Paragnost Eddie & Consulenten

Spiritualiteit en geldbewustzijn

Spiritualiteit en geldbewustzijnSpiritualiteit en geldbewustzijn

Wekelijks beluister en bekijk ik de prognoses van een best wat prettig gestoorde astroloog, sjamaan Kaypacha, en aangezien de discussie nogal vaak rond spiritualiteit en geld aan de orde komt, wil ik heel graag vanuit dit aspect enkel maar toevoegen wat mijn visie is rond dit veel besproken onderwerp.

De eerste aanname dat spirituele mensen hun werk gratis zouden moeten aanbieden, omdat ze dan toch een gave hebben gekregen, en die ook gratis hebben gekregen van God, wordt te pas en ten onpas wijd verkondigd.Het is zo en niet anders, gilt menig publiek.
Mag ik er toch even op wijzen, dat iedereen over bepaalde gaven beschikt op spiritueel vlak, omdat we net allemaal spirituele wezens zijn die hier al dan niet bewust onze levensmissie volbrengen.
Ik heb me lang de vraag gesteld vanwaar deze overtuiging komt en waarom dit anno 21 ste eeuw nog niet echt veranderd is.
Spiritualiteit en geld…bah: geld is een vies woord , lijkt wel.
Als je healer bent, medium, spiritueel hulpverlener, wordt dus zomaar gesteld dat deze gratis zouden moeten werken. Geen discussie. Punt.
Ik weet dat er een grote handel is om mensen met enig talent te laten ontwikkelen, om zo van een uitkering afgehaald te worden, in Nl kan dit blijkbaar, in mijn geboorteland is dit totaal onmogelijk.

Maak je in mijn geboorteland de beslissing voor jezelf te werken, dan kan je niet genieten van allerlei voorzieningen, zijn er geen zijwegen, je werkt voor jezelf, wat je ook doet, je zorgt volledig voor jezelf. Punt. Einde discussie.

Wat je ook doet, het maakt niet uit, maar je moet wel zelf in je volledige levensonderhoud kunnen voorzien.
Laat me stellen….ik heb heel veel gestudeerd, heb al mijn zekerheden losgelaten en ik kon het heus heel wat gemakkelijker hebben gehad met een vast inkomen als leerkracht, maar ik heb gekozen voor mijn spirituele weg, mijn spirituele levensmissie…. en ik word geacht mijn diensten gratis te geven.
Zegt wie? Diegenen die nog steeds lopen te scanderen dat mijn werk of wiens werk dan ook gratis moet zijn.

Ik kan ook kiezen voor vluchtheuveltjes…en in het zwart werken, en geloof me….ik weet dat er velen zijn die het voor mekaar hebben gekregen op die manier in hun levensonderhoud te voorzien, en mij lekker komen vertellen dat ik toch wel heel veel uren voor de lijn werk.
Uiteraard…ik ben een actieve ondernemer en werk 7 dagen op 7, met uitzondering van een paar uurtjes om boodschappen te doen, mijn boekhouder te bezoeken of even een lekker ijsje te eten.

Mag ik jou, als lezer erop wijzen dat geld energie is, een aardse uitdrukking is voor bewezen diensten: nl  dag in dag uit mensen te beluisteren met heel veel zorg en aandacht, dat ik blogs schrijf, cursussen uitwerk? Dat ik per kwartaal een flink bedrag betaal als zelfstandige en niet keurig op tijd betaald…boete van 10 % erbij?
En aangezien ik heel bewust voor dit werk, dat ik eigenlijk al mijn hele leven gratis heb gedaan, naast mijn hoofdjob, heb gekozen, niet omdat het de makkelijkste weg is, integendeel, maar omdat ik werk vanuit mijn hart?

Wie bepaalt de waarde hiervan?
Wie bepaalt hoeveel een spiritueel hulpverlener voor zijn diensten mag vragen?
Wie heeft ons ooit wijsgemaakt dat spirituele professionele hulpverleners gratis zouden moeten werken?
En wat gelooft iedereen wat hem of haar toekomt?
Ik merk in mijn werk dat er snelle -verdieners zijn….
Ik merk in mijn werk dat er zijn die alles betaalbaar willen houden voor mensen
Ik merk in mijn werk dat er zijn die regelmatig gratis diensten leveren.
En wat me opvalt: het teveel aan gratis geeft overwegend verkeerde signalen….het wordt dan heel evident en als normaal geacht.

Dus mogen we ons bevragen: scheppen we dan niet zelf al die verwarring?
Als ik bij de bakker ga, weet ik dat ik niet buiten ga zonder betalen.
Als ik mijn arts consulteer, weet ik dat ik mijn rekening betaal.
Met tegenzin? Absoluut niet, want ik ben dankbaar dat ik kan rekenen op hen, ik betaal voor hun product, hun gaven en talenten die ook zij hebben meegekregen.
Dus, ik blijf me toch die vraag stellen vanwaar die discussies vandaan blijven komen.

Het is heel simpel eigenlijk…er is een gigantische wildgroei, iedereen goochelt wat met kaarten, er is niets bijzonders aan , het is goedbedoeld, want zoals ik al eerder schreef: iedereen ontwaakt min of meer uit een diepe slaap.
Het kaartjes laten lezen op publieke media kanalen, gratis…waarom niet?
Iedereen wil graag een kaartje, al is het van de buurman.
Als het maar gratis is….en dat kan , dat mag…de buurman heeft hoogstwaarschijnlijk een vastbetaalde job,

Laat ons realistisch zijn : iedereen die actief deelneemt aan het economisch leven heeft recht op een inkomen…als je even stilstaat bij het gegeven dat ook de niet-werkende bevolking een vervangingsinkomen geniet. Waarom dan nog verder discussiëren over het feit dat spirituele hulpverleners sowieso gratis moeten werken?
Eerlijk, als iedere lezer nu eens heel eerlijk reflecteert…vinden jullie dat echt eerlijk?
Is dat hetgeen spirituele hulpverleners voor jullie waard zijn?
Niets dus?
Omwile van de mening dat wij speciale afgezanten zouden zijn van God, gratis onze gaven hebben gekregen en that’s it?

We zijn allen afgezanten van God, de bakker, de beenhouwer, de bouwvakker, de schoonheidsspecialiste, de kapster….zeurt iemand over een betaling? Zeurt er iemand over dat de kapster betaald moet worden, nadat ze voor je haartjes heeft gezorgd?

Zeurt er iemand dat je rimpeltjes uit je lieve gezichtjes worden gehaald, dat je behandeld wordt met botox opdat je er 10 jaar jongen zou uitzien en daar ook nog eens flink geld mag voor neerleggen?

Zeurt er iemand dat je voor bv 60 Euro een professionele reading mag ontvangen en alle tips en tools en handvatten meekrijgt en waar velen van mijn collega’s nog eens met een liefdevol hart, gratis extra vragen beantwoorden via FB, messenger of sms…een retorische vraag.

Allemaal mensen met gaven en talenten….en toch, dat clubje spirituele mensen, die behoren niet vergoed te worden, want ze hebben die gaven gratis gekregen.

In dit opzicht lijkt geld een vloek, een smet, een zonde, onfatsoenlijk, not done….en dit denken vindt haar oorsprong uit het patriarchaat, alleen wordt het nu specifiek verhaald op ons, als spirituele  hulpverlener. Geld is taboe.
Maar geld is een reflectie van wat jij je zelf waard vindt.
Velen in ons werk hebben ooit de gelofte van armoede afgelegd, ook ik…en het heeft me heel wat gekost, letterlijk zelfs, om met die gelofte te breken. Het gevoel van hier gewoon ten dienste te staan van mensen en niet na te denken over de materiële gevolgen van dit beperkend denken.

Ik heb zelf heel wat functies gehad, in een ziekenhuis als animatieverantwoordelijke gewerkt en jaren betaald als poetsvrouw, tot ik er zelf achter kwam dat ik in de naam van een poetsvrouw geregistreerd stond, terwijl ik hoger geschoold ben. Ja, Mieke, hoe naïef kon je ook zijn?
Ik heb nadien in het onderwijs uiteraard altijd het correcte loon ontvangen, volgens mijn diploma’s, op één uitzondering na.
Ik was er nog eens in geslaagd om vanuit vertrouwen een functie uit te oefenen als Gok- leerkracht, en na een maand werken het loon te mogen ontvangen van een kinderverzorgster. Ja, Mieke, hoe kan het toch dat je niet goed hebt gekeken naar het contract?
Dit is dan dé oorzaak geweest volledig te kappen met dit soort toestanden.
Alleen: ikzelf was mijn eigen oorzaak….ik bleef maar onbewust het etiket meezeulen dat ik enkel ten dienste wou staan van mensen of kinderen, het maakte me voor de rest niet zoveel uit.
Geldbewustzijn kan je leven vanuit schaarste of vanuit overvloed, overvloed zonder hebberig te zijn.

Het gaat dus nooit over de ander, maar wel degelijk over jezelf.
Wat anderen uiteindelijk vinden….doet er niet langer toe.
Om uiteindelijk de les te leren, ben ik er nog eens in geslaagd als volledig zelfstandige mijn tarieven als trainster zodanig laag te houden, dat ik figuurlijk door een hel ben gegaan .

Maar ik was passioneel begeesterd door mijn job, het werken met zoveel mensen, in zoveel diverse groepen, beroepen….ja, ik heb heel veel geleerd, alleen, ik had nog maar weinig geleerd over mijn geldbewustzijn, alleen besefte ik toen, vijf jaar geleden: ofwel stop ik met alles en ga ik lekker weer veilig in het onderwijs werken en genieten van het verdiende verlof, ofwel neem ik mezelf onder handen en werk ik aan die verdomd hardnekkige stukken in mezelf.

Het blijft een aandachts- en werkpunt voor mezelf….alleen heb ik mezelf voorgehouden dat diegenen die het voor zichzelf waard vinden een consult, een behandeling, een cursus te volgen, een intiatie te ontvangen, de weg vinden naar de lijn of mijn praktijk. Ik ben geen schreeuwer en zal het nooit worden. Ik observeer wel soms hoe anderen zichzelf promoten en heb soms wel bewondering voor de manier waarop sommigen zichzelf uitroepen, en als ik naar mezelf kijk, eerlijk in mijn hart kijk, dan weet ik dat het goed is zoals ik het doe, op mijn manier, niets te, maar gepast, zonder iemand lastig te vallen, dan wel mezelf laten zien, net zoals de bakker, de beenhouwer, de visagist….en voor mij mag iedereen dat doen zoals hij/zij dit voelt, zonder afbreuk te doen aan de ander.
Gouden Hemelse Wet.

Het is voor sommige van mijn collega’s, oprechte hart- harde werkers, herkenbaar, en gelukkig hebben we elkaar om ook hierover te praten en elkaar aan te moedigen, te ondersteunen.

Zoals Kaypacha het volgende onder woorden en onder onze aandacht brengt:
“Schaarstebewustzijn, en dat is echt groot met Stier/Schorpioen-as.Niets is gratis, er is niet genoeg, we moeten… in al dat soort dingen duiken…We gaan naar die spirituele groepen en we zijn allemaal geboren en we zeggen ‘laten we het hebben over welvaart. Laten we het hebben over overvloed.’ We komen met andere woorden, zo van ‘laten we het op een nieuwe manier benoemen, op een andere manier en het niet echt hebben over de moed en de beenderen en het bloed ervan. Het is verdorie geld, man!”
“En het kan mij niet schelen of het euro’s zijn, of dollars of yen’s of wat het ook is. Het is een ruilmiddel. Het is een ruilmiddel, het is energie.Voor de liefde van geld, liefde is energie, geld is energie, de tijd is energie, het gaat om energie, energie, energie. En het is uitwisseling van energie. En dat is waar we echt naar kijken, als we een nieuw tijdperk willen brengen, als we een nieuwe wereld willen neerzetten, als we van alles naar voren willen brengen, van concept naar manifestatie. Dan heeft het deze fysieke energie nodig en fysieke energie kan vertegenwoordigd worden door het grote geld.”

 

Een warme hartengroet in overvloed want die is onbetaalbaar.
©Medium Mieke
www.miekecoigne.com