Paragnost Eddie en Consulenten

Vicieuze cirkel doorbreken

Vicieuze cirkel doorbrekenElke dag worden wij geconfronteerd met de buitenwereld tenzij je in een hutje op de hei zit of op een eiland waar je de confrontatie met anderen niet aan hoeft te gaan.
Blijft wel de confrontatie met jezelf over maar je kunt jezelf ook heel listig om de tuin leiden.

Door jezelf te manipuleren en je schaduwkanten niet onder ogen te willen zien blijf je gewoon in de veronderstelling dat er aan jou niets mankeert.
Makkelijk zat want dit is wat vele mensen doen. Alles ligt altijd aan de ander en zodoende hoef je dus niet in je onderbewuste te kijken.
Jammer voor deze mensen dat we er niet omheen kunnen we krijgen allemaal onze schaduwkanten te zien en leuk of niet we gaan er wel iets mee moeten doen.

Alles wat je nu aanpakt opent de deur naar een nieuw begin waarin je meer vrijheid van leven hebt. Waar je meer ademruimte kan creëren voor jezelf en je de mogelijkheden zal hebben om je leven een andere wending te geven.
Je kan pas iets veranderen in je leven als je echt oprecht eerlijk naar jezelf bent. Als je werkelijk goed naar jezelf kijkt en jezelf leert kennen met alles erop en eraan dan kun je die cirkel doorbreken.

Ben je onzeker of wantrouwig of angstig? Zijn er factoren in je leven waardoor je zo onzeker bent geworden? Waar ligt de oorsprong van je onzekerheid? Is dit bv van thuis uit meegekomen, bv omdat je ouders je nooit erkenning hebben meegegeven?
Of is het omdat je bang bent om iets niet goed te doen omdat jij jezelf niet capabel genoeg vindt om iets aan te kunnen en wordt je daar dan onzeker van?
Of krijg je nooit complimenten en doe je volgens anderen nooit iets goed waardoor je op je tenen gaat lopen en dan juist fouten maakt? Ieder mens maakt fouten en daar leer je juist van, en daar alleen door vallen en opstaan bereik je dan momenten van zekerheid door.

Je kan de eerste keer een taart bakken en zo heel erg je best doen om het goed te doen maar die taart is niet te eten en de figuranten om je heen zoals je fam of vrienden je gezin laten duidelijk blijken dat het echt niet lekker is.
Dus het commentaar van die mensen kan je onzeker maken, maar het kan je ook de spirit geven om eens te kijken waar het dan niet goed is gegaan. Je hoeft niet meteen alles dan in het extreme te trekken door dan ‘’nooit meer iets te bakken want zie je ik kan dat niet’’ dan rol je zo in je slachtoffergedrag.

De enige manier om iets te leren is om het te doen en daar dan zekerheid in te krijgen. Anderen houden je de spiegel voor die jij te zien krijgt en ja je kan daar in kijken of je kijkt weg en kruipt weg in onzekerheid.
Gelóóf in jezelf in die immense kracht in jezelf die bron van liefde die je alleen maar hoeft aan te spreken waar je altijd op kan vertrouwen maar die je hebt verwaarloost door alleen maar naar de buitenwereld te kijken.
Je innerlijke bron is de grootste krachtbron waar je altijd uit kan putten. Daar kun je vertrouwen en rust vinden en je hele leven uit putten.

Waarom heb ik dit nu, denk je dan, waarom lukt het mij niet om mijn leven om te gooien en vertrouwen te hebben in mijzelf?
Het antwoord is Angst. Dat het je niet lukt dat je daar niet sterk genoeg voor bent om het te proberen dat je jezelf minderwaardig voelt en dat je het dan maar niet meer probeert. Alles mislukt in mijn leven ik kan dit niet het is te zwaar ik ben een mislukkeling.
Dit is omdat je jezelf nog niet goed genoeg kent en hieruit ontstaat die onzekerheid en daaruit komt dan weer de angst en dan blokkeer je bij veel dingen die je wilt aangaan.
Als je eerlijk naar jezelf durft te kijken en ook je schaduwkanten durft te erkennen dan kun je jezelf beter accepteren en hoef je geen angst te hebben om te falen.

Dit alles heeft ook te maken met het beeld van de wereld wat je voor jezelf hebt geschapen. Jij bent niet die wereld en diep binnen in je weet je dat de kosmische wetten je nooit zouden veroordelen om je zogenaamde fouten of onzekerheden.
Je Ware Zelf is zo mooi zo zuiver je aardse pijnen kunnen verdwijnen als je verbinding zou maken met de diepere lagen van je bewustzijn. Laat die destructieve gedachten los laat het gaan die angst om er alleen voor te staan.
Je hebt een basis gecreëerd van angst en dat mag je afbreken want deze basis is zo wankel dat er maar iets hoeft te gebeuren en je blokkeert.

Dit vanuit een onwetendheid over de werkelijke krachten in jezelf. Ieder mens heeft de tools mee naar de aarde gekregen om mee te werken.
De een krijgt een zakelijk stuk mee de ander ruimtelijk inzicht weer een ander de gave van het woord of creativiteit, liefde voor de natuur, en noem maar op.
Kijk eens wat voor tools jij hebt meegekregen in dit leven en ga daar eens mee aan de slag. En kijk nooit naar anderen hoe zij het doen, want we hoeven geen eenheidsworst te zijn we hoeven toch ook niet allemaal hetzelfde eruit te zien?
Iedereen heeft dus zijn/haar eigen kwaliteiten en krachten en als je bereid bent om diep naar binnen te kijken bij jezelf door onderzoek te doen naar wie jij werkelijk bent dan zou je wel eens een grote schat kunnen vinden. En je veel zelf zekerder kunnen gaan voelen dan je nu bent.

Uiteraard kunnen er over dit onderwerp nog vele andere factoren aanwezig zijn. Maar in dit blog gaat het erom dat je uit die cirkel van onzekerheid en angst mag stappen omdat je mag leren vertrouwen op wie en wat je werkelijk bent en het leven met meer vertrouwen tegemoet mag treden.

Je bent groter dan je denkt en je mag alle paden bewandelen naar een beter leven voor jezelf.
Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken aarzel dan niet om een goede coach of therapeut in te schakelen zodat je samen op zoek kunt gaan hoe je die cirkel het beste kunt doorbreken.
Weet wel één ding, jij zal degene zijn die het moet doen, de ander kan je slechts helpen een stukje verder te komen op je pad naar zelfbewustzijn.

Wil je hierover eens chatten met mij aarzel dan niet om mij eens te contacteren.
Paragnost-eddie box 68.

Warme knuffel,
Elisa-Lis