Paragnost Eddie en Consulenten

Respectloos

Elke dag zien we wel iets via internet of tv waarin we dan de oh zo leuke grappen en grollen van mensen voorbij zien komen die graag willen scoren.
Leuk zijn ze niet want ja als je alleen maar leedvermaak kan hebben door anderen te shockeren dan ben je in mijn ogen alleen maar heel zielig.
Wat bezielt deze mensen dan? Ja heel simpel er is geen bezieling anders doe je dit niet. Dan denk je eerst nog eens even na voor je je medemens op haar/zijn ziel trapt.

Hoever gaan mensen eigenlijk in hun hang naar succes? Want ja eigenlijk zijn het mensen die niet meer de inspiratie hebben om daadwerkelijk amusement te brengen op een mensvriendelijke manier zodat het ook nog echt grappig is.
Nu heb ik nooit van onderbroekenlol gehouden zoals dat dan genoemd wordt maar vraag ik mij toch echt af wat nu het volgende gaat zijn.
In Japan leggen mensen de lat ook steeds hoger. Daar is al een lange tijd een soort show aan de gang waarin mensen zichzelf steeds weer moeten uitvinden door de meest belachelijke en domme dingen te doen op TV en ja uiteraard gaat dit voorbij aan alle grenzen van respect voor jezelf.

Jezelf zo een pijn doen dat je steeds weer je pijngrens op moet zoeken om  te voelen dat je leeft gaat echt wel heel ver.  En een plezier dat ze hebben daarin…
Wat ik heb gemerkt bij de Japanners dat het mensen zijn die hun emoties niet of nauwelijks kunnen tonen of uiten. Het is ook een volk wat zichzelf erg onderdrukt.
Wat gebeurt er dan bij deze mensen, ze gaan hun eigen grenzen opzoeken om toch emotie los te laten maar dan op een excessieve manier.
Zo kunnen ze gillen en schreeuwen zonder hun ware gevoel te tonen en zijn ze toch hun frustratie kwijt.

Je zou zeggen ook een manier, maar dit is wel grensoverschrijdend gedrag naar jezelf toe. En ook de reden dat er steeds weer een lat hoger wordt gelegd om jezelf  te kunnen uiten.
De les hierin zou zijn: Opkomen voor jezelf , op een constructieve manier omgaan met je emoties en niet via grensverleggende spelletjes jezelf steeds meer verlagen.
Op deze manier kom je steeds verder van jezelf af te staan en dat is precies wat er ook gebeurt in Europa en andere landen waar men is verbonden met een groepscollectief waarin men elkaar als het ware aansteekt met dit soort vermakelijkheden.

Ikzelf kan alleen maar kijken met de gedachte wat een Goddeloosheid en hoe jammer dat men daar niet bij stil staat.
Dit is ook de reden dat meer en meer het geweld toeneemt in de maatschappij en dat er een ‘’oh wat erg maar ja dat is de tijd waarin we leven’’ gevoel komt, gewenning?
Men ziet het is gechoqueerd en voor een paar dagen is het weer het gesprek van de dag en gaan we weer verder tot de volgende.
Wat mij bevreemd is dat we niet massaal opstaan en onze schouders eronder zetten om dit een halt toe te roepen.

Maar dan ook weer begrijp ik heel goed dat men alleen nog maar bezig is om het hoofd boven water te houden te druk en te veel zorgen en te veel dit en dat.
De ver van mijn bed show tot het onszelf overkomt, typisch hoe mensen dan reageren. Worden we toch niet een boel in de gaten gehouden door Big Brother?
Respect is iets wat mij al vroeg werd ingepeperd en men had ook respect voor elkaar dus dat was niet zo moeilijk te begrijpen ook.
Door de social media is er veel negatief verandert en zie ik drommen mensen alleen maar verdrietig zijn doordat iemand geblokkeerd is en of te schande is gemaakt tegenover een heel collectief waarin men zich dan mee verbonden heeft.
Soms denk ik ligt dat nu aan mij of is het al zo ver doorgedrongen in de maatschappij dat men er niet meer tegen bestand zou zijn als er geen social media was. Gelukkig  wordt ook veel goeds mee gedaan, en is het niet alleen maar kommer en kwel.

Maar de meeste mensen schijnen niet in de gaten te hebben hoe kwetsend en denigrerend ze tegen hun medemens bezig zijn. Lekker veilig achter het scherm bezig zijn om anderen af te branden is in mijn optiek NOT DONE.
En zo houdt je ook alle narigheid in de wereld en worden er steeds meer mensen depressief of erger.
Het begint allemaal bij jezelf, behandel een ander zoals je zelf  behandelt wil worden.
Heb je naaste lief zoals jezelf is iets waar nog vele mensen niet de juistheid van de woorden hebben begrepen jammer genoeg.
Hou van jezelf eer je überhaupt een verbinding maakt met een ander mens zou een betere vertaling zijn. Omdat dit juist de oorzaak is van zovele problemen.

Eigenliefde en zelfrespect is vaak ver te zoeken en de oorzaak van het vele geweld op kleine en grote schaal.
Mijn wens is dat meer mensen durven opstaan tegen zinloosheid en dat we onszelf durven laten zien als menslievende mensen en daardoor al dat geweld de rug toe kunnen keren.
Hoop of realiteit? Langzaam maar zeker voel ik en geduld hebben en als het niet meer in mijn leven op aarde is dan hoop toch zeker dat het voor de jongeren zo zal zijn want ook zij leiden heel wat af achter de gesloten deuren.

Hou het goed voor jezelf en anderen in respect en liefde,
Warme knuffel,

Elisa-Lis box 68
www.yoiranta.com