Paragnost Eddie & Consulenten

Springen of niet?

Springen of niet?Springen of niet? Heel wat zaken zijn aan het aflopen of zijn afgelopen. Klaar. Dat was het dan. En nu?
Ja en nu, dat is de vraag. Vasthouden is geen optie meer, je wist dat het eraan zat te komen. Tot zolang je kon, hield je je vast aan een figuurlijk zijden draadje.

Veel ondernemingen dreigen kopje onder te gaan, vooral kleine en middelgrote ondernemingen. De grote marktspelers sleutelen hier en daar met enkele vernieuwingen, veranderingen, maar die gaan het verder behoorlijk redden.
Heel wat van de gesprekken gaan over dit soort van veranderingen. Werknemers worden heel onrustig want er hangt heel veel in de lucht. In de wandelgangen ontstaat gefluister vanuit de voelbare onrust.

Hoger geschoolden worden plotseling naar een ander statuut overgeheveld in de zorgsector, onder het mom van ‘gelijkschakelen’. Gelukkig zijn er enkele doortastende werkgevers die vooruitkijken en me advies vragen. Natuurlijk weet ik dat dit beleidsmatig ingrepen zijn, voor problemen die niet zichtbaar zijn voor werknemers. Het plaatje wordt snel duidelijk wat niet zichtbaar was. Klanten deskundig advies geven staat voorop. Angst en paniek zaaien is geen optie. Benoemen wat voor de hand ligt, is niet altijd prettig om te horen, maar wachten tot je eruit geknikkerd wordt, lijkt me niet echt verstandig.

Niet iedereen is blij met de gangbare veranderingen, maar het is echt niet tegen te houden. Ik leg ook graag uit waarom heel veel ondernemingen van binnenuit zullen moeten veranderen en waarom dit niet meer tegen te houden is.
Door mee naar het groter plaatje te kijken, kun je zelf onderzoeken wat je in die veranderingen nog zelf wilt of aankan. Het helpt je ook om keuzes te maken, die je misschien voordien niet hebt gemaakt. Misschien is het tijd om te expanderen en je eigen grenzen te verleggen. Je eigen toekomst verder uit te stippelen, op korte termijn.
Ik merk op dat heel wat vragen met angst-geladen zijn en dat begrijp ik heel goed. Stel dat je al jaren voor een bedrijf werkt, werkgevers waren altijd heel tevreden met het resultaat en toch dreigt je functie te verdwijnen door reorganisatie of nog andere redenen. Het is inderdaad afscheid nemen en dat kan je heel rauw op je dak vallen. Waarom jij?
Ik ken dat gevoel heel goed. Tot zolang het draait, draait het, maar alles kan anders draaien. Werknemers zijn geen vrienden, maar werknemers, ook al werd je gewaardeerd als werknemer en collega of zelfs als iets meer. Rouwen is zeker gepast, want je neemt afscheid of moet noodgedwongen afscheid nemen. Je hoeft niet meteen een knop om te draaien, neem je tijd om te verwerken.

Emotionele bindingen op het werk zijn een natuurlijk gevolg van een soms jarenlange samenwerking. Maar helaas zie ik ook de andere kant van werkgevers. En het verloopt in het maken van keuzes niet altijd zoals het zou moeten verlopen.
De vraag is niet wat je ertegen kan of moet doen, maar wat je er zelf kan aan veranderen, om niet in een diep down gevoel terecht te komen.
Procederen en de strijd aanbinden? Misschien word je verteld dat je dit moet gaan doen. Wat win je erbij? Niets. Waar de strijd wordt aangebonden, kan je misschien nog een gevoel van gewonnen te hebben ervaren, maar nog verder samenwerken zal heel moeilijk worden.
In zaken die juridisch niet oké zijn, zeg ik kordaat: doen. Bange mensen gaan naar de hemel, diegene die staan voor correcte afhandeling die halen het wel.
Dus is het toch zeer belangrijk de sprong naar de verandering zelf te maken. Sommigen zijn zo bang, dat ze er haast ziek door worden. Angst is de emotie die je daadkracht verlamt. Piekeren verandert de situatie niet.
Onderzoek alternatieve manieren wat binnen de mogelijkheden ligt. Spring niet vanuit paniek naar iets waarvan je weet dat het iets is wat je helemaal niet ligt. Ook die verhalen hoor ik wel eens vertellen. In paniek snel iets anders aannemen om dan binnen de twee weken te concluderen dat het niet goed voelt.
De angst is altijd ‘geld’. Angst voor tekort, angst om de rekeningen niet meer te kunnen betalen. Maar kijk, ook daar kan ik nu al van meedelen dat het monetaire systeem zoals we het nu kennen niet houdbaar blijft. Alternatieven worden weldra wel zichtbaar. We blijven ons op de hoogte houden, maar ook daar zitten gigantische veranderingen aan te komen.

Voor nu zou ik zeggen: Think SMART, Be SMART. Het is niets nieuw maar wel absoluut in wijsheid en kracht stappen zetten.

S= wat wil je specifiek voor de komende tijd aanpakken?
M= binnen welke termijn wil jij je plan van aanpak concretiseren?
A= zijn jouw doelen voor jezelf acceptabel?
R= zijn je doelen en plannen realistisch? Je kunt wel hopen dat je snel rijk wordt…
T= onderzoek wat je op korte termijn zelf wilt veranderen.

Ja lieve lezers, ook wij maken ons ‘huiswerk’ op aarde. Het is bewust springen en niet blijven hangen waar de klepel blijft stilstaan. Waar je ziel je naartoe leidt, worden aardse obstakels overwonnen.
Keep the spirit!

Warme hartegroet
Mieke Box 45