijk én is evenmin de bedoeling.
Weet dat alles wat op aarde gebeurt, zich afspeelt in onze aardse dimensie, of we dit nu prettig vinden of niet, we leven in een aards lichaam, in ons lichaam is er meer dan onze vitale organen, spieren, gewrichten, we hebben ook ons emotioneel lichaam, ons spiritueel lichaam en als we hier niet voldoende aandacht aan geven, niet met de grootste zorg behandelen, dan gaat het soms wel eens een keertje goed fout. Zeker als we niet voldoende rekening houden met de soms heel sterke energetische downloads, die onze aarde én ons lichaam bereiken…en dit om meer rust en gezonde voeding vraagt, om het puin van het verleden te verwerken ( en kijk eens wat voor een bijzonder groot aanbod er is aan mogelijkheden? ) om karma op te lossen, af te werken, om jezelf en anderen te vergeven ( Ervaar zelf eens het bijzonder krachtig effect van Ho’oponopono), hoe ver en hoe diep durven we zelf eigenlijk gaan nu?
Ik geloof dat het enkel mentaal werk niet voldoende bijdraagt voor werkelijke heling/ genezing: het blijft allemaal teveel vanuit ‘ beheersen ‘ , ‘ controleren ‘ , ‘ bedenken ‘, ‘ overdenken ‘ , ‘ analyseren ‘ en ‘psychologiseren ‘.
Sommigen ervaren op dit moment en al even ervoor een ware turbo- tijd en ik kan me heel goed voorstellen dat die ervaring heel heftig is. Niet alleen de kosmische instroom is hiervan de oorzaak, het zet ons daarentegen wél aan, het grote thema is ‘ Wij, levend op een levende planeet Aarde ‘. Niet wij, tégen de Aarde, want dan maken we het onszelf echt moeilijk. En wat we nu net niet moeten doen, is het onszelf nog moeilijker maken. Enige lichtheid….dat brengt ons de heftige zonnevlammen en – uitbarstingen, alleen vraagt net daarom ons lichaam en geest om rust, om het licht te laten indalen in ons hele wezen. Het is dus best heftig, maar goed om over te gaan naar een ‘ volgende ‘ dimensie, met een lichter bewustzijn. Anderen die nog niet vertrouwd zijn, of zich niet aangesproken voelen voor de dingen die volop aan de gang zijn, reageren wel eens dat ik toch maar een vreemde vogel ben…en ja dat ben ik allicht, maar er zijn op dit moment wel veel vreemde vogels en die nemen alsmaar toe. De diversiteit aan gelaagdheden in bewustzijn zijn er omdat iedereen vanuit zijn bewustzijn mag doorschuiven naar een volgende trap. Interessante belichting van alle dimensies kan je lezen in de vijf top-boeken van Helena Scheper. Er wordt in mijn aanvoelen nogal wat geflirt met de vijfde dimensie…iedereen wil maar per sé in die vijfde dimensie. Volgens Helena ( en ook Willem Gijssen) zijn er 7 dimensies, waar elke dimensie op zich weer eens 7 dimensies omvat: dus in totaal 49 dimensies. Dus dat we nog vaak ‘mogen’ incarneren, als we ervoor kiezen om terug te incarneren op Aarde, is me dan ook duidelijk geworden.
Voor degenen die meer dromen dan anders….hou je droomdagboekje bij, want elke droom is de moeite waard om erbij te komen wat jouw dromen te vertellen.
Ik werd deze morgen wakker met een bijzondere droom : sommigen weten ondertussen dat ik heel veel ontzag heb voor Osho, ,temeer omdat in mijn opleiding Emotioneel Lichaamswerk als basis voor het meditatief werk alle meditaties van Osho aan bod kwamen, en ondanks hij een goeroe werd genoemd ( en dat hebben mensen van hem gemaakt en niet andersom) stond hij ‘ boven ‘ alle titels die hem werden toebedeeld. Ik heb zowat alle boeken van Osho in huis, en geniet van zijn soms wel rebelse kijk op de dingen, bij wijze van ‘ denk maar even na en ga maar even voelen ‘ , ik volg een studie als Osho Zen Tarot Reader op mijn makkie uiteraard, omdat het niet even een kaartje leggen is . In mijn droom stond ik voor Osho, allebei in een gezegende stilte , een heel warm en diep oogcontact, waarop ik door hem omhels werd, heel zacht en krachtig tegelijk, en bij wijze van afscheid volgde een vederlichte kus op mijn lippen en voorhoofd. Heel sereen en zuiver in mijn beleving. Een boodschap, weet ik.
Dromen laten ons delen van onszelf zien…. Ik heb via mijn droom de boodschap ontvangen en begrepen en voel me immens dankbaar dat ik vannacht ergens in een andere dimensie Osho mocht ontmoeten. Ik noem hem niet mijn meester, noch mijn goeroe…hij Is.
Zo lieve lezers, geniet van wat er op je pad komt, voel het, bekijk het en laat het los als het niet voelt voor jou. Elke keer er een oordeel komt, vanuit een vergelijken met ….vergeef jezelf dat er alweer een oordeel kwam en nog een en nog een…want een mening wordt heel gemakkelijk een oordeel. Willen we gelukkig zijn of gelijk krijgen …of willen we de beide? Hoe gaan we met alles om, zonder anderen te schaden, anderen schade te berokkenen…want eerlijk? Ik denk wel dat we toch onze eigen eigen-aardigheden met onze menselijk kantjes blijven behouden, misschien wat meer opgepoetst, meer opgesmukt, met wat slingertjes errond…maar uiteindelijk zijn we allen wie ze zijn, hoeveel slingertjes we ook ophangen, ergens in het grote Universum worden we gezien zoals we echt zijn…en dat zonder opsmuk, slingertjes en ballonnetjes om ons heen. Puur in ons naakte Zijn.

Een volgend blog wijd ik aan de Volle Maan op 29 Mei, dit keer breng ik het weer eens anders; overal kan je lezen over de planeten en hoe ze zich verhouden. Ik blijf Kaypacha met zijn Pele Rapporten volgen, iedereen die graag meer wil weten over alle kosmische gebeurtenissen en veranderingen, zijn altijd welkom in een verhelderend consult. Belangrijkste boodschap voor vandaag is: bereid je voor op een nieuw hoofdstuk, maar dan ga je eerst het vorige moeten afsluiten.

Warme hartegroet
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com