Paragnost Eddie en Consulenten

Rommel-rotzooi opruimen, maakt de weg vrij !

Rommel-rotzooi opruimenHet kan voelen alsof er geen einde komt aan de hoog heftig klotsende golven, velen snakken naar adem, naar rust, naar evenwicht, naar klare antwoorden , naar zelfs de tijd van toen, alleen , de tijd van toen komt niet meer terug …voor sommigen is het een opluchting en voor anderen kan het nog een gevoel van gemis, verdriet en leegte naar boven halen. Loslaten met het koesteren van de herinneringen in het beste geval is het enige wat je rest, loslaten met het even vooruitkijken naar een fris nieuw begin in het geval het verleden leermomenten zijn geweest.

Niettemin kan het je het gevoel geven mislukt te zijn in je leven…en als je dan even kijkt waar je hier en nu aangekomen bent en het is een rommeltje in jezelf, is dit het teken dat je nu dat rommeltje mag gaan opkuisen. Wat doe je als je al een tijdje je keuken, je leefruimte niet hebt opgeruimd, overal liggen tijdschriften te slingeren, de planten staan verdord naar water te snakken, de sigarettenpeukjes vallen net niet over de rand van de asbak, in de keuken staat een berg afwas ( voor het geval je geen vaatmachine hebt), staat de keukentafel gedekt met Rommel-rotzooi opruimenleeggedronken en met sporen achterlatende koffie- of theerandjes….om maar te zwijgen van je slaapkamer waar je rust behoort te hebben, is het één rotzooi van nog niet gelezen tijdschriften, slingert het ondergoed ergens onder het bed en dan laat ik de badkamer nu ook maar aan jullie verbeelding over…..op een dag word die rommel je teveel, toch of toch niet? Je laat je rommel door een poetsvrouw opruimen? Niet doen, voor één keer , niet doen….om de simpele reden dat het opruimen van je eigen rommel een positieve impact heeft op het opruimen van je innerlijke rommel ( gedachten, gevoelens….). Ben je te druk met je carrière bezig en denk je bij jezelf: ‘ doei, geen zin ik, ik ben een zakenvrouw- man, ik betaal wel voor de klusjes en klaar is Kees. De keuze ligt bij jou, niemand verplicht je om te ervaren wat het opruimen van je huiselijke rommel met je doet…misschien denk je na de eerste keer: ‘ Bah, ik ga vanaf nu sneller die rommel opruimen, wat een rotzooi was me dat! ‘ Sommigen blijven rommel vergaren, gegarandeerd, anderen hebben geleerd dat het teveel aan rommel vergaren teveel energie en tijd vraagt, dus wordt er sneller opgeruimd en het voelt nog zalig ook. Lekker opgeruimd, wat heb ik hier eigenlijk wel een plezier aan gehad! En wat heb ik het water laten vloeien, lekker fris, ik voel me zo levendig, vol met energie en opgeladen. Hoe bestaat het….uren opruimen, boenen, de ramen lappen, heerlijk kuisen met puur zuiver water én zich toch energiek voelen, opgeruimd! Het is ook een ander soort moeheid….een heerlijk voldaan gevoel van moeheid, maar vooral in dat kopje!

 

Wie herkent het….je hele huis is opgeruimd , geen irritante geuren , je gebruikt uiteraard ecologisch natuurlijke producten om je huis aan te pakken, de planten staan er weer gezond bij, en terwijl je aan het opruimen bent, gaat er van alles door dat hoofdje heen, gedachten over gesprekken, gevoelens, discussies of ruzies met mensen….weet je dat je onbewust bezig bent aan het verwerken en mogelijks zelfs aan het loslaten!? Ach die ruzie van vorige week….dit is te gek voor woorden, ik bel straks toch even naar ….het moet maar eens van de baan, het ging echt nergens over! Herkenbaar?
Dus opruimen….is niet zomaar opruimen om op te ruimen maar om helderheid in je gedachten, gevoelens, emoties en situaties te krijgen én de ballast los te laten.

Rommel-rotzooi opruimen
Waarom wachten wij dan zolang om ruzies op te lossen, conflicten aan te pakken…wat een rotzooi hebben we doorheen de jaren verzameld in ons hoofd, in ons hart….kan je je eens voorstellen wat voor rommel en rotzooi je nog vasthoudt in dat hoofd en wat voor verzuring dit teweegbrengt in het lichaam? Tot ongewenste ziektetoestanden kan leiden…meestal wel? Galstenen? Niercystes? Maagzweren? Longkanker? Om maar een paar voorbeelden aan te halen. En maar denken dat ENKEL gezond eten onze innerlijke rommel wel zal oplossen, incluis de ondertussen gekristalliseerde opgekropte woede, boosheid, verdriet, ontgoocheling, allemaal te reduceren tot ANGST.
In feite zijn er slechts twee emoties: ANGST en LIEFDE en al de andere zijn afgeleiden van die twee basis emoties.
Welke rotzooi-rommelgedachten bezorgen je een vol- hoofd en hart?
– Je zus is belangrijker dan jij (denk jij )omdat zij een uitgebreide vriendenkring heeft, politieke bekende figuren, schrijvers, zangers….je voelt je maar een minnetje tegenover haar?
– Je werk is toch niet zo belangrijk in vergelijking wat je beste vriendin allemaal presteert
– Je bent de laatste tijd wat kilootjes ( wat pondjes) aangekomen en als je kijkt naar de slanke taille van je clubje vriendinnen, voel je je net als een olifant ( je bent het in werkelijkheid NIET, maar dat is hoe jij je ziet in vergelijking met je vriendinnen)
– Je bent iemand die liever observeert, luistert en op de achtergrond blijft….en toch wil je graag wat meer op de voorgrond treden, je aarzelt want wat heb jij nou te vertellen, niets nieuws onder de zon…ach, laat het maar….
– Je hebt een goed salaris, je leeft er goed van en je bent eigenlijk best gelukkig met je leven, tot je verneemt dat collega’s een beter salaris hebben , voor minder uren werk dan jij….je voelt een wel wat knagen, want ja, je inkomen is toch een weerspiegeling van wat je kan….wat je waard bent in het economisch circuit
– Je schoonfamilie heeft het niet zo op jou, ze vinden jou geen ‘ geschikte ‘ partner, maar om je in hun systeem aanvaard te worden, haal je alles uit de kast om toch maar ‘ geschikt ‘ gevonden te worden ( wat meestal niet lukt) – dit is een strijd die niet weinig mensen herkennen—en hopen dat het ooit eens verandert, dat ze je ooit eens zullen accepteren, en zien voor wie je werkelijk bent….ontdoe je van alle rotzooi- en rommelgedachten die je niet gelukkiger maken, zelfs je relatie in gevaar kunnen brengen, leef met de mensen die van je houden, en laat je goed gevoel niet van deze mensen afhangen…niet gemakkelijk, maar de moeite waard!

Rommel-rotzooi opruimen

Je kan allicht de lijst van rotzooi en rommelgedachten aanvullen ….rotzooi en rommelgedachten die de kwaliteit van je leven op een niet zo prettige manier beïnvloeden, en net zoals je je huis opschoont, je auto van binnen en van buiten een flinke opruimbeurt geeft….is het ook vandaag en de komende tijd heel nuttig de rotzooi en rommel in jezelf een flinke opschoonbeurt te geven, want jij, lieve lezer , jij bent een perfecte creatie van God, een Meesterwerk! Je hoeft je niet meer te vergelijken met je zus, met je vriendinnen, niet met je salaris , niet met het werk dat je doet, want JIJ mag vanaf nu je licht laten schijnen in zijn volle potentieel. Meet de waarde van je leven niet af aan anderen….iedereen speelt het spel op zijn manier en zijn behoeften en als jij de call van je Ziel aanhoort en hier trouw aan bent en blijft, ben jij je authentieke Zelf. Meet de waarde van wie je bent niet af met frequenties , trillingen en sferen, je taak is je ruimte volledig in te nemen op de Aardse dimensie, want je bent niet zomaar op deze prachtige Aarde als bij toeval gedropt, dit is geen vergissing, jij hebt gekozen om hier bij te dragen aan het volledig helpen neerzetten van een hemel op aarde. De hemel of de hel…zo jij het kiest.

Lukt het je tot op een bepaalde hoogte jezelf van die rommelgedachten te ontdoen, en wil je toch meer ruimte in je leven creëren, dan is een training mind-en heartfulness een heel fijne en geschikte manier!

Een warme zonnige hartenknuffel en op naar een lichter leven!
Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com