Paragnost Eddie en Consulenten

Toekomst – voorspellingen anders belicht

Toekomst – voorspellingen anders belichtHet woord ‘ toekomst-voorspellingen ‘ heeft een helaas voor velen nog steeds een heel negatief geladen invulling en dat is niet zonder reden.
De tijd van het voorspellen van iemands leven en hoe iemand zou moeten gelukkig worden is voorbij….lees ik in zoveel tijdschriften, slogans, opmaak van trainingen en cursussen, terwijl het net ook diezelfde groep coaches en trainers zijn, die nét hetzelfde promoten: word eindelijk wie je bent, wil je succesvol worden dan ben ik dé best geplaatste trainer om jou te leren hoe jij succesvol kan zijn, doe zoals ik en ik beloof je ( = voorspel je) een rijk en gelukkig leven.
Lieve lezers, cliënten : wat is voor jou het verschil en…is er een verschil?
Ik weet dat onze cliënten heel kritische, hoog-opgeleide en bewuste mensen zijn die vertrouwen in ons vakmanschap, en uiteraard zijn er ook hulpvragenden die nog volop hun weg aan het zoeken zijn in de verbinding van het spirituele met het aardse leven , een diepere zingeving en niet blindelings volgen. Die tijd is geweest…de tijd dat ook therapeuten zichzelf in de positie neerzetten als ‘ beter weten wat goed is voor de cliënt ‘. Even terugkijkend op de ontelbare wansmakelijke praktijken van misbruik cliënten…en dit door therapeuten, dokters. Uitkijkend naar een toekomst, de toekomst in handen leggend van ‘professionals ‘ , en nog maar eens het slachtoffer van vb misbruik te worden.
Wat is dus eigenlijk het verschil in het voorspellen van de toekomst…een gelukkige toekomst die wij als mediums, paragnosten vooropstellen en het voorspellen van een gelukkige toekomst als zakelijk coach….het grote verschil is er wél: mediums beloven niets….daarentegen: doe eens gewoon de moeite om de niet meer te tellen en bij te houden coaches te lezen en zelf helder en nuchter na te denken. Ik vul het niet in voor de lezer…want ik zou wel eens je nuchtere kijk kunnen beïnvloeden, ik kan je er enkel bewust laten naar kijken. En jij lieve lezer, trekt zelf, bewust je conclusie.
En zoals er zoveel gekwalificeerde of niet gekwalificeerde coaches zijn, die vaak uit het zakenleven stappen én de weg naar rijkdom kennen als geen ander, zo zijn er ook kaartleggers, healers, readers die zichzelf het vak hebben ‘ geleerd ‘, die graag met de kaartjes hun ding doen en ja helaas ook mensen hierdoor niet echt in hun kracht zet, omdat dit niet hun eerste doel is. Is het dan nodig om het kind met het badwater weg te gooien en alle coaches, alle mediums/ paragnosten op één hoopje te gooien, omdat het gemakkelijker uitkomt de één of ander aan de schandpaal te nagelen?
Kijk maar zelf eens rond….FB loopt over van kaartleggers en mediums en coaches die heel veel beloven aan de lezers…alleen SPIRIT kent de ware bedoelingen van iedereen die zich hiermee bezighoudt. En natuurlijk…diegene die het actieplan opzet om liefst in een mum van tijd mensen binnen te halen, hoge kijk- en volgcijfers te bereiken…eerlijk? Wat is de werkelijke primaire reden van al die actieplannen? Liefdadigheid? Ja, dat kan zou lijken…maar zoals we weten is niets wat het lijkt, want binnen een mum van tijd vervlakt de liefdadigheid en komt al snel een betalend aanbod, voor een prikje weliswaar. Allemaal goed en wel…iedereen moet doen wat hij/ zij moet doen, alleen is het bijzonder asociaal om mediums/ paragnosten in een totaal verkeerd daglicht te stellen zodat eigen praktijk en werkzaamheden als ‘ beter ‘ , ‘ eerlijker ‘ en ‘ zuiverder ‘ daglicht komt te staan.
Dat iedereen zichzelf in het daglicht wil stellen….ach ja….dat zal dan wel zo zijn, maar ten koste van anderen die net evengoed met het doel mensen oprecht verder te helpen in hun spirituele groei? Dit vind ik een behoorlijk triestige zaak…temeer vanuit het bewuste streven van net die groep naar ‘ eenheidsbewustzijn ‘. Hoezo…éénheidsbewustzijn? Door zichzelf als beter geplaatst te zien? Door mensen te ont-raden rechtsomkeer te maken bij mediums….? Hoezo? Wat is die blinde vlek bij diegene die zoiets zelfs openlijk schrijft en richt naar mensen die hun weg hierin willen zoeken?
Mijn ervaring is gelukkig dat meer en meer mensen zich niet langer meer laten omleiden en misleiden door valse profeten die zichzelf als dé wereld-en mensverbeteraars uitroepen.
Een paar weken geleden, om maar nog eens één voorbeeld te geven, kreeg ik van een coach een mailtje binnen. Aangezien ik het fijn vind om van andere mensen iets bij te leren, las ik de mailtjes en de informatie met veel plezier, tot die éne mail binnenkwam. Verbaasd over de inhoud…de manier waarop lezers werden aangeschreven: kortom was de boodschap: ‘ Wil jij écht de beste worden en het onderscheid maken…’ Op zich is met dit zinnetje niets verkeerd, want zovelen scanderen dit zinnetje….alleen maakte deze coach een allusie naar de zovele coaches die allemaal hetzelfde vertelden. Eerlijk? Alles wat ik tot nu toe heb gelezen bij de zovele schrijvers, heb ik op één of andere manier bij anderen al eens gelezen, in een ander jasje. Dus….zijn we zo origineel wat dit betreft? Dus ik heb me in eer en geweten keurig afgemeld.
Er zijn gelukkig wél nog regelmatig lichtbrengers, vernieuwers en nieuwsbrengers van de Nieuwe Tijd waar ik dan zelf weer iets verrijkend uithaal, waarvan ik de informatie nergens anders vind of te lezen krijg. Dat is dan weer heel fijn en stimulerend.
Dit was even een kleine omleiding van het blog….ik bedoel maar te schrijven dat mediums, paragnosten, readers geen voorspellingen doen met de pretentie de toekomst als dusdanig te bepalen en vast te leggen, want dit kan niet. Een coach die beweert dat de toekomst een ‘ los ‘ gegeven is en dat jij alles kan doen wat je wil, klopt evenmin.. We zijn allemaal met onze eigen specifieke blauwdruk op aarde, met een eigen unieke levensopdracht ( van moederschap tot carrière uitbouwen—dus nuanceer ook de levensopdracht even vanuit een ruimere context). En als iemand als coach beweert dat jij het tot een succesvol ondernemer kan schoppen als je maar doet wat hij / zijn beweert…en je wordt het niet: oei…was dat hier geen voorspellende belofte dan?
Ik ken persoonlijk mensen die heel wat centjes hebben uitgegeven ( eigen vrije keuze! ) om een succesvol coach te worden….( en ja, wat is succesvol?) en die bellen met hoe het komt dat het hen niet lukt om klanten te winnen? Als ik dan eerlijk in hun levensloopbaan kijk…en ik zie dat er iets helemaal anders is waar hun kwaliteiten nog niet zijn aangeraakt, erkennen ze vaak dat ze zich lieten misleiden door de reclame en de beloftes eromheen en toch iets willen doen in die sector, maar wat dan? Dan is het duidelijk dat we hier dieper op ingaan, zelfs naar diep verborgen wensen vanuit de kindertijd en die halen we terug aan de oppervlakte. En dan komt de kat op de koord: ‘ Kan ik dit nog wel ‘? ‘ Ben ik niet te oud ( ja, het is ondertussen al lang levenslang leren) ‘ , ‘ Ik heb niet het geld ‘ enz….Er zijn dus heel wat zelf-saboterende overtuigen en gedachten en die helpen wij, mediums, readers, paragnosten te filteren en om te buigen.
Dit is nog maar één voorbeeld om even te schetsen wat wij voor mensen kunnen betekenen, omdat we in dit proces evenmin iemand kunnen dwingen, dan enkel de handvatten meegeven om het leven op te nemen zoals het is voorbestemd voor ieder van hen. In die zin bepalen wij niet wat de ander zou moeten doen, met wie iemand al dan niet een relatie zou moeten hebben….in het artikel dat ik rond toekomstvoorspellingen heb gelezen werden net items aangehaald wat we net NIET DOEN.
Mediums van de Nieuwe Tijd zijn vooral bewustzijnswerkers en géén toekomstvoorspellers al wordt dit nog vaak zo neergezet of begrepen, uiteraard heeft elk medium/ paragnost/ reader hun specifieke gaven om hulpvragenden ten dienste te staan.
Mediums bij paragnost Eddie geven geen antwoorden als:
‘ Neen hoor, jij zal nooit kinderen krijgen ‘
‘ Een partner is helaas niet voor jou weggelegd in dit leven ‘
‘ Je zal binnenkort heel snel iemand verliezen ‘
‘ We vertellen niet welke ziekte je hebt, in het geval je sukkelt met je gezondheid…we verwijzen verder naar een dokter ‘

Wat doen mediums bij paragnost Eddie dan wel als ze geen ‘ toekomstvoorspellingen ‘ doen?
‘ Wij maken duidelijk aan alle cliënten dat ze zelf een vrije wil hebben om keuzes te maken ‘
‘ Wij vertellen cliënten niet wat ze al dan niet moeten doen: we zetten wél onze heldere waarnemingen in en geven ‘ neutrale ‘ informatie door, waar we niets persoonlijks bij betrekken of niet invullen voor de ander. Deze informatie wordt op heel wat diverse manieren duidelijk voor de cliënt en is meestal herkenbaar, maar daarom niet persé gemakkelijk te plaatsen in eerste instantie.
‘ We maken niemand afhankelijk van onze diensten, we vertellen dus niet dat cliënten ons moeten terugbellen, neen: wij geven de handvatten, tools mee om aan de slag te gaan met zichzelf, we boren ieders interne hulpbronnen aan om een probleem op te lossen en uiteraard wordt de informatie ook aangereikt via heldere waarnemingen. Hier is niets vreemds of bijzonders aan. We zetten onze gaven in om cliënten verder te helpen, hen te informeren over de veranderingen die gaande zijn, veranderingen dewelke voor de meesten behoorlijk intensief ervaren worden en dat is het ook. We geven ook krachtige tools en tips mee om anders om te gaan met hooggevoeligheid en hieruit kracht te putten en dit niet te zien als een bijzonder fenomeen, of gericht naar een speciaal publiek. Bij heel veel mensen neemt de gevoeligheid toe, en zeker voor kinderen! Wij leren mensen om te gaan op een heel natuurlijke manier met het leven op aarde, met een diepere verbonden spirituele zingeving, en al zeker niet met de pretentie alles-weters te zijn…niemand weet alles, dus de opvatting dat we dan maar alles zouden moeten weten, is gebaseerd op een oude leugen en een illusie.
Sommige mediums maken contact over dierbare overledenen, als het op het moment van de vraag naar contact mogelijk is…dierbare overledenen zitten niet eventjes te wachten op aardse vragen, en laten zich horen ( zien) voelen als het kan. De opvatting dat contact met dierbare overledenen op elk moment van de vraag kan…is een misvatting. Hierdoor kan wel eens misvatting ontstaan. Als je de boeken van o.m. Loes van Loon leest, kom je hier wel meer over te weten.
En om als laatste eraan toe te voegen: iedereen is een medium! Niet iedereen voelt ervoor het mediumschap toe te passen in de praktijk, niet iedereen heeft de behoefte zich verder te ontwikkelen. En dat is een gegeven die we toejuichen, want mensen mogen echt meer leren te vertrouwen op hun INTUÏTIE…hun helder-voelen, helder-weten, helder- zien. Deze gaven zijn in potentie bij ieder wezen in de kiem aanwezig.

Laat ik mijn pleidooi voor het mooie werk dat wij dagelijks in dienst van God én onze medemens uitvoeren, eindigen met : ‘Zie het Licht in elkeen zodat we begrijpen wat samenwerking vanuit gelijkwaardigheid echt inhoudt: dat ieder zijn missie mag volbrengen voor het allerhoogste goed zonder de ander in de schaduw te duwen. Het LICHT schijnt voor IEDEREEN’.

Lichtgroet, Engelenmedium Mieke Box 45 www.miekecoigne.com