Paragnost Eddie en Consulenten

Volle Maan ( in Boogschutter)

Volle Maan ( in Boogschutter)Volle Maan ( in Boogschutter) in het teken van healing- transformatie en hercreatie

In mijn consulten is het de laatste opvallend dat meer en meer cliënten me vertellen zich onrustig te voelen en meteen denken dat die onrust niet van zichzelf komt. Het antwoord hierop is dat we aangesloten zijn op het collectieve energieveld, we leven op een levende planeet, voor zielsverwanten is het niet vreemd elkaars energie te voelen , met andere woorden , het is een voortdurende energetisch voelbare wisselwerking.
De laatste paar maanden is het duidelijk geworden welke relaties de heftige shift hebben overleefd en welke niet, hoe dan is het voor sommigen een heel pijnlijke confronterende tijd geweest om eerlijk te kijken naar relaties. Dat deze tijd gepaard gaat met een scala van gevoelens en emoties is menselijk, loslaten, scheiden is voor sommigen een intens rouwproces.

Het gevoel van mislukt te zijn, het gevoel van gefaald te hebben, aanzien te hebben verloren in de maatschappij omwille van een relatiebreuk staat vaker haaks tegenover het gevoel te weten dat het einde van de relatie in zicht was…vaak met een heel dubbel gevoel omwille van de buitenwereld.

Er komt ook meer evenwicht in de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf, en hierdoor ontstaat een nieuwe verbinding tussen partners waarin zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie zich kan ontwikkelen: mannen ontdekken opnieuw hun kwetsbare, zachte kant en vrouwen ontdekken hun daadkrachtige kant. Dat deze weg niet evident is, heeft te maken met de Vissentijdperk energie waarin de verwachtingen naar mannen toe voornamelijk gericht waren op het gezin onderhouden en naar vrouwen toe de koesterende, zorgende/ verzorgende functie. Voor het evenwicht is bereikt in onszelf én in onze relaties, zullen we nog een eindje onderweg zijn, en dat is prima, zolang we maar onderweg zijn en zoeken naar die diepere verbinding en éénwording in onszelf. In kwetsbaarheid én veerkracht. Mannen worden geen vrouwen en vrouwen worden geen mannen, het creëren van een gemasculiniseerde vrouwen ( zoals we vaker horen: de vrouw draagt de broek) en gefeminiseerde mannen ( die man is een echte pantoffelheld) is niet de verandering die beoogd wordt in de Nieuwe Tijd. Zoals in eerdere blogs geschreven werd gaat het wel om gelijkwaardigheid en transparante verbindingen met elkaar. Boeiend is de hele geschiedenis en evolutie van het matriarchaat- het patriarchaat en de herhaling van de geschiedenis erop na te lezen…boeiend om te merken Volle Maan ( in Boogschutter)hoe de geschiedenis zich herhaalt…en elke keer vanuit een nieuwe tijdsfase een omwenteling kent….nu streven we naar die gelijkwaardigheid ….bijzonder hoe we dat met ons allen voor mekaar krijgen!?
In het kiezen voor je geluk kan je nooit falen, ook al word je omgeven door mensen die je doen twijfelen aan je keuze omdat je een huis hebt samen, kinderen, een uitgebreide vriendenkring, jijzelf maakt die keuze vanuit je hart en als je dit proces samen kan opnemen, dan kan je ook elkaar laten gaan voor elkaars allerhoogste welzijn. Een illusie? Zeker niet….! Aardse wegen scheiden hetgeen niet betekent dat de verbinding in het hart verdwijnt. Het spreekwoord zegt: ‘ Uit het oog, niet uit het hart ‘, ‘ Maak van je hart geen moordkuil ‘….Als het karma tussen twee mensen afgewerkt is, de lessen zijn geleerd ( wat voor incarnatie werd besloten welke lessen , ervaringen nodig zijn in dit aardse leven om dan elkaar weer de vrijheid te geven) zie ik vaker mensen in liefde elkaar loslaten. Loslaten in liefde….hoe gek kan dat nu weer zijn? Helemaal niet gek….belicht vanuit Zielsperspectief is een zielscontract niet wat wij mensen ervan maken op aards niveau. Alleen kunnen twee mensen vanuit dit hoger bewustzijn dit samen doorleven, herkennen, erkennen en zonder strijd dan wel met dankbaarheid ruimte geven. Mensen die hierin nog niet dat inzicht hebben…zullen hier nog steeds over oordelen.

Ik heb het vaker over de retrogrades in het duiden van het waarom niet-verwerkte pijnlijke situaties uit het verleden naar boven komen ( de retrograde Pluto tot eind september) en waarom het belangrijk is zoveel mogelijk ballast uit het verleden op te ruimen, schoon schip te maken ( wat niet betekent vanuit een ‘oog om oog, tand om tand ‘ houding) desnoods voor de dieperliggende traumatische ervaringen professionele hulp te zoeken ( je hoeft hier niet alleen doorheen te gaan). Ieders persoonlijke karma- issues kunnen we nu aanpakken in eerste instantie om onszelf vrij te maken van het verleden ( je bent niet je verleden al heeft je het wel gevormd tot wie je hier en nu geworden bent en als je hierbij ervaart dat dit je niet langer gelukkig maakt is het tijd om naar die verwonde delen in jezelf te kijken als een waarnemer en die delen te healen op diep zielsniveau).

Ook wij als spiritueel hulpverleners zijn hier niet vrij van….hoe kunnen wij het werk doen als zuiver kanaal, als zuiver raadgever, als ons hele systeem nog vol traumatische ervaringen zit? Ik geloof niet dat we dit zomaar kunnen uitschakelen….niemand heeft een knopje aan- en uit. Hierop ontdaan reageren is al een tekentje hiervan….erkennen dat er nog veel ballast wordt meegezeuld als spiritueel raadgever en hier in liefde voor het zielswerk aandacht aan geven, verwerken en loslaten is en zal voor de komende tijd niet te vermijden zijn.

Doordat er nog wel een aantal planeten voor de nodige turbulentie zorgen, crisissen veroorzaken ( kan op elk vlak zijn: relaties, gezondheid, werk, kinderen, gezin, familie….) is het ook belangrijk heel dicht bij jezelf te blijven, je dagelijkse spirituele hygiëne toe te passen, de beschermende mantel van Ae Michaël om je heen, want voor je het doorhebt, laat je je meeslepen door de onverwerkte emoties van anderen waardoor jij je weer laat meeslepen in situaties die eigenlijk niet belangrijk zijn, en toch merk je naderhand dat je je irriteert aan die onbenullige opmerkingen, aan die zinloze uitspraken….ja, we komen onszelf hier dan ook heel goed tegen. We hoeven dus niet langer naar die ander te wijzen, maar te kijken waarom wij ons vaker uit ons midden (ons centrum) laten halen.
Ik hoor vaker tijdens mijn consulten….ik weet heel goed wat ik niet meer wil, maar ik voel me nu op een dood spoor zitten, ik weet echt niet wat ik wil, laat staan…ik weet niet wat ik hier eigenlijk doe. Het enige wat ik doe is piekeren….ik slaap slecht, ik eet ongezond, ik doe maar alsof ik me blij voel, maar ik voel me leeg, eenzaam….ik ben voor het ongeluk geboren. En kom me vooral niet vertellen wat ik moet doen. Goed. Dat neem ik mee, dat heb ik gehoord. Ik hoor iemand die enerzijds het verhaal kwijt wil én ik hoor ook iemand die wel hulp zoekt én tegelijk voel ik dieper in dat het gaat om iemand die al vaker heeft gehoord wat die moet doen of niet moet doen. Inderdaad, het is niet mijn opdracht om iemand te vertellen wat hij/ zij moet doen en wat hij/ zij niet moet doen. Het is in eerste instantie luisteren, aanwezig zijn, geen commentaar geven op hoe die persoon zijn/ haar leven heeft geleid tot nu toe, want hierover moet ik geen oordeel vellen. Onbevooroordeeld luisteren naar de mens die aan de andere kant in een voelbare diepe ( spirituele- existentiële crisis is beland, laat mij vooral al mijn voelsprieten gebruiken om een ingang te maken naar diens hart….een hart dat verlangt naar erkenning in wie die mens is ( geworden) en die kleine ingang die er is langzaam maar zeker ruimer te maken, stapje per stapje….ik kan evengoed zeggen ‘ Nou, je hebt nogal weerstand tegen verandering ‘ …gegarandeerd dat ik zelf de oorzaak ben dat die mens de deur ( diens hart) dichtgooit. Dat heb ik dan zelf veroorzaakt en niet die mens aan de andere kant.
En dat dit soort van gesprekken vaker plaatsvinden met het toenemend bewustzijn van cliënten en alle gevolgen die in vele blogs zijn geschreven. En dat wij dit als spiritueel adviseur met heel veel zorgvuldigheid en respect dienen aan te pakken, spreekt voor zichzelf.

Volle Maan ( in Boogschutter)Jij als lezen van dit blog kan dit stukje misschien plaatsen vanuit de situatie waarin jij je nu bevindt, jij alleen kan de deur op een kiertje zetten en een glimp nemen in je hart, en eens kijken welke weg jij tot nu toe al hebt afgelegd. Jij kan nu kijken naar je gedachten, de woorden die je over jezelf uitroept, wat jij jezelf waard vindt en waarvan je dit tot op heden laat van afhangen en of dit werkelijk de echte jij bent ( en niet wat anderen hierover te vertellen hebben, of wat de buitenwereld uitroept, of wat je ouders je vertellen enz….). Oh ja, ben je bang dat vrienden je dumpen, omdat jij uiteindelijk jezelf laat zien, omdat jij je authentieke jij bent? Ben je bang om niet meer in dat succesvolle clubje die plek te krijgen waar je voorheen zo trots voor was doch met een maskertje rondliep? Best confronterend omdat je je enerzijds realiseert niet langer deel uit te maken van dat succesvolle clubje die je een stapje verder kon helpen in je carrière, en anderzijds opgelucht voelt voor het loslaten van je maskertje. Niet is wat het lijkt….las ik in het laatste artikel van Bob Kukler, onze hoofdjes zijn zo vol-geprogrammeerd met hoe iets hoort te zijn om gelukkig te zijn, één ding zijn we wel vergeten – nl onszelf in het hele verhaal. Allemaal programmaatjes die we sinds onze kindertijd ( en zelfs intra-uterinair) meegekregen hebben en waar we als onschuldig niets-vermoedende en – wetende lammetjes alle programmaatjes keurig hebben opgeslagen en voor waarheid hebben aangenomen. Dat er steeds meer en meer waarheden in vraag worden gesteld, is positief…doch ik kan me ook voorstellen dat dit voor diegenen die net op het pad van bewust wording zijn beland, heel wat teweeg kan brengen. Het Universum werkt op alle vlakken in ons leven door, er zijn geen uitzonderingen, in die zin is het Universum perfect….wij mensen trekken onbewust bewust/ bewust onbewust situaties, mensen naar ons toe vanuit onze staat van bewust- zijn. En hierin kunnen we kiezen om te groeien of vast te houden. Groeien betekent ook loslaten en vasthouden betekent stagneren. Eens we kennis hebben van deze Universele Wetten, kunnen we het leven creëren waarnaar we verlangen….en ik voeg er snel aan toe: zo dit in overeenstemming is met onze blauwdruk. En hoe weet je of jouw verlangens in overeenstemming zijn met jouw blauwdruk? Simpel eigenlijk….keren we even terug naar dat succesvolle clubje. Stel dat jij beroemd wil worden als auteur, je maakt kennis ( je kiest ze ook zelf uit) met een clubje succesvolle schrijvers die ook jou onder hun vleugels nemen, die je het vak leren kennen, alle technieken aanreiken…maar eigenlijk diep in je hart is je motief: snel rijk en beroemd worden….via dit succesvolle clubje schrijvers, eigenlijk gaat het je niet zozeer om auteur te worden, eigenlijk kon je evengoed een cursus kaarten leren leggen volgen, en solliciteren op een plek waar je snel rijk en beroemd kan worden, maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoe je dit doet, als je maar snel rijk en beroemd kan worden….je gaat op je doel af, recht of krom…maakt niet uit. Stel….je hebt wel wat talent om te schrijven, stel, je hebt wel wat talent om kaarten te leggen….maar zucht….dat beroemd worden en snel rijk worden, zucht ….dat succes blijft toch wel te lang op zich wachten….wat is er toch mis met mij? Zo heb ik iemand jaren geleden beluisterd….ik doe dit , ik doe dat….en geen enkele van mijn cursussen werkt, hoe komt het dat die anderen die minder kunnen dan ik wel cursisten hebben, komen er snel mensen, lopen mijn cursussen vol, ik liet de vrouw er alles uitgooien wat haar frustreerde, wat haar dwars zat, welke overtuigingen ze had over zichzelf ….één vraag was voldoende om haar de ogen te openen: ‘ Wat is jouw grootste innerlijke saboteur ‘. Toen werd het even stil…..het was niet het antwoord dat deze zoekende vrouw verwachtte. Haar focus was uit route geslagen….ze keek teveel naar het succes van anderen, ze vergeleek zichzelf met diegenen die wel met gemak cursussen organiseerden, de focus lag niet (meer) bij zichzelf en het mooie werk dat ze zeker kon neerzetten, doch keek hier en daar en ginder…..en zo beluisterde ik de vrouw in meerdere zich herhalende gesprekken op dezelfde manier. De focus bleef ze helaas op de anderen, die haar succes ondermijnden, bedreigden, leggen en niet op haar zielsdoel. Op een bepaald moment, na maanden heen- en weer bellen en vragen en de situatie jammerlijk uitzichtloos uitzag én deze vrouw het niet voor mekaar kreeg de anderen niet als concurrentie te blijven zien, heb ik ook de keuze gemaakt ook eerlijk te zijn in een laatste gesprek. Al mijn tools, tips, handvatten, wegwijzers naar het onderzoeken van dieperliggende overtuigingen, waren ‘op ‘. Misschien had ik iets over het hoofd gezien, misschien moest ik nog zo maanden doorgaan….alleen voelde ik eerlijk: ik laat nu iemand los omdat mijn kaarten zijn uitgespeeld. Ik vind dit ook persoonlijk belangrijk op een bepaald moment een gezonde keuze te maken in het werk….loslaten en danken voor de inzichten die ook cliënten vaker onbewust geven. Ik kan niet voor iemand anders de focus bepalen….ik kan slechts helpen te her-oriënteren, helpen te onderzoeken, helpen te kijken naar wat iemand nog niet bij zichzelf kan zien met het doel dat iemand uiteindelijk met vertrouwen eigen focus kan bepalen. Ook dit is een aanname dat spiritueel hulpverleners maar moeten volharden en volhouden, ten koste van eigen energie en eigen gezonde grenzen….na zoveel jaren werken met mensen, ben ik ook hierin mijn focus gaan veranderen, wat niet betekent dat ik slechts bereikbaar ben voor mensen die al aardig op weg zijn ( en ja dat vind ik natuurlijk heel prettig) als mensen zich jaren afhankelijk gedragen van een hulpverlener, en steeds in hetzelfde thema blijven hangen als slachtoffer en dit gedrag in stand houden ( omdat het sympathie, aandacht….oplevert) dan ken ik maar heel weinig hulpverleners die dit gedrag mee helpen in stand te houden en toch kiezen voor doorverwijzing.
Ik heb in een eerder blog geschreven dat alles waar onze aandacht naartoe gaat, groeit. Kijk maar eens hoe je kijkt naar een situatie…roep je al van tevoren af dat het schip gaat verzeilen ( in een nieuwe prille relatie) of roep je dat je benieuwd bent waar het schip heenvaart…voel maar even het verschil. Onbewust dragen we heel wat ongefilterde gedachten mee….en al even onbewust roepen we ook die ongefilterde gedachten uit…en wat pikt het Universum op? Juist.

Kijk een voor het hier en nu: Wat gaat goed in je leven? Waar ben jij oprecht blij mee? En focus voor de komende tijd welke richting je verder uit wilt gaan vanuit je hart. Uiteraard mag je ook kiezen om gezien te worden, succesvol te zijn, met gemak je inkomen te verdienen….maar hiervoor is het wel belangrijk eens al die programmaatjes te onderzoeken die nog steeds de grootste saboteurs zijn. Tijd om die harde schijf op te schonen en een ander programma op te zetten met die gedachten die je hart blij maken.

Klaar met het slachtofferschap of….levert het je toch nog die aandacht, sympathie, mede-lijden op die je na zoveel ellende en verdriet wel verdiend hebt?
Weet dat je bij het instandhouden van dit bewustzijn en die energie je eigen creator van nog meer van nieuwe ellende, nieuwe pijn bent/ wordt. Dubbel , niet? Enerzijds mag de hele wereld weten wat voor ellendig leven je hebt gehad….en anderzijds wil je er komaf mee maken, met het verschil dat je in het laatste geval niet meer die aandacht, die sympathie en dat gevoel van medelijden krijgt.
Volle Maan Ja, wat zou er kunnen gebeuren als jij nu vandaag die beslissing neemt, de regie van je eigen leven in handen te nemen? Inderdaad….diegenen die je vanuit hun persoonlijke slachtofferbewustzijn bijtraden, meevoelden….laten je na een tijdje links liggen, want jij hebt een gezonde keuze gemaakt niet langer in dat slachtofferbewustzijn verder te leven. Soort zoekt soort, zegt het spreekwoord en ergens zit hier een waarheid in. Kijk eens rond, snuffel eens op de zovele communicatiekanalen….lees eens hoe vaak meegeleden wordt met berichten van mensen die niet eens persoonlijke vrienden zijn maar we voelen ons aangesproken in de situatie ( vb je partner verlaat je voor een snotneus zonder kinderen en jij blijft achter met vier kinderen ) en gaan helemaal mee in de ellende van anderen en oordelen dat het de pan uitswingt…..terwijl de waarheid ergens in het midden ligt, maar toch…mensen verliezen zich volop in het slachtofferschap en waar een slachtoffer is, is ook een dader….terwijl het niet langer meer aan de orde is in dit bewustzijn te blijven hangen. Het is een manier om niet naar eigen aandeel te moeten kijken, het is ook gemakkelijker met een vinger naar de ander te wijzen ( en kijk maar eens, je richt er zonder er misschien wel bewust van te zijn, drie naar jezelf) .

We zijn allen mede-creators van onze eigen werkelijkheid….en wat de werkelijkheid op dit moment is, is hoe ik en jij en iedereen mogen ervaren dat niets is wat het werkelijk is. Willen we onze drama’s blijven herhalen, dan creëren we nieuwe drama ’s en de drama’s volgen elkaar nog sneller dan snel op. Als we elkaar blijven bestrijden, wordt het ons op macro niveau getoond waar wij onze eigen innerlijke demonen nog niet hebben erkend ( herkend); ik lees vaak wakker worden…maar wat is dat voor jou ‘ wakker worden ‘? Wakker worden en oorlog voeren? Wakker worden en de strijd aanbinden? Wakker worden en toch maar zwijgen en slikken? Wakker worden en onze verantwoordelijkheid opnemen op elk vlak van ons leven? Wakker worden en leren delen met elkaar ipv elkaar nog steeds de loef willen afsteken? Wakker worden….trouw blijven aan jezelf? Wakker worden en ons realiseren dat we hier voor een zuchtje hier op aarde zijn om menselijke ervaringen op te doen , ons herinnerend dat we allen een goddelijk wezen zijn?
Wat is het nu wat voor jou jouw bijdrage is voor jouw persoonlijk leven en hoe wil jij dat misschien delen met mensen om je heen….Aquariustijd, Nieuwe Tijd….ik zeg wel eens…we zitten nog maar in het heel prille begin ervan, we willen zo graag in die andere hogere dimensies vertoeven, niet? Daar waar we vandaan komen en/of naar terugkeren of zelfs naar andere stelsels?

Ik kan me slechts enkel laten leiden door mijn ziel en mijn ziel leidt me hier op aarde om verder karma af te werken en als ik klaar ben in dit stoffelijke leven, keert mijn Ziel naar die plek waar het enkel Liefde en Licht kent.

Heel veel liefs, hou het goed lieve lezers en cliënten, geef de leiding aan jouw Ziel!
Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com