Paragnost Eddie en Consulenten

Twijfel

twijfels van een mediumIedereen twijfelt.
Mocht je nu al beslissen dat jij niet twijfelt of nooit twijfelt, dan mag je dit blog naast je neerleggen. Ik twijfel, dus ik besta, ik ben een mens. Als je dit herkent, dan mag je ondanks je twijfel om verder te lezen, kiezen. Verder lezen of stoppen.

Voilà, ik heb mijn ingang gemaakt.
Uiteraard is het niet de bedoeling om een blog te schrijven over twijfelen dan weer een paar praktische tips en handvatten mee te geven, hoe je kan voorkomen te lang in de twijfelzone te blijven hangen of je zelfs helemaal laat inpakken door twijfelgedachten.

Twijfelen is een vorm van ‘ piekeren ‘. Ken jij jezelf als iemand die voortdurend nadenkt en de voor-en nadelen tegen elkaar afweegt…lekker druk in je hoofd, niet? Of valt het nog wel mee?
Helaas leidt het niet tot een rustige ziel, maar vaak tot ‘ wanhoop ‘. Eigenlijk is het een grote vergissing om te geloven dat je betere beslissingen neemt als je veel tijd hebt om na te denken. Uit studies met professionele golfers blijkt dat ze het beste spelen als ze geen tijd hebben om na te denken over een slag. Uit nog andere studies bleek dat keuzes die je vanuit je buikgevoel maakt, ook op lange termijn meestal de beste beslissingen blijken te zijn.
Op welke manier kan je sneller en doeltreffender keuzes maken. Hier zijn een paar handvatten die je een zetje geven om sneller uit de twijfelzone te stappen.
Meestal wil je een ‘ verstandige ‘keuze maken, niet? Je kan nog zoveel informatie verzamelen, je hoofd weet nooit wat de toekomst je zal brengen. Je intuïtie is in de meeste gevallen betrouwbaarder. Als je na een keuze een goed gevoel hebt, betekent het dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Je hebt verbinding gemaakt met je hart, met je Ziel en je weet dat je anderen met jouw keuze nooit schade berokkent. Als je je zou laten leiden door wraak en over je wraakzuchtige intenties een goed gevoel hebt, omdat je de ander / anderen wil raken of een lesje wil leren, dan is het het EGO die met jou op de loop gaat. En dat is NIET wat ik bedoel. Dan is het een beredeneerde wel overdachte keuze om de ander te willen treffen en dat heeft uiteraard niets met je hart te maken.
Beeld je twee realiteiten in : Stel je even voor hoe je toekomst eruit zal zien als je vb voor A kiest. En doe hetzelfde voor B. Probeer je nu het effect van je keuze tot in het kleinste detail voor te stellen. Stel jezelf in de toekomst voor en onderzoek diverse aspecten: hoe zal je zijn, hoe zal jij je voelen als je deze of een andere keuze maakt. Stel je de twee mogelijkheden voor. In onder meer NLP kan je even een wandeling op de tijdlijn maken. Mocht je dit te moeilijk vinden, dan kan je altijd via NLP een wandeling doorheen je tijdlijn maken.
Heel eenvoudig in de meeste gevallen waarover we twijfelen en piekeren—doe iets, je leven staat in de meeste gevallen niet op het spel of net wel. Je hebt net een vervelende medische diagnose gehad, en je kan wel twijfelen over de alternatieve mogelijkheden, maar soms moet je snel en doeltreffend een knoop doorhakken en niet twijfelen. Door te lang te twijfelen kan jouw gezondheid verder in gevaar zijn. In een situatie waarin je voor een baan solliciteert en je voelt dat de randvoorwaarden niet kloppen voor je, al lijkt de baan heel aantrekkelijk, is het vaak een ‘ teken ‘ : niet doen. Het is vaker dat de omgeving enige druk oplegt om op een job in te gaan, terwijl JIJ heel goed voelt het niet te moeten doen. Hak de knoop door, velen voelen heel goed aan wat echt goed voor hen is en wat niet. Het gaat uiteindelijk niet om wat de buurman vindt dat jij moet doen of niet doen, maar wel over jouw toekomst.

De weg die je bewandelt, is JOUW WEG en alleen JIJ beslist wanneer je afslaat. Soms blijkt een keuze een goede keuze te zijn en soms niet. Dat maakt uiteindelijk niet zoveel uit. Het is nog geen reden om een keuze opnieuw in twijfel te trekken ( Ik had misschien beter…..met de ‘ Ik had ik maar….’ schiet je niets op ) Wees niet zo hard en zo streng voor jezelf, heb enige mededogen voor jezelf. Ook een verkeerde keuze is uiteindelijk een goede keuze, want het brengt je vooruit , het verruimt je horizon en dat is allemaal veel beter dan je door het leven te laten verlammen!
De volgende keer dat je niet kan kiezen, kan je een ‘ trucje ‘ gebruiken: kop of munt. Uiteraard moet je niet je hele leven door het ‘ toeval ‘ laten bepalen, het gaat er vooral om dat je je reactie in de gaten houdt! Zegt je innerlijk stemmetje ‘ Oké, het is goed ‘ …dan is het meestal de juiste keuze. Zegt je intuïtie echter : ‘ Hmmm, ik weet toch niet of …..’ ga er dan van uit dat het geen goed idee is om het resultaat van kop of munt te volgen. Je onderbewustzijn weet namelijk overwegend wat heel goed of heel slecht voor je is.
Je intuïtie laat je nooit in de steek: ons ego daarentegen haalt trucjes uit.
En vertrouw er in eerste instantie helemaal op dat je intuïtie je heel zelden op een dwaalspoor brengt.
Maak het onderscheid tussen datgene wat vanuit het ego komt ( en met ego bedoel ik alle ik-jes die we allemaal in ons hebben ) en wat we zonder twijfel bijna onmiddellijk kunnen voelen.

Aan de slag ermee en oefenen. Iedereen kan het, ook JIJ, beste lezer, ook!

Warme groet
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com