Paragnost Eddie en Consulenten

Spiritualiteit en Grounden gaan hand in hand 

aardenSpiritualiteit én grounding: gronden, aarden, leven in verbinding met je lichaam, leven op aarde, bewust het leven om-armen…
Spiritualiteit zonder grounding is als een huis bouwen zonder fundamenten, het duurt niet lang of het huis stort in elkaar.
Aarden kan je op heel veel manieren…te beginnen met bewust ademen, met je voeten letterlijk in de aarde staan, heel aardse activiteiten doen ( en dit is zeker niet minderwaardig, integendeel) als koken, kuisen , tuinieren, schilderen, een massage geven ( en ook lekker als je een massage ontvangt) met Ayurvedische oliën ( en ook de Do- Terra oliën zijn bijzonder! ) , dansen ( waaronder Afrikaanse muziek je weer lekker in je lijf brengt) …we zijn vaak spiritueel mentaal sterk bezig en vaak zit ons hoofd vol kennis gepropt, kunnen we wel uren filosoferen over spirituele onderwerpen….tot je er duizelig van wordt.

Denk ook aan je lichaam….je lichaam verlangt evenzeer aandacht, zorg, koestering, aanraking, verbinding, regelmaat, voldoende rust, ontspanning…voel even terwijl je dit leest: Mocht je hoofd nu kunnen praten met jou, wat vertelt je hoofd je NU?, Mochten je ogen kunnen iets kunnen vertellen aan jou, wat zouden jouw ogen je willen zeggen NU, Mocht je rug de taal kunnen spreken die jij spreekt, wat zou jouw rug je nu vragen? Praat met je lichaam want je lichaam is onmiskenbaar intelligent ! Wij zijn de bewoners van onze prachtige lichaam…kijk wat je erin stopt, kijk hoe je soms verwaarloost, kijk eens hoe met je lichaam omgaat….wat krijgt het teveel waarvan het minder nodig heeft? waar krijgt het te weinig waar het dringend nood aan heeft? We praten wel veelvuldig in lichaamsmetaforen…en we laten het erbij zitten: herkenbaar?

– Ik zie het niet meer zitten? ( oogproblemen? tranende ogen, ver-of bijziend, ontstekingen….)
– Het ligt op mijn lever? ( wat ligt er op je lever waarover jij je nu boos voelt? )
– Het komt me het strot uit of ik krijg het niet uit mijn strot ( heb je moeite om je te uiten, ver’krop ‘ je alles…en heb je ondertussen schildklierproblemen? )
– Het valt me zo zwaar om te dragen ( voel eens hoe je schouders erbij hangen….pijnlijke schouders, gespannen schouders )
………
aarden-en-grondenElke dag aarden doe je vanuit je lichaam….denken dat je aardt, mediteren dat je aardt….kan best lekker zijn, knus voelen, maar je lichaam schreeuwt al langer om zich gevoeld te worden. Klinkt het gek? Word je al moe bij de gedachte iets met dat lichaam te moeten? Je moet helemaal niets…maar voel eens waar al die spanningen zitten, ook ik moet dit doen, want sinds ik vaker aan de telefoon zit, achter dat schermpje, en me realiseer dat de fysieke klachten te maken hebben met ‘ Hé, Mieke, ik, jouw rug, heb nu even al je aandacht en zorg nodig ‘. Ja, ik heb al -tig jaren een dubbele hernia, door een heel zware val. Op een bepaald moment bleek ik ook nog een nekhernia te hebben opgelopen t.g.v. overbelasting. Terwijl ik alles in huis heb, alle kennis en ervaringen heb, was ik de enige die onrespectvol met die klachten omging. We kunnen dus niemand iets verwijten, zelfs niet het werk dat we doen, tenzij we niet doen wat goed is voor ons en dat is terug naar ons lichaam keren en echt indalen.
En het valt op sommige momenten niet mee….ik weiger een operatie,omdat ik weet dat ik mijn rug anders moet benaderen, niet vanuit een doemgedachte, maar wel vanuit het vertrouwen dat zelfs die lang geleden opgelopen hernia zich wel kan herstellen àls ik maar luister naar mijn lichaam. De mensen die het weten en met fysieke problemen rondlopen, geloven het meestal niet…en kunnen niet begrijpen dat ik altijd blijven werken ben, dat het dan toch niet zo erg kan zijn….maar daarover gaat dit niet. Je kan fysieke aardse klachten niet veralgemenen, al is de noemer gemeenschappelijk: ik geloof dat het wel draait om wat je gelooft en wat je niet gelooft, of je je lichaam vertrouwt of niet vertrouwt  ( tenzij je zolang wacht dat er inderdaad geen uitweg meer is ) . Om het kort samen te vatten: hou van je aardse lichaam, koester het me de nodige aandacht en zorg, laat je omringen door diegenen die je op gepaste wijze kunnen ondersteunen op een liefst zo natuurlijk manier….en foeter niet op die pijn….pijn is een teken dat er iets niet goed gaat in onszelf, met ons als whole person. Ik leer het nog elk moment ( zelfs ik spreek niet per dag,maar echt per moment) dus waarom zou jou het dan niet lukken?

De oorzaak naar het werk verleggen klopt dus eigenlijk NIET. Het is hoe ik met mijn realiteit omga en alle ruimte geef aan vb mijn onderrug, de nodige zorg en aandacht geef.
De overtuigingen dat spirituele mensen doetjes zouden zijn, zweverig, niet met de twee voeten op de grond, niet-realistisch, rare kwieten zijn , met hun hoofd in de wolken leven, .zijn verbonden met het oude denken over spiritualiteit vanuit ieders cultureel erfgoed. En ok, niet voldoende geaard zijn vind je in alle lagen van de bevolking, of ze nou met spiritualiteit bezig zijn of niet….waarom slikken mensen dan anti-depressiva?
Waarom voelen mensen zich pas beter als ze drugs hebben genomen, zich volgieten met alcohol , zich volvreten, verslaafd zijn aan het kopen van spullen verslaafd zijn aan relaties ….om een tijdelijk goed gevoel te hebben, zich nadien fysiek en emotioneel ziek te voelen, van zichzelf te walgen ….en kijk eens: voor dit leven is niemand geboren, ook heb je nu op dit moment een heel andere overtuiging.
Bewust worden is een geboorterecht die voor iedereen is bedoeld, of je nou met spiritualiteit bezig bent of niet.

gronden-en-aardenGrounden is ontzettend belangrijk om onze spiritualiteit op een krachtige en voor onszelf liefdevolle manier te kunnen ervaren. Waar veroordelend wordt geschreven of gesproken over de ‘ lagere driften ‘ , is het goed om hier even bewust bij stil te staan. Door het leren beheersen van onze lagere driften, kunnen we verder groeien en aanspraak maken op onze hogere driften. Een tijdje geleden heb ik nog een blog rond ‘ Schaduwkanten ‘ geschreven. Erkennen en aanvaarden dat we een mensenlijk wezen zijn en wat in onszelf om aandacht vraagt zonder te verdringen of weg te duwen, maat ons pas tot een ‘whole person ‘. Zolang we dit niet willen aanvaarden, blijven we gefixeerd naar het verdrongene gericht en komt dit toch aan de oppervlakte op een verwrongen manier.
In wezen is het heel eenvoudig, bewust of niet bewust:

“We zijn allen spirituele wezens, komen allen uit dezelfde Bron en keren op een dag naar die Bron terug; dat ieder dagene mag doen ,met heel veel liefde, vreugde en plezier, waarvoor hij op Aarde is gekomen, mag delen in het Licht, mag ont-groeien van alle emoties die niet bijdragen tot een leven in Licht en Liefde, eens terug aan de andere kant, zullen we zien, hoe we werkelijk hebben geleefd….vanuit Liefde of Angst.”.
Hindernissen, blokkades,hoe groot ze ook moge zijn, kan iedereen die als een strijder van het Licht leeft, overwinnen.
Als begenadigd Engelenwerk geef ik graag de heel eenvoudig boodschap mee…dankbaar dat heel veel mensen de weg terugvinden naar de Engelen:

“In verbinding zijn met de energie van de Engelen
is een bewuste keuze die je elke keer weer maakt.
Er zijn geen wetten , noch voorschriften
geboden of verboden
als je werkt vanuit de wetenschap
dat alles
dient voor het allerhoogte goed van elk levend wezen
De sluier wordt dunner en dunner
alles wordt nu geopenbaard
er is geen reden meer
om vanuit beperkend denken
je goddelijke opdracht te vervullen.
Dat elkeen mag groeien
in deze wetenschap
dat elkeen
mag dienen
vanuit het Licht
dwars doorheen het duistere.”
Amen.

Geniet van al-wat- jou- omringt vanuit het Licht, met het Licht en in jouw Licht

Engelenmedium Mieke

www.miekecoigne.com