Paragnost Eddie & Consulenten

Spiegeling van jezelf

Spiegeling van jezelfSpiegeling van jezelf. We weten het allemaal, verbeter de wereld en begin bij jezelf dat is een spreekwoord wat steeds meer en meer een waarheid is.
En niet mijn waarheid maar een waarheid die eigenlijk voor iedereen wel geldt.
Wil jij iets veranderen aan je levensomstandigheden dan dien je die zelf te veranderen.
Het is jouw leven en jij hebt de verantwoordelijkheid voor jezelf en dat leg je niet neer op het bord van een ander en daar mag je anderen ook niet mee lastig vallen.

Als je levensomstandigheden niet optimaal zijn en je wilt er iets aan doen doe dat dan ook.
Het is nooit te laat om die knop om te draaien en je leven een andere wending te geven.

Alles wat je ziet in de spiegel van de ander en wat jouw raakt, zijn helaas toch echt de stukken die je zelf mag aanpakken.
Je ziet dus je spiegelbeeld en dat is iets wat velen niet willen inzien.
Ook ik heb regelmatig aanvaringen met mijn spiegelbeeld en dat is oké daardoor word ik mij bewust dat er werk aan de winkel is en dat het wellicht de bedoeling ervan is om stappen te zetten om het een en ander te veranderen.

Niets mis mee, maar soms wel heel lastig om dit ook daadwerkelijk in te willen zien.
De spiegel laat je zien welke beweging je maakt.
Dit is dus de spiegeling via de ander en dit reflecteert dus jouw innerlijk.
Jouw innerlijke wereld wordt weerspiegelt door je omgeving en daardoor zie je en voel je jezelf wel vaak aangevallen misschien of veroordeelt, of miskend.
Maar wat je eigenlijk ziet is de weerkaatsing van de ander, lastig niet?
Ik begreep daar geen sikkepit van omdat ik toch heel hard heb gewerkt aan mijzelf?

Maar en daar komt het, alles wat je raakt aan boosheid, irritatie, angst of bezorgdheid etc, dat is iets van jou.
Als het je dus raakt kijk dan eerst eens naar binnen, ben je in balans, is je man/vrouw deel in balans, heb je problemen met je kinderen, kijk dan wat ze jouw spiegelen?
Kijk dus altijd eerst naar jezelf hierin.

Als het je niet raakt wat je in de spiegel van de ander ziet dan is het iets van de ander, en dan mag je het ook bij de ander laten.
Het is oefenen en nog eens oefenen, maar uiteindelijk heb je heel veel aan de spiegeling. Zonder de spiegels die we elkaar voorhouden kunnen we nooit groeien en de balans vinden in ons zelf.
Kijk ook naar de mooie en fijne dingen die de ander je spiegelt , want uiteindelijk is dat wat je zelf ook bezit . Maak het jezelf maar eigen en wees blij met de mooie maar ook minder mooie dingen die zichtbaar worden.

De spiegel is de weg naar innerlijke bevrijding, en op het moment dat we onszelf dat echt realiseren kunnen we er wellicht ook beter mee omgaan.

Wil je hier eens met mij of anderen over chatten neem dan gerust contact op met ons. Ikzelf ben beschikbaar op de lijn van paragnost Eddie Box 68.

Warme groet,
Elisa-Lis