Paragnost Eddie & Consulenten

Slapen en ontwaken

Slapen en ontwakenSlapen en ontwaken. Ontwaken. Velen hebben het over ontwaken. Ontwaken is een woord dat op zich ‘slapen’ inhoudt. Dualiteit en polariteit. Voel even mee met de trilling van de beide woorden. Ontwaken en slapen.

We vertellen elke dag over wakker worden, ontwaken en dat ervaren we als positief. Slapen verbergt in de trilling van het woord, zoals het in deze context verteld wordt, iets als negatief.

Wat ik in het hele ontwaken merk is dat we elkaar gaan vergelijken met wie ontwaakt zou zijn en wie nog slaapt. Merk je hoe snel we afglijden in het vergelijken van deze twee ‘woorden’, die leiden tot een oordeel over onze medemens.

Jij vindt van jezelf dat je ontwaakt bent, maar de ander is nog niet ontwaakt en slaapt. Dat kan, maar wie kan hierover iets wezenlijks vertellen? De vraag is eerder hoe we elkaar kunnen inspireren en het verder bij de ander kunnen laten.

Ontwaken en erkennen dat we in dit proces oordelen over anderen. Ontwaken en erkennen dat we oordelen over onszelf. Ontwaken en erkennen dat we taal gebruiken waarin de dualiteit in stand wordt gehouden. Ontwaken en erkennen dat we nog steeds ‘liefde’ buiten onszelf zoeken. Ontwaken en erkennen dat niets is wat het lijkt in een wereld waarin we zelf de schijn hooghouden dat het fantastisch met ons gaat. Ontwaken en erkennen dat we hier in een menselijke vorm geïncarneerd zijn. Ontwaken en erkennen dat we ons misschien zelfs hiertegen ‘verzetten’.

Er zijn nog veel meer manieren waarop we kunnen ervaren om te ontwaken. In ontwaken neem ik ook het deel van ‘waken’ waar. We waken erover dat we niet meer in slaap vallen. Dus we houden onbewust bewust of bewust onbewust controle op dit proces. Het moment dat we bewust bewust waarnemen zijn we helder in-wezig.

Inwezig in onszelf en hoe we door zoveel wisselende ervaringen glijden.
Kunnen we hier dan het proces opmaken voor onze medemens? Stel je jezelf ook niet soms die vraag waarom we zo gemakkelijk oordelen over iemands ‘state of being’? Als we dan zo ontwaakt zijn, wat is er dan nog wat nog niet is ontwaakt in onszelf?

Zijn we echt ontwaakt of denken we dit maar al te graag. Is ontwaken niet eerder ontdekken wie jij bent en wat jouw zielsbestemming is op aarde? Is ontwaken niet zoveel meer dan wat we tot nu toe denken? Is ontwaken niet eerder waarnemen hoe gevangen we zitten in de complexiteit van de matrix en daardoor in de zovele conditioneringen?

We creëren schijnbaar nieuwe paradigma’s die niet zoveel anders zijn dan de oude paradigma’s. We veranderen niet wezenlijk van binnenuit alles wat ons afremt om in onze liefdeskracht en schepperskracht te komen. Met andere woorden: wat is ontwaken dan wél?

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45