Paragnost Eddie en Consulenten

Rommel opruimen

Rommel opruimenEr zijn heel wat manieren om je met je ziel te verbinden en de relatie met je ziel te doen opvlammen, maar de beste manier is dat je alle obstakels die tussen jou en de zuiverheid van je gedachten in komen te staan opschonen. Wanneer ons kanaal  naar onze ziel open is, leven we in harmonie. Die toestand vraagt geen enkele inspanning van ons en er is niets wat we ‘ moeten ‘ doen.  We gaan gewoon dagelijks onze gang en onze handelingen zijn gebaseerd op liefde, wijsheid en mededogen.

Bezield denken is er altijd wanneer we niet bezig zijn met andere manieren van denken…maar vaak staan onze negatieve gedachten en denken ons in de weg en worden van zuivere gedachten afgehouden.  We hebben ons analytisch denken nodig om een effectief leven te kunnen leiden,, doch dit kan zowel een zegen àls een vloek zijn, vooral wanneer we verstrikt raken in negatieve en angstige gedachten. Het risico is groot dat we deze gedachten serieus nemen en van innerlijke sereniteit afdwalen.  Wanneer onze gedachten in een zo onzuivere staat verkeren, daalt er een soort duisternis over ons neer die ons afsluit voor berichten van onze ziel; in die duisternis vergeten we dat de enige manier om geluk, tevredenheid en vreugde te ervaren in de verbondenheid met onze eigen innerlijke wijsheid ligt.
Af en toe verliezen we onze positieve gevoelens ten opzichte van het leven, dus wenden we ons als vanzelf tot ons logische analytische denken om erachter te komen wat er mis is, fout loopt.  Onze gedachten gaan sneller en sneller zonder dat het iets oplevert. We zien niet dat het op de eerste plaats ons negatieve denken is dat ons van onze zuiverheid van denken afleidt, en ontdekken dat het erger wordt naarmate we negatiever denken.

Stel je even voor; je hebt een zware en vermoeiende dag achter de rug en je voelt je moe. Je zit in de wagen op weg naar huis en over een half uurtje ben je thuis bij je partner, je kijkt uit naar een rustige avond. Terwijl je naar huis rijdt beginnen er al een paar negatieve gedachten door je hoofd te spelen. ‘ Ik hoop dat mijn partner eraan gedacht heeft mijn boekhouder te contacteren voor een nieuwe afspraak , ze vergeet wel vaker iets ‘. En zo gaan de gedachten maar door tot je er bijna zeker van bent dat je geen fijne rustige avond tegemoet gaat.  In feite is een dergelijke manier van denken het enige dat een fijne en ontspannen avond in de weg staat! Onze ziel of ons bewustzijn gedijt bij kalmte, dankbaarheid en innerlijke vrede.  Je beseft niet dat je in de ideale positie verkeert om die drie kwaliteiten te gebruiken. Je zit in je auto te piekeren op weg naar je partner van wie je houdt…Als je al aan het denken was, had dit kunnen gaan over wat voor een gelukzak je bent met een lieve partner in je leven, die wel eens iets vergeet, net zoals jij wel eens iets kan vergeten. Die voedende denkrichting zou geresulteerd hebben in een warm en positief gevoel.

Als jij herkend zou hebben wat er aan de hand was, zou je het negatieve denken veranderd kunnen hebben tot een toestand van dankbaarheid en vreugde. Je zou je dan weer kunnen verbinden met een meer reële bewustzijnstoestand. Het klinkt eenvoudig en dat is het ook…doch het is bewust met aandacht kijken naar je gedachten en die zelf veranderen.
Waar het om gaat is dat we leren in het huidige moment te leven, in het nu. Sommigen beweren dat dit onmogelijk is. We kunnen onze gedachten wél leren beheersen…en veranderen, dat kunnen we wél. Het obsessief streven naar het leven in het moment is een valkuil anderzijds. Wanneer je niet wordt afgeleid door je eigen negatieve denken en gedachten, het niet toestaat dat je je verliest in het verleden én de toekomst, is het enige moment wat overblijft. De toekomst willen kennen, controleren kan op zich ook een obsessieve gedachten worden en dit is nooit gezond. Het blijven hangen in het verleden evenmin, tenzij dat je je verleden kan her-evalueren en er de nodige lessen hebt van geleerd om gezonde keuzes te maken in je leven.

Dit moment – NU- is het enige moment wat je hebt; kan je ervaren hoe prachtig en bijzonder dit moment IS?
Het leven is simpelweg een reeks van dergelijke momenten die de een na de ander ervaren worden. Als je aandacht geeft aan het moment waarop je nu bent, verbinding houdt met je ziel en tevreden bent, zal je ontdekken dat je hart vervuld is van positieve gevoelens.
Velen van ons maken zich praktijken eigen waardoor we ons geestelijk gevoed blijven voelen. Wat mezelf betreft geniet ik ervan alleen te zijn, in de stilte van mijn gedachtenwereld. Anderen mediteren om een dergelijke geweldige en eindeloze bron van wijsheid , die uit het innerlijke zelf voortkomt, te verwerven.

Een positief gevolg hiervan is het doorzien van het verschil tussen ons natuurlijke, moeiteloze bezielde denken en ons gebruikelijke analytische denken dat tot vergevingsgezindheid leidt. We kunnen ermee ophouden ons verleden, onze jeugd, alle narigheid die ons ooit is overkomen, te analyseren en gaan beseffen dat het nu het enige moment is dat er bestaat. Wanneer we onze gedachten over wie ons in het verleden wat heeft aangedaan loslaten, bevrijden we onszelf van de slavernij van ons negatieve verleden.
Als we in staat zijn te vergeven op een dieper niveau, voeden we onze ziel en geven we ons hele wezen de kans zich goed te voelen. Wrok koesteren is zoiets als de duivel op je schouders meedragen.
Onze bereidheid te vergeven kan een last verdrijven en licht brengen in ons hart, waardoor we bevrijd worden van vele kwalijke gevoelens jegens onze medemensen.
Je kan beginnen met je ziel te voeden in het huidige moment, in het nu. En als je gedachten afdwalen, neem ze niet te serieus. Laat ze maar gewoon gaan in het besef dat ze niets meer zijn dan voorbijkomende gedachten.
Hiermee ben je al aardig op weg naar gemoedsrust die je zoekt en die gepaard gaat met liefdevolle gevoelens ten opzichte van jezelf en anderen, waardoor je meer vreugde en tevredenheid in je leven brengt.

De beste tijd om rommel op te ruimen…al verbind ik het niet aan een tijd, maar wel aan de keuze die jij elke dag kan maken.

Liefs
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com