Paragnost Eddie en Consulenten

Respect voor jezelf

Respect voor jezelfVelen hebben het fysiek en emotioneel moeilijk en we kunnen maar niet wennen aan de enorme energiedownload die de aarde steeds weer opnieuw overspoelt.
Het lichaam heeft het er maar moeilijk mee en velen begrijpen maar niet wat er aan de hand is.

Het is ook niet eenvoudig deze energie te integreren in ons lichaam want we worden er zo heel moe van en ook andere fysiek klachten nemen maar toe lijkt het.
Ik hoor het van velen en het is niet één van de fijnste dingen dat ervaar ik ook vaak zelf. Het lijkt of we continu de griep hebben voor een paar dagen en dan is het weer rustig tot de volgende. Het elektrisch bedradingssysteem wordt aangepast zeg ik altijd maar om door te kunnen gaan met de veranderde omstandigheden op aarde.
En wat wel niet eerlijk is hoor ik zeggen want niet iedereen schijnt daar last van te hebben.

Nee en dat klopt hoor niet ieder mens is even gevoelig dus dat is voor degene die hoog gevoelig is zeker geen pretje.
Wij weten inmiddels al hoe laat het is als er een schommeling is in het gevoel of er treden weer meerdere fysieke pijnen op zoals fibromyalgie die weer erger begint te worden of mensen met reumatiek of emotionele klachten die verergeren.
Het enige wat je kan doen is rustig blijven en respect hebben voor je lichaam door middel van meditatie, rustmomenten in te lassen, en de natuur in te gaan dit heb ik al eerder gezegd maar wilde het toch nog eens aanhalen.

Respect voor jezelf hoeveel mensen hebben dat echt? Wie staat er nu echt bij stil hoe fantastisch een lichaam werkt in gezonde staat? Want ja we jakkeren maar door en nemen het als vanzelfsprekend dat alles goed werkt tot er opeens een defect lijkt te zijn en dan pas gaan we ermee aan de slag.
Dan willen we dat een ander ons even fikst en gaan we naar de huisarts die dan een pil voorschrijft en als dat helpt dan gaan we weer verder met ons leven. Tot de volgende.

We maken ons allemaal wel eens schuldig aan deze dingen en realiseren onszelf dan niet dat we zelf veel kunnen doen aan de staat waarin ons lichaam verkeert.
Alles heeft onderhoud nodig en zeker ons aardse lichaam wat blootgesteld wordt aan vele vreemde stoffen die in ons lichaam terecht komen. Bijvoorbeeld in de tijd van onze ouders kwam dit nog niet eens ter sprake en heden ten dage staat het internet er vol van.
Ook emotioneel moeten wij beter voor onszelf zorgen.

We weten inmiddels wel dat we onze gevoelens moeten uiten omdat we er anders ziek van worden als we alles oppotten vroeg of laat kom je dan aan de beurt.
Als je niet kan praten schrijf het dan op of ga op een berg staan schreeuwen dat heb ik ook al eens aan gegeven. Maar doe iets om jezelf te uiten. Respect voor jezelf hebben houdt ook in dat je grenzen moet aangeven aan jezelf en je omgeving.
Tot hier en niet verder en dan eens even tijd maken voor jezelf.
Het is niet zo dat je als vrouw jezelf helemaal op moet souperen omdat je een drukke baan hebt en een gezin en vrienden en familie.
Of dat je als man jezelf kapot moet werken om alles te bekostigen wat een gezin in deze tijd blijkbaar (nodig) heeft.

Ik vind het niet zo raar hoor dat men steeds meer tijd voor zichzelf nodig heeft.
Er is een tijd van werken en een tijd van ontspannen en als dat er niet meer kan zijn dan tellen de jaren dubbel en mag je blij zijn als je aan je pensioen komt.
Onze ouders hadden het ook druk maar er was meer balans. Ik kan mij niet heugen dat ik als kind ook nog eens op sport of ander clubje moest omdat iedereen dat blijkbaar zo nodig vond.
Wij speelden buiten en we hadden spelletjes die we gezamenlijk deden maar we speelden wel op straat en niet in een gebouw waar achter elkaar drommen mensen binnen komen die allemaal met hun bezwete lichamen elkaar de loef af willen steken.
Ik heb niets tegen sport maar er moet zovéél.
En als je als kind niet ergens op zit zoals dat tegenwoordig heet dan tel je blijkbaar niet mee.
Het begin van alle narigheid want er zijn genoeg mensen die die dure sporten niet kunnen betalen maar kindlief moet nu eenmaal gezien worden.

Ik kan echt genieten van kinderen die ik zie touwtjespringen of knikkeren ja lieve mensen dat bestaat nog steeds hoor. En het kost niets, en je kind is lekker buiten aan het spelen ipv met zijn neus achter een computerspelletje.
Respect voor jezelf hebben dat leer je al jong, Voed jezelf goed, verloochen jezelf niet omdat je erbij wilt horen, blijf trouw aan wie je bent, en heb het lef om anders te zijn dan de meute.

Ikzelf heb nooit ergens bij willen horen, dat zal wel komen omdat ik al vroeg wist dat niets is wat het lijkt. Alles is illusie hoor ik steeds vaker en als je heel goed schouwt in jezelf dan weet en voel je dat dit ook zo is.

Maar het belangrijkste is om dicht bij jouw te blijven dicht bij wie je werkelijk bent en daar respectvol mee om te gaan. Je hebt maar één lichaam in deze hoedanigheid dus wees er zuinig op en laat je bolletje geen overuren maken want de geest heeft ook rust nodig zodat alles weer heerlijk in balans kan komen.

Heb het goed met jezelf,

Warme knuffel,
Elisa-Lis