Paragnost Eddie & Consulenten

In stilte samen zijn met je Ziel

In stilte samen zijn met je ZielEen van de mooiste meest zinnige ervaringen in mijn leven is een meditatieve Zijnstoestand te ervaren die de basis is van mijn lichaam en geest.

Sluit eens even je ogen.
Wat gebeurt er?
Right…meteen komen allerlei gedachten te voorschijn. Ons hoofd zit vol met gedachten, bedenksels.
Kunnen we wel gedachten-loos zijn?
We zijn er ons doorgaans niet bewust van dat we niet onze gedachten zijn, we handelen gewoon op basis van onze gedachten.
Het belangrijkste van stille – stilte meditatie kunnen leren is ‘ toeschouwer ‘, ‘ getuige ‘ worden van onze gedachten.
Getuige worden van je gedachten, terwijl je toch in de stilte kan verblijven.
Het merendeel van onze gedachten zijn gekleurd met gevoelens, emoties, reacties en van hieruit kan je als getuige of waarnemer de behoefte aan etiketten te plakken, te analyseren, te oordelen loslaten en overstijgen als het ware.
Waarnemer betekent alles wat voorbijkomt in je mind niet beoordelen als bv vervelend, leuk, saai enz…
Blijf oefenen in observeren, blijf doorgaan als een stille getuige, een waarnemer, een observator tot je bij je Ziel komt.
Hier ben je getuige van de aanwezigheid van de geest in alles wat je aanraakt, hoort, proeft, ruikt, ziet.
Op dat niveau is er slechts één getuige, één Zijn.  In het domein van de Ziels is een hoger weten actief en is het mogelijk te luisteren naar de kosmische geest.
Door in stilte samen te zijn met je Ziel verwerf je kennis over het Zelf, de schepper van de werkelijkheid.
Kennis die je niet verwerft door het lezen van boeken, het volgen van cursussen, deze kennis WORD je, dan word je vrij van de behoefte om je vast te klampen aan mensen, aan materie, ben je vrij van angst, vrij van afkeer, of zin om te vluchten van het leven. Je zit niet langer meer vastgeketend aan het verleden noch ben je obsessief bezig met je toekomst.
In dat zijnsmoment met je Ziel ben je Eén, in stilte, in rust, in vred.
Ik merk meer dan anders de behoefte om dagelijks 2 momenten in volstrekte stilte samen te zijn met mijn Ziel. Alleen met mezelf, in stilte.
Ik ervaar hierbij volstrekte rust in mijn geest, die al vaak op volle toeren draait.
Door in stilte te mediteren wordt de vrede van innerlijke stilte gecultiveerd.
Uit onderzoek is gebleken dat mediteren op fysiek en emotioneel vlak bijdraagt tot een betere gezondheid. Hoge bloeddruk verlaagt, de weerstand verbetert, spanningen verminderen, meer zelfvertrouwen, meer evenwicht in relaties.
Dat zijn dan de aardse positieve effecten van mediteren: mediteren in stilte, zonder iets te moeten presteren.

Meditatie is een eenvoudige weg om je met je ziel te verbinden.
De Ziel is het domein van onze gewaarzijn waar we persoonlijk en universeel zijn.
Als we contact maken met onze Ziel, maken we contact met het veld van intelligentie dat de oneindige en oneindig diverse activiteiten van het universum in gang zet.

Hoe meer we ons met onze Ziel in verbinding stellen, hoe meer we de alerte getuige zijn van onze gedachten, emoties, gevoelens, verlangens en van de subtiele veranderingen die als gemak en ongemak in ons lichaam verschijnen.
Alles is met alles verbonden en beïnvloedt zelfs de kleinste storing in een bepaald deel van het veld alle andere delen.
Als jij bv gevoelig bent voor de veranderingen in de kosmos ( je innerlijke microkosmos) dan voel je ook beter hoe deze veranderingen en schommelingen de macrokosmos van het universum beïnvloeden.
Vaker hoor ik bij cliënten een toenemende gevoeligheid voor de sterke energetische schommelingen, veranderingen.
Ik kan me helemaal inleven want ook ik ben heel gevoelig geworden door de tijd heen voor energetische verschuivingen. Het is misschien nu nog niet herkenbaar voor iedereen, maar wat niet is, kan wel nog komen.

Een heel eenvoudige manier om in het domein van je Ziel te komen is je ogen te sluiten en minstens 15 minuten de stilte op te zoeken en/ of in stilte te zitten.
Elke dag 15 minuten voor jezelf, in stilte.

Voel gedurende de dag alle sensaties in je lichaam. Laat voor je gaat slapen de dingen van de dag de revue passeren. Kijk naar wat  zich gedurende de dag heeft afgespeeld, zonder te oordelen.
Wees gewoon de getuige van de dag. Zeg tegen jezelf ‘ Zoals ik de getuige van de dag ben geweest, zo ben ik nu getuige van mijn dromen ‘.

Als je tijd in stilte doorbrengt en alleen bent, kan je uit de gevangenis van het intellect ontsnappen en ontwaken uit de energie van sociale conditionering.
Met een kalme rustige geest kom je in het domein van zuiver bewustzijn.  De essentie is zuiver en oneindig dynamisch.
In stilte en afzondering ben je één met het Ene, en brengt je in balans met de kosmos.
In stilte en afzondering voel je je nooit eenzaam en ervaar je verbondenheid met alles.
Dit zijn momenten van leven vanuit de Bron.
En die momenten zijn bijzonder waardevol, onbetaalbaar, een geschenk dat we aan onszelf mogen gunnen.

Heel veel liefs
© Medium Mieke

www.miekecoigne.com