Paragnost Eddie en Consulenten

Volle Maan 30 April in Schorpioen

Volle Maan 30 April in SchorpioenEn we zullen het wel al voelen….voor de meer gevoelige zielen is deze maand al behoorlijk intensief en heftig geweest: dit is eigenlijk niet negatief ook al kunnen de persoonlijke belevingen en ervaringen in het moment zelf wél anders voelen. Ik hoorde menige cliënten vragen: ‘ Wanneer houdt nu eens een keertje op, Mieke ‘? Vertaald: ‘ Wanneer wordt mijn leven een keertje rustiger, wanneer stoppen mijn problemen, wanneer gaat mijn minnaar / minnares voor mij kiezen, eindeloze ‘ wanneer- vragen ‘. Ik begrijp het allemaal wel, ik voel diep van binnen mee met de mensen die zich eerlijk en kwetsbaar opstellen naar mij, die zichzelf écht laten zien…alleen: ik kan echt niet antwoorden op alle wanneer-vragen , ik wil niet meegaan in een stroom van voorspellingen die antwoorden geven op hetgeen cliënten soms wanhopig verlangen, omdat, als we mensen handvatten, inzichten meegeven om bewust om te gaan met zichzelf in relatie tot alle levensthema’s, ze écht hun leven in handen nemen. Gelukkig worden ook veel mensen zich hiervan bewust. Hoe meer inzicht je ont-wikkelt in jezelf, je niet laat intimideren of beïnvloeden door de diversiteit van meningen over wie jij zou zijn, hoe krachtiger je in jezelf voelt staan. Zoals ik al in een vorig blog had geschreven…meningen zijn meningen en je kan wel luisteren naar iemand bij jou opmerkt en eerlijk voelen of je dit bij jezelf herkent, zoniet kan je hier te maken hebben met een projectie naar jou toe. Zoals ik ook al in andere blogs heb geschreven zullen meningen heel divers zijn, ook al doe je nog zo hard je best om in de gratie te staan bij iemand die jou niet aardig vindt, en de redenen hiervan zijn zelfs niet belangrijk om te kennen, aanvaarden dat iemand jou niet accepteert zorgt ervoor dat je emotioneel volwassen wordt. Mensen die elkaars ziel zien, staan al een stukje verder in hun bewustzijn; je kan het zien als een klasje, waarin het ene kind in de eerste klas zit en het ander kind in de derde klas. Het kind van de derde klas kan begrijpen waarom het kind van de 1ste klas nog geen vraagstukken kan oplossen, maar het kind van de 1ste klas maakt zich geen zorgen over vraagstukken, vraagstukken komt niet aan de orde in dit klasje. ( Kent liefde grenzen ? ( 5 delen) van Helena Scheper zijn bijzondere aanraders )

Om terug te komen bij de Volle Maan in Schorpioen: de energie is vrij krachtig en dagen ervoor voelen we ons toch meer opgezwiept en dat kan nog een paar dagen na-werken. De maan-energie bouwt zich op, het is dus niet zo dat het net op dié dag en enkel op dié dag gevoeld wordt, net door de opbouw.

Schorpioen gaat sowieso graag naar de diepte en de kern. Wie de diepte ingaat in zichzelf, raakt zijn schaduwkanten, angsten, innerlijke demonen aan. Schaduwkanten kunnen je heel interessante dingen laten zien over jezelf, als je het aandurft die sprong naar de diepte te maken zonder jezelf te veroordelen, word je weliswaar uit je comfortzone getild, word je wakker geschud en kan je elke schaduw liefdevol ombuigen tot een waardevolle kwaliteit. Je innerlijk zonnetje gaat weer schijnen en je ontmoet mensen met wie je je vanuit dit innerlijk zonnetje en helder licht kan verbinden. Ik hoor meer en meer mensen vertellen dat ze afscheid nemen van familie-leden, vrienden, en niet omdat ze ‘ slecht ‘ zijn, maar heel eenvoudig omdat hun bewust Zijn zodanig veranderd is, dat ze niet anders meer kunnen dan los te laten. Je kan loslaten zonder wrok of boosheid, want als er nog één of ander gevoel of emotie aanwezig is, blijft die ongeziene verbinding in het midden ‘ hangen ‘. Misschien ben ik hierin nogal ‘ resoluut ‘ in geworden, door de jaren heen….misschien is het eerder ‘ consequent ‘ in mijn woorden en daden. Waar ik jaren geleden nog vaak ‘ de kerk in het midden wou houden ‘, omwille van gemoedsrust, merkte ik dat ik een ‘ rol ‘ speelde vanuit schuldgevoel, verborgen achter een masker. Dit gedrag heeft me heel veel schade aangebracht in mijn schildklier. Wie herkent het niet: slikken en blijven slikken, omwille van de vrede, de gemoedsrust…tot er geen plek meer is om te blijven slikken en je niet anders meer kan dan te stoppen met destructief gedrag?

Na het overlijden van mijn papa, heb ik de moed gehad om drastisch knopen door te hakken, 9 jaar geleden. Het was het één of het ander: zij of ik. Jaren dus….jaren van inslikken en slikken, maakt zeker gevoelige mensen zo kwetsbaar en breekbaar. Het moet niet altijd zo drastisch…doch soms kan het niet anders als je weet dat je een heel andere weg bewandelt, waar bij je naasten helemaal géén ruimte voor is. Dan houdt het een keertje op. Soms zie ik nog wel mensen spelletjes spelen en uitdagen….en dan weet ik als ik me hierin toch geraakt voel, mag ik ook eerlijk gaan reflecteren waar nog een stuk ‘ pijn ‘ onder zit. Ik kom vrij snel uit bij één of ander pijn-stuk , kan hierin vanuit mijn basis-aan werken en desnoods laat ik die persoon helemaal los. Ik kan niets meer met mensen die spelletjes spelen of uitdagen of bewust negeren om te kwetsen. Ik lees wel vaker dat elke persoon die in je leven komt een leraar kan zijn, en dat klopt. Ik voeg er ook zelf aan toe: als de les die eronder zit, begrepen en geleerd is, verwatert het contact en verdwijnt die uit je leven. En ik geloof wel dat je via al die leermeesters, écht kunnen groeien naar ons ware potentieel, als mens. We zijn voortdurend leermeesters voor elkaar en soms raken we bewust/onbewust of bewust oude pijnstukken bij elkaar aan.

Het is zo belangrijkheid om in echt-heid verbinding te maken vanuit jezelf met de ander; weet je dat je dit doet omwille van het gevoel van verplichting vb, dan vind ik het altijd veel eerlijker je te ont-doen van het zogenaamde ‘ moeten ‘ , of ‘ het niet anders kunnen omdat het je nicht/ neef/ tante/ moeder/ broer/ zus….is . Voor iemand die een sterk ontwikkelde intuïtief heeft en hoogsensitief en -bewust is, wordt dit heel sterk gevoeld…het is niet oprecht, niet gemeend of er is een dubbele boodschap aan verbonden. Dat is het ‘ ruis ‘ wat gevoeld wordt…je kan het niet bewijzen, want het is een ‘ voelen ‘ en een ‘ weten ‘ en hierover discussiëren is energieverlies. Het is altijd heel fijn als je dit gevoel kan delen met iemand die zich kan inleven, kan luisteren zonder afbreuk te doen aan hetgeen je voelt, of zonder jouw gevoel te ontkrachten , of te vergoelijken ongeacht om welke reden.

Door mensen die geen gevoelig empathisch vermogen hebben ontwikkeld, of je dat kan ontwikkelen betwijfel ik enigszins, worden gevoelige mensen snel in het hokje gezet: ‘ lange tenen, veel te gevoelig ‘ . Sinds ik een opleiding tot HSP coach volg, herken ik heel veel in de vele verhalen in de opleiding en de bedoeling ervan is toch uiteindelijk: zichzelf blijven en op eigen intuïtie vertrouwen.

Dus Schorpioen laat ons onze emotionele waarheid aan de oppervlakte brengen, dus het is opschonen van binnenuit…en we weten dat tijdens het opschonen onverwachte dingen naar boven komen waaronder angst. De essentie is uiteindelijk de schepper van ons leven te worden, vertrouwen dat we geleid worden door Spirit om in liefde te handelen , in liefde te denken, in liefde te zijn. Alles wat niet op die manier wordt gevoeld….omdat er nog verborgen agenda’s meespelen, is geen liefde, maar manipulatie.

Schorpioen staat voor los-laten , transformeren en transmuteren. De inwerking van Mars, Pluto ,Saturnus en Jupiter vormen het vurige verlangen om los te laten, ons eigen proces aan te gaan, door te zetten en uit te kijken en uit te reiken met vreugde naar wat voor ons ligt.

Zoals Kaypacha ( wekelijkse vertaalde Pele rapporten) een dieper inzicht geeft omtrent de opstapjes naar een bewuster samen-leven en samen-werken, van het ik doe mijn ding naar wij geven elkaar de hand en creëren samen een netwerk van liefdevolle verbinding. Het vervangen van het ene paradigma door een ander paradigma geeft hetzelfde resultaat. Alert en waakzaam blijven voor de komende periode in manipulatie op een niet direct waarneembare manier…wat niet voelt, voelt niet, twijfel dus nooit aan wat je allereerste gevoel: je kan nog nog één en ander op je bordje krijgen in de zin van: ‘je hoort dit te doen, je moet dit doen…’ onderzoek maar even eerlijk of dit ‘ hoort ‘ en ‘ moet ‘ echt resoneert met hoe jij dit voelt. We doen nog heel wat uit een soort van schuldgevoel of omwille van de reacties van de buitenwereld, aldus sussen we het ‘ geweten ‘, terwijl het hart iets anders voelt.

We kunnen ook uitkijken naar wat ons dan wél diepere vreugde geeft! Wat ons hart openmaakt/ of openhoudt , hoe we na al het vorige werk nog sterker, resoluter, lichter en liefdevoller in ons leven staan, zonder masker, figuurlijk naakt tegenover en met elkaar durven te staan. Wow!

Je kan je overgeven aan de oneindige stroom van het leven, jouw leven, je hoeft je niet te haasten, je hoeft die stroom niet sneller te doen stromen, het is het durven overgeven aan je eigen stroom, waarin je nooit in de steek wordt gelaten door Spirit. Het moment dat je de stroom van de massa wilt volgen, wat ook een mogelijke keuze kan zijn, ben je niet meer verbonden met je Ziel. Durf je tegen de massa instromen? Voel eens de beweging en ga eens lijfelijk bewegen in vloeiende muziek. Voel het in je hele lijf….wat gebeurt er? Lichaamswerk en dans brengen je van je hoofd naar je hart in je lijf en daar kan je voelen wat er niet stroomt én welke richting jij wil uitgaan. Voor hen die Gabrielle Roth kennen …dansen met de vijf elementen is een aanrader voor diegenen die helemaal vastzitten in het hoofd, zich verstard en krampachtig door het leven worstelen. Dansen, zingen, zwemmen, lachen….even uit het hoofd en voelen.

Niets forceren als je strakke planningen hebt gemaakt, want Jupiter loopt nog tot 10 juli retrograde. Gebruik de tijd om van binnenuit open te bloeien! Her-ont-dek waar je passies liggen, creëer het leven vanuit levensvreugde, passie en overgave.

Je kan voor jezelf de tijd nemen om een aantal reflectie- vragen te onderzoeken:
– Leef je meer vanuit ‘ angst ‘ dan ‘ vreugde ‘?
– Heb je jezelf betrapt op ‘ sluw ‘, ‘ doortrapt ‘ en/ of ‘ kwaadaardig ‘ gedrag naar iemand toe?
– Herken je vaker de neiging jaloers, achterdochtig, wraakzuchtig te reageren op anderen?
– Heb je je vooral gefocust op het negatieve in plaats van te kijken naar mogelijkheden en kansen?
– Hoe beleef jij seksualiteit? Vanuit verbinding? Ontlading? Hoe voel jij je over jouw seksualiteit als man/ als vrouw?
– Wie wil jij vergeven uit het verleden ( omdat je dit vooral wil doen voor jezelf zodat je verder kan) Wat verwacht jij ( eventueel ) nog van de ander?

Heb een liefdevolle Volle Maan lieve mensen
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com