Paragnost Eddie en Consulenten

Romantiek

Romantiek Als we iemand ontmoeten die een sterke spiegel voor ons is, voelen we ons heel sterk aangetrokken tot die persoon ( of we voelen eerst een sterke afkeer). Als die persoon aan bepaalde karakteristieken voldoet, kan het zijn dat de aantrekkingskracht ook fysiek is…je bent ‘ verliefd ‘.
Verliefd zijn is een sterke ervaring van het gevoel dat het universum dat door je heen stroomt. De ander is dan een ‘ kanaal ‘ voor je geworden, een katalysator die jou ertoe aanzet je voor de liefde, schoonheid, passie die in je aanwezig is, open te stellen. Je eigen kanaal gaat helemaal openstaan en de energie van het universum komt er met een hele grote vaart doorheen; je maakt dus volkomen gelukzalige momenten mee die sterk kunnen lijken op ervaringen van ‘ verlichting ‘ . Het is de meest spannende en boeiende ervaring die er op deze wereld te beleven valt, dus ….we willen dit gevoel blijven ervaren en we willen dat dit gevoel blijft. Jammer genoeg hebben we niet in de gaten dat wat we ervaren het universum in onszelf is….we zien ni dat die ander deze ervaring mogelijk heeft gemaakt en denken dus dat het om die persoon gaat, dat hij of zijn waanzinnig fantastisch en geweldig is. En tuurlijk, op het moment dat we verliefd worden zien we ook heel scherp de pracht van de ziel van die persoon, maar wat we niet zien is dat dat een spiegel is van onze eigen ziel.
Het enige wat we weten is dat we dit fantastische gevoel ervaren als we in zijn of haar nabijheid vertoeven, dus we beginnen onmiddellijk onze kracht aan hem of haar weg te geven en de bron van ons geluksgevoel buiten onszelf te projecteren.
De ander wordt hierdoor tot een ‘ object ‘ gemaakt- iets dat je wil ‘ hebben ‘ en ‘ houden ‘. De relatie wordt vaak een ‘ verslaving ‘: net zoals met drugs willen we er steeds meer van, omdat we er high van worden.
Het probleem is dat we verslaafd geraken aan de ‘ vorm ‘ van de persoon en niet inzien dat het de ‘ energie ‘ is die we in feite willen. We richten ons op de persoonlijkheid en het lichaam en proberen dit vast te houden en niet meer los te laten.
Op het moment dat we dat doen, geraakt de energie geblokkeerd.
Door het kanaal zo stevig te omstrengelen, knijpen we het dicht en maken dat de energie waar we naar op zoek zijn er niet meer door kan.
Het is ware passie die ons samenbrengt, maar die passie wordt onvermijdelijk meteen daarna overspoeld door het gevoel van niet zonder te kunnen, elkaar nodig te hebben…de relatie begint te verwelken zodra hij begint te bloeien.
En dat is het moment waarop we in paniek geraken en onze greep nog steviger maken. De oorspronkelijke verliefdheid is soms een zo sterke ervaring dat we jarenlang proberen het opnieuw op te roepen, maar hoe meer we ons best doen, des te meer ontglipt het ons.
Pas als we het loslaten, begint de energie weer te stromen en kunnen we hetzelfde gevoel weer aanraken.
Dit is dus het tragische ‘ lot ‘ van de romance in de ‘ oude wereld ‘.
We zijn duizenden jaren bezig geweest dit probleem op te lossen. De liederen waar we gesteld op zijn, de verhalen, de romans, de toneelstukken die ons het meest boeien, gaan allemaal over die naar buiten gerichte verslavende aard van onze relaties en de pijn en de frustratie waar zij leiden…ze versterken die.
In de Nieuwe wereld ontdekken we dat de ware romance bestaat uit leven in het licht.

Relaties zijn niet buiten ons- ze zijn binnen ons, dat is een heel eenvoudige waarheid die me toch zullen dienen te aanvaarden. De enige werkelijke relatie is de relatie met zichzelf- en alle andere relaties zijn daar spiegels van.
Naarmate we van onszelf leren houden, trekken we de liefde en waardering van anderen aan. Als we echt blij kunnen zijn met ons eigen gezelschap, houd dit in dat we ook blij kunnen zijn met dat van iemand anders.
Ik constateer dat vele nog steeds op zoek zijn buiten zichzelf- in de hoop en de veronderstelling dat zij, als ze nu eens die juiste man of vrouw maar zouden vinden, in de zevende hemel zouden zijn, of ervan overtuigd dat als de kinderen of de ouders zich nu maar op de juiste manier zouden gedragen, alles in orde zou zijn. We voelen ons verward en gefrustreerd dat onze relaties één grote chaos lijken, we hebben geen oude tradities waar we kunnen terugvallen en ook niets nieuws dat daarvoor in de plaats is gekomen. Toch kunnen we niet terug, we moeten vooruit, het onbekende tegemoet om een totaal nieuw niveau van relaties te creëren.
We staan aan het begin van het Aquariustijdperk, het Watermantijdperk die ons verder vooruit duwt…bewust te worden van onszelf in relatie tot onszelf en een relatie niet langer te beschouwen als bezig, compensatie, een trofee, als statussymbool enz…
Ben je klaar om die ene ware liefdesgeschiedenis te creëren met het leven en jezelf?
Maak eens een romantische afspraak met jezelf en ga met jezelf op date.
Doe alles precies alsof je met de allerliefste, meest opwindende partner bent die je je maar kan bedenken. Neem een luxueus bad, met lekkere aromatische geurtjes, kaarsverlichting, en geniet, trek je leukste kleren aan, koop een grote ruiker bloemen voor jezelf, maak een fijne ontspannende wandeling in de maneschijn…het maakt niet uit. Voel hoe jouw energie blijft stromen vanuit jouw innerlijk licht, heerlijk licht. Vertel ook maar eens aan jezelf hoe fantastisch je bent, hoeveel je van jezelf houdt en alles wat je je maar kan bedenken. Alles wat jij graag zou horen van je geliefde….Stel je voor dat het universum je geliefde is en dat het je alles geeft waar jij naar verlangt.
Ik geloof echt dat dit onze basis is om het licht van een sprankelend liefde in ons leven aan te trekken….we wachten op die ene die ons vertelt hoe geweldig we zijn, terwijl we nog niet geleerd hebben vanuit ons zelf-liefdegevoel in onze basis te staan. Het kan heel gek aanvoelen….maar je hebt er zoveel bij te ‘ winnen ‘ nl de liefde voor jezelf, omdat jij puur liefde BENT.
Heel veel liefs
Engelenmedium Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com