Paragnost Eddie & Consulenten

Spiritualiteit en veel geld verdienen?

Spiritualiteit en veel geld verdienen?Kan dit naast elkaar bestaan? Ik denk van wel, als het jouw pad is om bv een bedrijf te leiden waarin werknemen de kost kunnen verdienen en jij een goede werkgever bent die er is voor zijn personeel en vanuit een begeleidende functie het bedrijf runt dan is er niets mis mee.

Anders is het als je mensen uitbuit ze een laag salaris geeft en er een slechte sfeer heerst in het bedrijf omdat jij wel de zakelijke kant maar niet de menselijke kant wil benaderen. Dat je dus over de rug van je personeel rijk wil worden. Helaas zijn dit soort bedrijven er meer dan genoeg.
Het is heel goed mogelijk dat je financieel maatschappelijk hoog op de ladder staat maar eigenlijk is dat allemaal maar bijzaak.

Het gaat zoals we allemaal inmiddels wel weten allemaal om de duiten in de wereld. Alleen is het wel zo dat dit ook de oorzaak is van zovele problemen op de aarde. Mensen willen dan vaak alleen maar meer verdienen en zich groter en beter voelen door hun status.
Vaak hoorde ik al zeggen je kan geen twee heren dienen. Nu zeg ik niet dat geld van de duistere kant komt. Geld is ook een energie waardoor we vele dingen kunnen bewerkstelligen. Als we geld maar niet het belangrijkste in ons leven laten zijn, dan zit je wel aan de andere kant van de ladder naar mijn inziens.

Geld is uiteindelijk een ruilmiddel waardoor we onszelf dingen kunnen veroorloven ofwel in ons levensonderhoud kunnen voorzien.
Hoe we daarnaast in het leven staan is weer een ander verhaal. Je status is niet belangrijk je levenspad wel. Hoe sta je in het leven, hoe beweeg jij je tussen de mensen, hoe verhoudt jij je tegenover je partner, kinderen, familie, vrienden.

Heb je een dikke nek zoals hier in België vaak wordt gesproken en zoals ze in Nederland zeggen kapsoneslijder. Dan zit je op het verkeerde paard en hoogmoed komt voor de val. Ontspan daarin zou ik zeggen want kijken naar anderen hoe geweldig ze het hebben in hun luxe huizen en dikke auto’s en dure vakanties zegt helemaal niets voor jou pad.

Misschien voel jij je daardoor aangetrokken maar is het niet het pad wat je mag volgen. Onderweg op je reis door het leven kom je genoeg obstakels tegen die je eerst mag overwinnen. Het zijn stevige schouders die de weelde kunnen dragen en velen zijn bezweken onder de verantwoording.
Er zijn genoeg verhalen van rijke ondernemers die totaal een andere weg zijn ingeslagen en daardoor bv hun hele decadente leven hebben opgegeven om een simpel bestaan in Frankrijk te gaan leven.

Als je het spirituele leven begrijpen wilt dan is het belangrijk om te weten dat je aan het einde van je rit op aarde niet het belang van bezittingen hoeft te evolueren maar in hoeverre je jouw lessen hebt geleerd.
Geld is niet de wortel van alle kwaad het is de manier waarop er mee wordt omgegaan. En soms moet een mens diep zinken om erachter te komen dat het bestaan zonder echte verbinding leeg is. Geld maakt niet gelukkig maar zonder geld kan het hedendaagse leven ook zwaar zijn omdat er juist zoveel van ons wordt geëist.

Delen is ook belangrijk voor je eigen ontwikkeling. Wie deelt heelt ook omdat er een wisselwerking ontstaat tussen de gever en ontvanger. Als je de balans in alles weet te vinden en je werkelijk vanuit je hart leeft hoef je niet vast te lopen op je levenspad.
Alles wat je tegenkomt onderweg is een manier van het Universum om je te helpen in je groeiproces. Wij mensen hebben genoeg tools meegekregen om zelfstandig aan de slag te gaan met het leven.

Anders is het als je je kop in het zand steekt en je jezelf inlaat met drugs, alcohol, games , gokken en andere verslavingen waardoor je een blok aan het been van je medespelers wordt.
Zo kom je nooit verder in je groei en blijf je steken en uiteindelijk blokkeer je jezelf.
Wordt nooit afhankelijk van je partner of anderen op financieel vlak. Blijf altijd moeite doen om zelf je geld te verdienen en laat je nooit zeggen ik zorg wel voor jou want als de relatie niet meer loopt zoals je had gehoopt dan ontstaan er nare situaties die je liever had willen voorkomen.

Spiritualiteit en geld kunnen goed samen gaan als je maar vanuit een goede intentie je doelen neerzet. Het heeft alleen niets te maken met wie we zijn en wat we doen maar alles wie we worden op weg naar ons uiteindelijke doel.

Wil je hierover eens chatten met mij, dan kun je mij bereiken op Paragnost-Eddie box 68.

Warme knuffel,
Elisa-Lis