Paragnost Eddie en Consulenten

Volle Maan

volle maanVolle Maan – in Ram- de Jachtmaan 16 oktober : Verstilling- Inkeer

Het is buiten al wat frisser geworden, het wordt sneller donker en het is ook de tijd om ons meer naar binnen te keren, tot verstilling komen, even afstand nemen van de turbulente wereld. Er is zoveel gaande op dit moment. Voor de meer gevoeligen onder ons, kan dit gevoel als vrij intens ervaren worden.
Doch het is des te heftiger in onze eigen binnenwereld in het geval we nog niet echt aan onszelf zijn toe-gekomen.

De tijd nemen om tot innerlijke rust te komen in plaats van onze focus naar buiten te blijven richten en te blijven kijken wat de ander doet, waarom en hoe….terwijl er zoveel in onszelf te ont-dekken is.
Veel mensen klagen nu over een diepe vermoeidheid, voelen dat ze gas moeten terugnemen, op het randje van opgebrand en voor degenen die dan toch nog dapper willen doorgaan, omdat er nog zoveel ‘moet ‘, crashen of gefrustreerd vertellen dat niets vooruitgaat, alles uit hun handen valt ….herkenbaar?
Het lijkt wel één lang donker verhaal, maar in feite is het dat niet helemaal.
Het is nu weer de tijd voor zelf introspectie, zelfonderzoek, naar binnen gaan en alles wat nog verborgen is in ons onderbewuste, in het licht te brengen.
Waar ben je tot op heden voor weggerend?

Wat heb je tot nu toe weggeduwd, verdrongen…in de hoop dat het daar veilig opgeborgen zou blijven?
Wat is nu klaar om getransformeerd te worden? Waar laat je je nog leiden door (on-onderbewuste) angsten? Wat heb je tot op vandaag tegengehouden om voluit je leven in vreugde te leven, het werk te doen waar jouw hart harder gaat door kloppen, de gevoelens die je al zolang verdringt uit naar diegene, kortom: tijd om alle thema’s die nu voor jou belangrijk zijn met een heldere kijk en een eerlijk gevoel onder de loupe te nemen.
Wat is nou het ergste wat er je kan gebeuren als je dit doet? Dat is een vraag die ik vaak stel aan mensen die zich bijna verlamd voelen door de angst.
Het antwoord is meestal: ‘ Eigenlijk niets….ik zou me zo bevrijd voelen, er zou een hele grote last van mijn schouders vallen, ik zou weer voluit kunnen ademen…ik zou…. ‘ Dus, lieve lezers, ik stel op mijn beurt virtueel dezelfde vraag: ‘ Wat is het ergste wat er je kan gebeuren als je keuzes maakt, stappen zet naar, je gevoelens bespreekbaar maakt….’

In elk geval: niemand gaat hieraan dood….je kan anderzijds een leven blijven leiden/ lijden als een levende dode, wachtend op iemand die je komt verlossen…laat je omringen met mensen die je in dit proces ondersteunen .
Het kan ook heel heilzaam zijn om je aan te sluiten bij een groep gelijkgestemden, ervaringen te delen, rituelen tijdens de Volle Maan te doen, mantra’s te zingen…er zijn zoveel mooie manier om dit alles samen te delen om zodoende gemakkelijker door je persoonlijke transformatieproces te gaan.
De Volle Maan staat in Ram en ja Ram is vuur en hier kunnen we geconfronteerd worden met ongeduld, dadendrang, recht voor de raap en zelfstandig ageren! Je ziet wel wat je wil en zonder omkijken steven je af op je doel!
Emotioneel kan het dus ook pittig zijn, en dat kan dus reeds een paar dagen spelen, als je dit herkent, neem dan even afstand, ga even naar buiten, op het werk kan je even naar buiten gaan als de sfeer gespannen aanvoelt…tot 10 tellen, terugkeren naar een rustgevende buikademhaling doet wonderen.
Gelukkig staat er de tegenoverliggende Weegeschaal die dan weer zorgt voor de behoefte aan evenwicht tussen ons innerlijke en de buitenkant.
Heel dicht bij jezelf blijven is de boodschap. Waarnemen, observeren wat er speelt is niet eenvoudig , maar het helpt wel om in balans te blijven en je niet emotioneel te verliezen in situaties die je van je ware pad afhouden / afbrengen.

energieJe kan ook het ‘ aha – gevoel ‘ ervaren….plots valt het kwartje, plots zie je helder in , plots weet je….ook dat kan heel herkenbaar zijn.
Het is nu heel belangrijk het evenwicht in jezelf te hervinden en te herstellen, jezelf niet langer bezig te houden met voorbij is, wat klaar is, met wat anderen doen of niet doen, dit is niet je zaak. Hou je focus helder, laat gaan wat je tot nu toe krampachtig hebt vastgehouden , geniet van de mogelijks nieuwe weg, de vernieuwing in je leven, zelfs in de kleinste dingetjes vinden grootse veranderingen plaats.

Daar waar je nog de bevestiging van de buitenwereld nodig hebt, weet je dat je de beste versie van jezelf aan het worden bent.
Daar waar je eerder met kritiek naar de ander uithaalde, weet je dat je je nu focust om wie jij bent en dat de ander eveneens datzelfde geboorterecht heeft.
Daar waar je dacht de ander nodig had om iemand te zijn, besef je dat je zelf-standig en tegelijk in verbinding met de ander kan leven, zonder nog langer te moeten leunen op iemand buiten jezelf.

Wat je niet in jezelf vindt, zal je nooit buiten jezelf vinden.
Alles zit al in jezelf, want jij bent HEEL, herinner je enkel dat je als een schitterend wezen op de wereld bent gekomen.
Warme groet en een prachtige Volle Maan
Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com