Paragnost Eddie en Consulenten

Volle Maan in Schorpioen

Volle Maan in SchorpioenVolle Maan in Schorpioen of de Maan van het Ontwaken 10 mei 2017

Wat bijzonder….de Maan van het Ontwaken verwijst in eerste instantie naar de natuur, bloemen, planten komen tot bloei, nieuw leven komt tot bloei toch ook wij komen stilletjes aan uit de winter, of uit onze persoonlijke winter. Het thema is duidelijk…we zijn klaar voor het nieuwe, voor onze eigen her-geboorte, velen hebben ballast losgelaten, zijn zelfs letterlijk ‘ afgevallen ‘, door gezonde keuzes te hebben gemaakt op zowat elke laag van het leven. En het is goed om hierbij niet teveel te wijzen naar anderen, maar wel gericht te blijven op jezelf. Alles waardoor je heen bent gegaan, heb je niet gedaan voor de buitenwereld, voor je ouders, voor je familie, voor je vrienden, voor je collega’s, maar wel voor jezelf, tenminste dat hoop ik wél. Hoe vaak heb je jezelf niet betrapt dat je het misschien vaak over ‘ de ander zit niet op mijn trilling ‘ had….’ Terwijl het eigenlijk niet over de ander gaat/ ging, maar wél over jou. Het eeuwige vergelijken waar jij staat en de ander draagt echt niet bij tot een gelukkiger leven, ik geloof dat het eerder de oude waarden als competitief gedrag, vanuit die vergelijkingsdrang, voedt. Het gaat enkel over jou én hoe je je verantwoordelijkheid voor je eigen leven draagt, uitdraagt én hierin de verwondering kan ervaren dat de ander – als we het dan toch even over de ander willen hebben- evengoed op zijn manier een manier zoekt en vindt om zijn eigen leven uit te dragen. Bijzonder als we in dit gevoel elkaar kunnen zien. Wow, dan zijn we toch echt goed op weg naar het creëren van een collectief liefdevol en bezield leven.

Volle MaanHet is het perfecte moment om de energie van de Volle Maan te gebruiken om onze zielsdoelen concreet te maken. Zorg ervoor dat je plannen vanuit je hoofd de weg vinden naar je hart en vanuit je hart, kan je deze daadwerkelijk en concreet neerzetten. Voel je niet ontgoocheld als je ook je vooropgestelde doelen dient te veranderen of nader moet onderzoeken of deze dienen voor je allerhoogste potentiële groei….het is geen schande dat je soms ook iets moet loslaten, omdat dit niet echt bij je past, niet helemaal afgestemd is op je werkelijke zielsdoel, eveneens relaties die nu beëindigd werden dragen herinneringen die je in je hart mag koesteren, want elke relatie die er is geweest is, is een verbinding in liefde geweest en on-uit-wisbaar. Alles wat sterft, komt weer tot leven, op een andere manier. De enige constante in het levensritme is dat het leven een eindeloze beweging is van leven tot leven, van leven na leven….zelfs de dood is een overgang naar leven, op een andere manier.
Met Schorpioen worden we uitgedaagd nog dieper te graven….tot op de bodem de duik te nemen naar die delen die we toch nog liever verborgen houden…ai ai….zal dit nog lukken, zoja, ten koste van wie, ten koste van wat….schorpioen dwingt ons bijna om ons over te geven, zoniet kan die staart van schorpioen pijnlijke steekjes geven.
Wat heb jij de laatste maanden veranderd en losgelaten? We zijn nogal door een turbulente periode gegaan, niet? Die eerste retrograde Venus heeft veel wat tranen gekost voor geliefden, de Mercurius retrograde liet ons ook knallen op communicatief vlak….en dat er nu nog drie retrograde lopen, waarvan Pluto tot 28 september, die keert ons binnenste buiten….die laat ons ( samen met CHEIRON) onze gewonde delen van het verleden ( en een heel ver verleden) zien, en geeft ons de kans deze te helen. We dragen naast onze persoonlijke wonden, ook de wonden die we allen dragen op collectief vlak, alsook onze Grootse Moeder Aarde.
Heb je bij jezelf ontdekt dat je je eindelijk wou losmaken van de vastliggende geplaveide wegen, omdat het nu eenmaal zo hoorde te zijn, omdat die geplaveide wegen best comfortabel voelden, of omdat je er niet bij stilstond dat het niet jouw wegen meer waren, maar wel de wegen die je ouders, grootouders voor zoveel jaren hebben bewandeld en je dacht dat dit ook jouw weg was/ moest zijn? Of omdat het van jou werd verwacht?
Heb je bij jezelf ontdekt dat je nu je mond opentrekt, jezelf laat horen, jezelf laat zien, je masker laat vallen, ook al riskeer je niet meer zo aardig en lief te worden gevonden….ook al breng jij de eerlijkste meest authentieke versie van jezelf op een liefdevolle manier…er zal wel altijd iemand zijn die je toch niet meer zo lief vindt. In liefdevolle vriendelijkheid jezelf uiten, jezelf laten zien staat haaks op de sub-assertieve manier om jezelf te uiten op een naar aandacht schreeuwerige manier, met onderdrukte boosheid en woede, met de vuisten op tafel kloppen dat je het nu wel helemaal beu bent en niemand je nog de mond zal snoeren. Dit is een agressieve manier en ok, misschien moet je eerst wel eens, na jaren onderdrukking, je keelregister opentrekken en in alle toonaarden jezelf laten horen…Volle Maan in Schorpioenstemwerk heeft een bijzonder en krachtig effect voor mensen die te lang gezwegen hebben, die mensen herkennen we vaker door heel zachtjes praten, fluisteren, met een dichtgeknepen keel, alsof het veel moeite kost op een heldere, krachtige manier te praten. Krachtig en helder staat niet synoniem voor roepen en krijsen. Het is dus ook heel goed om vaker te zingen, je keelchakra te openen, en stem of geen stem, dat is een fabeltje, iedereen heeft een stem en iedereen kan zingen, ik heb nog geen enkel kind gekend dat niet kon zingen, tot de eerste keer de kritiek kwam dat het maar best zijn mond kon houden, want dat het andere kind veel beter kon zingen. Zo ontstaat de eerste blokkade in de keelchakra.

Een prachtig moment om de natuur in te trekken, de groei-en bloeikracht van de natuur te bewonderen, te zingen, te dansen en alles wat jou een gevoel van her-nieuwing, her-geboorte geeft, het maakt niet uit hoe jij er vorm aan geeft, als het maar fijn voor jou voelt…zet nog eens alle gedachten op een rijtje, maak een collage, een vision bord met jouw verlangens, idealen…en voel ook hierbij of je energie stroomt…als je dit allemaal voelt van je kleinste teentje tot je kruintje, weet dan dat dit het is…blijft het bij je hoofd, je denken en voel je niet de opwinding, de passie en de magie…ik zou zo zeggen….verkwist je energie niet in doelen of verlangens waar je je niet echt van harte verbonden mee voelt.

Heb een fantastische Volle Maan, op weg naar jouw authentieke JIJ!
Medium Mieke
www.miekecoigne.com